Sağlık 30 Aralık 2020 - 11:53:08

Anne Karnında Bebeğin Çok Fazla Hareket Etmesi Normal mi? Zararlı mı?

Anne Karnında Bebeğin Çok Fazla Hareket Etmesi Normal mi? Zararlı mı?

Anne karnında bebeğin çok hareket etmesi oldukça doğal bir durum olurken sorunlar beklenenden daha az seviyede hareket etmesi durumunda başlar.

Anne Karnında Bebeğin Hareketi Ne Zaman Hissedilir?

Hamilelik dönemlerinde anneler, bebeklerinde ve kendilerinde yaşanan değişimleri ya da gelişimleri her zaman takip ederler. Bebeklerin, karınlarında hareket etmeye başlaması da bayanlar için hayatları boyunca yaşadıkları en farklı tecrübelerden birisi olduğundan merakla beklenir. Normal şartlarda anne karnındaki bebeğin hareketleri, 16 ve 22. haftalar arasında gerçekleşir. Ancak ilk defa hamile olan bayanların bunu hissetmesi bazen zor olurken bu sebeple süre 24. ya da 25. haftaya kadar da uzayabilir.

Anne Karnındaki Bebeğin Hareket Sıklığı Nedir?

Anneler, gün içerisinde karınlarında yaşanan hareketlikleri sayarken bu sayının en az 10 olması gerekmektedir. Gün içerisinde 10 ya da daha az sayıda hareket varsa bu durum bir sorunun olduğunu gösterebilir. Genelde 4 saatlik dilimde 10 defa hareket etmesi en normal sayı olarak gösterilirken gün içerisinde 20 defa hareketin hissedilmesi oldukça idealdir. Bu sayının fazla olması büyük bir sorun teşkil etmezken sadece annelerin daha fazla rahatsız olmasına sebep olabilir. Bebeklerde sürekli hareketin olması, çok iyi düzeyde oksijen alabildiklerini ve bunun yanında içerisinde bulundukları sıvının son derece ideal olduğunu göstermektedir.

Bebeğin Hareket Etmesi İçin Ne Yapmalı?

Hareketlerin normal şartlarda başlayacağı dönemlere girilmesine rağmen henüz bir hareket hissedilmiyorsa ya da hissedilen hareketlerin sayısı yeteri kadar fazla değilse bu durumda anneler atacakları birkaç adım ile birlikte çocuklarının daha hareketli olmasını sağlayabilirler. İlk olarak şekerli ürünlerin tüketilmesi gebelik döneminde bebeklerin daha fazla hareket etmesini sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bayanların enerjisinin yeterli olmaması d bebeği hareketsiz bırakırken enerji veren gıdaların tüketilmesi ve bunun yanında bayanların en iyi biçimde dinlenmesi çok önemlidir. Eğer gebelik 28. haftayı geride bırakmışsa sırt üstü yatarak dinlenme ile bebeklerin hareketleri arttırılabilir.

Bebeğin Gece Çok Hareket Etmesi

Bazı gebelik durumlarında bebeklerin hareketleri belirli saatlerde yükselirken belirli saatlerde düşüş yaşanabilir. Bu durum çok büyük sorunlar teşkil etmezken annelerin davranışları sebebiyle oluşmuş bir döngü olabilir. Genel olarak sırt üstü yatmak, bebeklerin hareketliliğini arttırdığından geceleri sırt üstü yatan bayanlar daha fazla hareket hissedecektir. Bunun yanı sıra dinlenmek ve enerjik olmak da bebekleri harekete geçiren etmenlerden birisi olduğundan bayanlar uykularını alıp enerjilerini topladığı anda bebekler de hareketli olmaya başlayabilir.

Anne Karnında Bebeğin Çok Fazla Hareket Etmesi Normal mi?

Anne karnında bebeğin çok fazla hareket etmesi belirli etmenler sebebiyle ortaya çıkarken endişe edilmesi gereken hiçbir sorunu ortaya çıkarmamaktadır. Bu durumda bayanların çok iyi dinlenmeye ve düzenli bir biçimde beslenmeye devam etmesi yeterli olur.

  • anne karnında bebeğin çok fazla hareket etmesi
  • anne karnınaki bebeğin hareket sıklığı
  • anne karnınaki bebeğin hareketi
Yorumlar
Nilgün türetkan Anne karnındaki bebeğin hareketleri neden azalır? Başlarda daha fazla hissediyordum ama şimdi sanki biraz azaldı gibime geliyor. Bunu nasıl anlayabilirim? Bebek ne sıklıkla hareket etmesi gerekiyor? Normal olan nedir? cevapla
Ceren Pınar Anne karnındaki bebeğin çok hareket etmesi ve tekmelemesi normal mi diye bende merak ediyordum ama bir sıkıntı olmadığını belirtmişlerdir. Şuan bebeğim 1 yaşına girdi. Doğduğundan beri de hareketli gerçekten:) cevapla
Elif Demir Ben hareket etmesinden değil de daha çok az hareket etmesinden korkuyorum. Bu korkuyu ikinci hamileliğimde yaşamıştım. Bebeğim ilk çocuğuma göre daha az hareket ediyordu karnımda. Bende bir sorun olabileceğini düşünmüştüm doktora sormuştum. İlk gebeliğimde bebeğim çok hareket ediyordu ve sağlıklı doğdu hiçbir şey olmadı. cevapla
yorum yaz
Cilt Kanseri Nedir? Neden Olur? Belirtileri ve Çeşitleri