Sağlık 07 Haziran 2021 - 19:22:53

Çekirdek Yemek Hamile Kalmaya Engel mi? Zararlı mı?

Çekirdek Yemek Hamile Kalmaya Engel mi? Zararlı mı?

Kadınların hamile kalmaya engel olan besinlerin neler olduğunu merak ettiği ve çekirdek yemek ile ilgili sorulan sorular bulunmaktadır.

Gebelikte çekirdek yemek zararlı mı?

Gebe kalmak isteyen fakat çeşitli nedenlerden dolayı hamile kalmakta zorlanan kadınlar vardır. Kulaktan dolma bilgiler ile neden hamile kalınamadığını bulmak doğru bir yol değildir. Bunun yerine hamile kalmakta zorlayan sebeplerin uzman hekim tarafından teşhis edilmesi gerekmektedir. Tespit edilen nedenden sonra hekim tedavi sürecini başlatır. Dolayısı ile bu durumla alakalı en doğru ve sağlıklı bilgileri hekimden almak gerekmektedir. Gebelik döneminde kadınların hem bebeğin hem de kendi sağlıklarını koruma zorunlulukları bulunmaktadır. Bebeğin sağlıklı olması için bu dönemde beslenme düzeni çok önemlidir. Folik asir gebelik döneminin başlarında alınması tavsiye edilen besinlerden biridir. Folik asit kırmızı kan hücrelerinin meydana gelmesinde kullanılmakta olan ve akciğerler aracılığı ile bütün vücuda oksijen taşımaktadır. Gebe kadın fetüs gelişimini sağlamak için folik asit içeren besinler tüketmelidir. Ay çekirdeği tüketiminin hamile kalmayı isteyen ve hamile olan kadınlar tarafından sıkça gerçekleştirildiği gözlemlenmektedir.

Çekirdek Yemenin Gebeliğe Etkileri Nelerdir?

Ay çekirdeğinde folik asit olduğu için bu hassas dönemlerde bu besinin tüketilmesi önemlidir. Ay çekirdeği folik asit oranını fazla bir seviyede barındırmaktadır. Ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu B grubu vitaminleri karşılayan bir besin çeşidi olarak bilinir. Gün içinde alınması tavsiye edilen folik asit oranı yaş aralığına göre değişmektedir. Hamilelik döneminde kan hacmi arttığı ve kırmızı kan hücreleri büyüdüğü için folik aside ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durum vitamin eksikliğine yol açtığı için bebek daha yavaş büyümekte ve omurilik yetersiz gelişmektedir.

Hamilelikte Çekirdek Yenir mi?

Fetüsün sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için folik asit gereklidir. Ayçiçeğinin tohumlarında mineral, vitamin, protein, antioksidan, fitokimyasallar ve doymamış yağların tahmini olarak yüzde doksanı ay çekirdeğinde vardır. Tohumun içinde barındırdığı E vitamini serbest radikallerin neden olduğu zararlardan vücudu korumaktadır. Minerallerin ve fosforun olması anne karnındaki bebeğin kemiklerinin gelişmesine yardım etmektedir. Potasyum seviyesi yüksektir. Ayrıca yüksek tansiyonu dengede tutar. Tohumdaki fitokimyasallar ceninin büyüme esnasında vücudun yeteneğini arttırmaktadır.

Çekirdek Hamilelikte Zararlımı?

Gebelikte çekirdek yemenin uzmanlar tarafından açıklanmış bir zararı bulunmamasına karşın çekirdekte yer alan folik asit kısmen de anne adayına fayda sağlamaktadır. 100 gram çekirdek 562 kalori olduğundan kalori desteği de sağlar. Fakar kilo problemi ve aşırı yağılı cilde sahip kişilerin hamilelik döneminde çekirdek tüketirken dikkatli olması gerekmektedir.

Gebelikte Çekirdek Yemenin Faydaları Nelerdir?

Magnezyum kaynağı olan besinlerden biridir. Magnezyumun eksik olması halinde çeşitli hastalıklar meydana gelebilmektedir. Bu yüzden gün içinde su bardağının dörtte bir oranındaki ay çekirdeği magnezyum seviyesinin yüzde yirmi beşinden çoğunu sağlamaktadır. Bu durum ise beyin, kas ve kalp sağlığını korumaktadır. Duygu durumunun sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Depresyonlu kişilerin magnezyumdan faydalanmaları tavsiye edilmektedir. Dengeli bir şekilde tüketildiği zaman kilo vermeye yardım etmektedir. Tok tutma özelliği olduğu için diyet listelerinde ay çiçeği kullanılabilir. Fakat tavsiye edilen orandan fazla tüketilmesi halinde kilo problemine neden olur. Hamile kadınların çekirdek yemesi tavsiye edilir. Ayrıca çekirdek yemek hamileye kalmaya engel bir durum değildir.

  • çekirdek yemek
  • gebelikte çekirdek
  • hamilelikte çekirdek
Yorumlar
Banu Beder Hamilelikte çekirdek çitlemek zararlı mı? Faydaları olur mu? Ben hamile kalmadan önce çok sevdiğim için her gün yiyordum. Şimdi hamileyim ve zararı olur mu bilmiyorum. Canım çok çekiyor. Gün içerisinde ne kadar tüketebilirim? cevapla
yorum yaz
Erken Ergenlik Belirtileri ve Tedavisi