Sağlık 23 Aralık 2021 - 15:45:40

Çocuğa Kilo Aldıran Gıdalar

Çocuğa Kilo Aldıran Gıdalar

Çocuğa kilo aldıran gıdalar; iştah açmaya yardımcı olan, enerji veren ve aynı zamanda vitamin, mineral içeriği sayesinde gelişimine katkı sağlayan yiyeceklerdir.

Zayıf Çocuğa Nasıl Kilo Aldırılır?

Zayıf olan ve kilo almakta güçlük yaşayan çocuklara kilo aldıran gıdalar yedirilerek kilo kontrolünün sağlanması gerçekleştirilebilmektedir. Bebekliklerinden beri kilo almakta zorlanan çocuklar bunun çok sayıda olumsuzluğunu yaşamaktadır. Çocukların sağlıklı beslenmesi onların gelişimini olumlu yönde etkilerken aynı zamanda hasta olmasını önler ve bağışıklığını güçlendirir.

Çocuğa kilo aldıran karışım sayesinde hem sağlıklı beslenme hem de ideal kilo sağlanabilir. Eğer çocuğunuz yaşına göre zayıfsa, kilo alması için portakal suyuna pekmez ekleyip içmesini sağlayabilirsiniz. Oldukça yüksek enerjili olan bu karışım çocuğa yemek arasında verildiği zaman iştahını açar. Bunun yanı sıra süt, muz, bal, bebe bisküvisi, badem ve sade dondurmayı blenderdan geçirip, yüksek kalorili ve lezzetli bir içecek hazırlayabilirsiniz.

Ergenlik döneminde kadar çocukların her hafta kilo kontrolleri yapılmalı ve belirli seviyede kilo alıp almadıkları kontrol edilmektedir. Bu döneme kadar kilo kontrolü gerçekleştirilen çocuklar her zaman daha sağlıklı olmaktadır.

Çocuğa Kilo Aldıran Tarifler Nelerdir?

Çocuğunuza gün içerisinde işlenmiş besinler ve yağlar, şeker oranı yüksek gıdalar vererek kilo almasından kaçınınız. Bu tarz besinler yerine kuruyemiş ve kuru meyveler verebilirsiniz. Kızarmış ekmek üzerine tereyağ ve bal sürerek verebilirsiniz. Yemeklerinin yanına domates soslu ya da peynirli makarnalar hazırlayabilirsiniz.

Herhangi bir besini sevmeyen çocuğunuza, o yemeği farklı sunumlarda yedirmeye çalışınız. Örneğin çocuğunuzun sütü sevmiyorsa eğer, ona sütlü tatlılar hazırlayabilirsiniz. Muhallebi, sütlaç ya da kazandibi verebilirsiniz. Hatta bu tatlılara şeker koymada hurma, incir gibi sağlıklı alternatiflerden yararlanabilirsiniz.

Çocuğa Kilo Aldırmak için Ne Yapmalı?

Çocukların ideal kiloda olması hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi için önemlidir. Çağımızın hastalığı haline gelen obezite genel anlamda fazla kilodan kaynaklanmaktadır. Çocuklara kilo alması için verilen yüksek kalorili besinler ilerleyen süreçte obezite meydana getirebilmektedir. Çocuğa kilo aldıran yemekler ve sağlıklı atıştırmalıklar bu süreçte daha faydalı olmaktadır.

Çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde kilo alması için gün içerisinde öğün atlamadan sağlıklı bir şekilde beslenmesi gereklidir. Çocuğa kilo aldıran vitaminler, besinler ve meyveler aracılığı ile sağlanmalıdır. Sağlıklı yağları tüketmesine özen göstermelisiniz. Yemekten 1 sata önce sıvı tüketmesine izin vermeyiniz. Bu durumda zaten küçük olan midesi su ile dolar ve bunun sonrasında iştahı azalır.

Kilo fazlası olan çocukların sağlık için fazla kilolarından kurtulmaları çok önemli olurken kilo eksiği olan çocukların da gerekli kiloları alarak normal düzeye gelmesi gerekmektedir. Aksi halde yoğun okul ve sosyal hayat temposu içerisinde çok yorgun düşmesi söz konusu olur. Çocuğunuzun okul hayatında başarılı olması, sosyal hayatında güzel ilişkiler kurması için beslenmesi oldukça önemlidir.

