Sağlık 11 Ağustos 2021 - 22:03:17

Ağız Kokusu Giderme Yolları ve Yöntemleri

Ağız Kokusu Giderme Yolları ve Yöntemleri

Ağız kokusu giderme yöntemleriyle sosyal yaşamı olumsuz yönden etkileyen bu sıkıntıdan kurtulmak mümkün olmaktadır.

Ağız Kokusu Neden ve Nasıl Oluşur?

İnsanların belli bir kısmını etkilemekte olan ağız kokusu iki farklı türde karşımıza çıkmaktadır. Çoğunlukla sabah ortaya çıkar ve hastalığa bağlı olmaksızın gelişen ve bir hastalığa bağlı olarak gelişen ağız kokusudur. Ağız ve diş temizliğine dikkat edilmediği takdirde ağız kokusu ile karşılaşmak muhtemeldir. Günde en az iki kere diş fırçalamak, diş ipi kullanmak gerekir. Ağız kokusuna sebep olan bir diğer sorun ise tütün kullanımıdır. Sürekli sigara kullanıyorsanız ağız kokusu dışında dişlerde sararma ve lekelenme gibi sıkıntılarla da karşılaşılmaktadır. Ağız kuruluğu ve bağırsak tıkanıklığı da ağızda koku oluşmasına sebep olabilecek durumlardandır.

Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Ağız kokusu giderme yöntemleriyle kişinin kötü kokulardan kurtulması mümkündür. Ağız kokusunu gidermek için kullanılan en kolay yöntem karanfil çiğnemektir. Karanfil çiğnemek ağız kokusunu gidermede en etkili yöntemler arasındadır. Su içmek ağız kokusu için oldukça faydalıdır. Kişinin diş sağlığını koruması hem de vücudun genel sağlığı için oldukça faydalıdır. Diş ipi kullanımı bakteri oluşumunu önlemek için yapılmalıdır. Dişler ne kadar fırçalansa da dişlerin kenar kısımlarında yemek artıkları olabilmektedir. Bunun yanı sıra dili fırçalamak da bakteri oluşumunu önlemektedir. Yoğurt yemek ağız kokusunu azaltır. İçerisinde bulunan probiyotikler sayesinde fayda sağlamaktadır. Ağzın ph seviyesini dengelemek ve asidin oluşmasını önlemektedir. İçerisinde tarçın bulunan içecekler tüketmek de yardımcı olmaktadır. En önemlisi yatmadan önce mutlaka dişi fırçalamak ve gargara yapmak oldukça önemlidir.

Ağız Kokusu Giderme Yolları Nelerdir?

  • Siyah çay içmek, içerisinde bulunan polifenoller ağızdaki kötü koku için etkilidir. Siyah çay bakteri oluşumunu yavaşlatır ve ağızdaki ulaşılması kolay olmayan yerleri temizler.
  • Limon suyu içerisinde olan doğal asit, ağız enfeksiyonları ve ağız kokusu ile mücadele eder. Ayrıca tükürüğün ph seviyesini dengelemektedir.
  • Maydanoz sapı çiğnemek veya maydanoz çayı içmek oldukça faydalıdır. Fakat maydanoz çayı içmek çok daha etkili olmaktadır. Maydanoz antioksidan ve temizleyicidir. Böylelikle dişlerde bulunan artıkların giderilmesine yardımcı olur.
Ağız Kokusu Giderme Yöntemleri Nelerdir?

Nane çayı antiflamavuar ve antibakteriyel özelliği bulunmaktadır. Bunun dışında diş eti sorunlarının da önüne geçilmektedir. Günde iki defa içilebilmektedir. Elma sirkesinde bulunan doğal asitlerde oldukça güçlü antibakteriyel özellikleri bulunur. Aktif bileşenler sayesinde midedeki ph seviyesini dengede tutar. Ağzın içerisini temizlerken asit oluşumunu da engeller. Papatya çayı eğer karaciğer probleminden kaynaklı ağız kokusu mevcut ise kanda biriken toksinleri temizler ve karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Bunun dışında ağız sorunlarıyla mücadele ederken diş eti ve diş ağrılarını da azaltmaktadır

  • ağız kokusu gidermek
  • ağız kokusu giderme yöntemleri
  • ağız kokusu giderme yolları
Yorumlar
Asya Bakla Ağız kokusu giderici sprey nasıl kullanılır? Ne işe yarar? Ağızda kokuyu önlemek için ne yapmam gerekiyor? Bazı zamanlarda özellikle sabah uyandığımda ağzımda koku oluyor. Bunu nasıl engelleyebilirim? Diş macunu yeterli oluyor mu sadece? cevapla
yorum yaz
Selenit Taşı Faydaları Nelerdir? Nasıl Temizlenir?