Sağlık 14 Şubat 2021 - 03:07:23

Ağlayan Bebek Nasıl Sakinleştirilir? Nasıl Susturulur?

Ağlayan Bebek Nasıl Sakinleştirilir? Nasıl Susturulur?

Bebekler çok farklı sebeplerden dolayı ağlamaya başlarken ebeveynlerin ağlayan bebekleri sakinleştirmek o an yapabilecekleri en önemli görevleridir.

Ağlayan Bebeği Sakinleştirmek İçin Neler Yapılır?

Ağlayan bebekleri susturmak ya da sakinleştirmek için atılabilecek adımların ilki emzirmektir. Çocuklar genel olarak acıktıkları için ağlamazlar. Ancak bu dönemde annenin bebeğini emzirmesi, bebeğin kendisini güvende hissetmesini ve bunun yanı sıra anne sıcaklığı ile sakinleşmesini sağlayacaktır. Eğer annelerin bu imkanı yoksa ya da o anda anneler ortamda değilse bebeğin ateşinin olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bebeklerin bağışıklık sistemleri çok gelişmiş olmadığından en küçük rahatsızlıklarda dahi çok büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra altlarının kontrol edilmesi de oldukça mühim bir durumdur. Genel olarak bebeklerin en fazla ağlama sebebi olarak altlarının pislenmesi gösterilebilir.

Ağlayan Bebeği Ses ile Sakinleştirmek

Eğer aileler bebeklerinin neden ağladığını tam olarak tespit edemezlerse huzursuzluğunu alabilmek için farklı sesleri kullanabilirler. Oyuncakların ya da farklı düzeneklerin çıkardıkları sesler direkt olarak bebeklerin dikkatini çekerken sıkıntılarının ortadan kalkmasını ve ağlamayı bırakmalarını sağlayacaklardır. Bunun yanı sıra çok yüksek düzeyde olmamak şartıyla anneler ya da babalar da müzik, ninni ya da benzeri sesler çıkararak ağlayan bebeklerin sakinleşmelerini sağlayabilirler. Genelde annelerin sesleri daha ince olduğundan yumuşak bir ses çıkarmaları daha kolay olacaktır ve bu sebeple de bebekler annelerinin söyledikleri ninniler ile ciddi biçimde rahatlayarak daha sakin bir hale gelirler.

Sallama ile Bebek Sakinleştirme

Bebeklerin sallanması da sakinleşmeleri için en doğru hamlelerden birisi olarak gösterilebilmektedir. Anne ve babalar, bebeklerini kucaklarına aldıktan sonra hafif tempoda sallayabildiği gibi bacaklarında da yumuşak sesler çıkararak sallama imkanı bulabilirler. Bu aktivite, bebeklerin kısa süre içerisinde sakinleşmesini sağlarken birçok çocuğun uykuya dalmasında da etkili olacaktır. Ancak bu durumun sürekli olarak tekrarlanması artık çocukların sallanmadan ağlamayı kesmemesine ya da sallanmadan uyumamasına sebep olabilir. Bu sebeple de ailelerin genelde en son çare olarak bu aktiviteyi gerçekleştirmesi ve çocuklarını sakinleştirmesi gerekmektedir.

Kundaklama ile Bebek Sakinleştirme

Çok uzun yıllardan beri bebeklerin kundaklanması, sakinleştirilmesi ve uyutulması için tercih edilmektedir. Bebeğin kendine ait battaniyesi ile sıkıca sarılması kundaklanma olarak isimlendirilirken çok büyük bir sakinleşmeye sebep olmaktadır. Ellerini ve bacaklarını hareket ettiremeyen bebekler, etraflarındaki birçok şeye daha düşük tepkiler vermeye başlarlar ve bu durum onların daha sakin kalmasını sağlar. Herhangi bir hareket yapamayacakları için uyku uymaları da oldukça kolay olacaktır. Bu sebeple de kundaklama işlemi ile birlikte hem ağlama sorunları ortadan kaldırılabilir hem de normal sürelere göre çok daha kısa süre içerisinde bebeklerin uykuya dalması sağlanabilir. Devamlı olarak ağlayan bebeklerin susturulması için ihtiyaçlarının kontrol edilmesi ve sonrasında onları sakinleştirecek olan hamlelerin hayata geçirilmesi gerekmektedir.

  • ağlayan bebekler
  • bebeklerin sallanması
  • bebeklerin kundaklanması
Yorumlar
Birsen Kocatepe Ağlayan bebek nasıl susturulur? Bir japon yöntemi olduğunu duymuştum ama nasıl uygulanıyor bilmiyorum. Bebeğim 3 aylık ve sanırım gaz problemi nedeniyle devamlı ağlıyor. Bunun için ne yapmam gerekiyor? cevapla
Hazal Toprak Ağlayan bebekleri susturmak için genelde oyun oynamak ya da oyalamak gerekir. Tabi ki ağlama nedenlerine göre durum değişebilir. Kanı aç olabilir ya da farklı bir nedenden dolayı ağlıyor olabilir. O zaman farklı yöntemler denemek gerekir. cevapla
yorum yaz
Limon Yağı Nedir? Limon Yağının Faydaları, Zararları ve Kullanımı