Çocuğa Kilo Aldıran Çorbalar Nelerdir?

Eğer bebeğinizin kilosu normale göre azsa bazı çorba tarifleri ile ideal kiloya ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bebeklere kilo aldıran yiyecekler kapsamında farklı pek çok tarif vardır. İrmik çorbası, un çorbası, sebze çorbası, brokoli çorbası, ıspanaklı patates çorbası, tavuk çorbası gibi tarifler bebeklere ve çocuklara yedirilebilir. Bu tarifler ağır olmayacak şekilde çocuklara göre hazırlanmalıdır.

Vitamin ve mineral bakımından zengin sebzelerden elde edilen çorbalar, bebeklerinizin gün içerisinde ihtiyacı olan enerjiyi karşılarken aynı zamanda hastalıklara karşı bağışıklığını da güçlendirmektedir. Bundan dolayı hazır çorbalar yerine kendiniz özenle hazırlamalısınız.

Çocuklara Kilo Aldırıcı Besinler Nelerdir?

Hızlı kilo aldıran ürünlerin zirvesinde avokado yer almaktadır. Ülkemizde yetişmeyen bir meyve olduğundan çok popüler olmasa da avokado rahatlıkla temin edilip tüketilebilmektedir. Bunun yanı sıra kuru incir ve keçiboynuzu pekmezi sağlıklı kilo almakta oldukça etkilidir. Çocuklara ara öğün olarak verilen bu ürünler kilo aldıran gıdalar sıralamasında her zaman üstte yer almaktadır.

Bunların ardından kırmızı et gelirken çocukların genel olarak tüketmeyi sevdiği besinler arasında gösterilmektedir. Kırmızı et tüketiminin arttırılması sağlıklı bir şekilde kilo alınması için son derece önemli olmaktadır. Bunun yanında tavuklu makarna ya da pilav da kilo aldıran gıdalar arasında üst sıralarda yer almaktadır. Bu ürünleri tüketerek karbonhidrat ve protein alan çocuklar sağlıklı bir şekilde kilo alarak daha iyi bir fiziğe kavuşabilirler.

Çocuğa Kilo Aldıran Şurup Nedir?

İştahsızlık problemi olan çocuklar için bazı durumlar çocuklar şurup önermektedir. Bu şuruplar mutlaka doktor onayında kullanılmalıdır. Eczanelerde satılan bu şurupların çeşitleri vardır. Bu şurupların amacı ise iştahı açarak çocuğun yemek tüketimini artırmaktadır.

Çocuğun kilo alması için abur cubur yemesini engellemek gereklidir. Bu ürünler çocukların kilo almasına sebep olurken sağlıksız bir fiziksel yapı sunacaktır. Bu sebeple de kişilerin ilk olarak abur cuburu kesmeleri ve sonrasında kilo aldıran sağlıklı yemekler ile devam etmeleri gerekmektedir.

  • çocuğa kilo aldıran gıdalar
  • çocuğa kilo aldıran besinler
  • çocuğa kilo aldırmak için ne yedirmeliyim
  • çocuğa kilo aldıran vitaminler
Yorumlar
Serpil Erol Çocuğa kilo aldırmak için ne yedirmeliyim? Çocuğum 3 yaşında ve inanılmaz hareketli. Bu normal birşey tabi ki ama biraz zayıf kilo aldırmak istiyorum. Bunun için ne yedirmem gerekiyor? Çocuğa kilo aldıran besinler nelerdir? cevapla
Tülay Balım Çocukların gelişimini tamamlayabilmesi için yedikleri besinler oldukça önemlidir. Kilo aldıran besleyici gıdalar tüketilmesi hem boylarının uzamasına hem de bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olur. Obezite olmaması için yararlı besinler yedirilmelidir. cevapla
yorum yaz
Sarı Humma Virüsü Nedir? Belirtileri Nelerdir? Aşısı Var mı?