Sağlık 09 Şubat 2021 - 08:02:52

Diş Eti İltihabı Nedir? Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir?

Diş Eti İltihabı Nedir? Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabına Ne İyi Gelir?

Tıp dilindeki ismi jinjivit olan diş eti iltihabı dişin çevresini sarmakta olan diş etinin dokusunun iltihaplanmasına denir.

Diş Eti İltihabı Nedir?

Diş etinin çevresinde meydana gelen şişmeler genel itibari ile plak oluşmasından dolayıdır. Bu problem diş eti rahatsızlığındaki erken bir aşama olarak ifade edilmektedir. Bu iltihaplanma durumu periodontal rahatsızlık meydana gelmeden önlenebilmektedir. Hal böyle olunca kanayan, kötü ağız kokusu, kırmızı ve hassas şekildeki belirtilere dikkat edilmesi gerekir. Bu problemin tedavi edilmemesi halinde tehlikeli bir diş eti rahatsızlığına dönüşmektedir. Ciddi rahatsızlıklar diş kayıplarına yol açar. Dişlerin fırçalanması ile kanayan dişler herhangi bir problemin habercisi olabilmektedir. Bu gibi durumlar olduğu zaman kişinin zaman kaybetmeden hemen diş hekimine gitmesi gerekir. Bunun yanı sıra tartar şekline gelen plakların temizliği önem teşkil eder. Bu işlemlerin yapılması profesyonel diş hekimleri tarafından yapılmalıdır. Halk arasında oldukça yaygın görülen diş eti iltihabı çeşitli nedenleri ve tedavisi bulunmaktadır.

Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer?

Hali hazırda bahsedilen rahatsızlığın önlenmesi için dişler günde iki defa fırçalanmalıdır. Ayrıca dişleri fırçalamak için kullanılan fırçanın yumuşak kıllı olması önem teşkil etmektedir. Dişlerin arasına giren gıdalar için diş ipinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Plakta bulunan bakteriler hasar yaratmaktadır. Bu hasarın engellenmesi ve dişlerin güçlü hale getirilmesi adına plak önleyen diş macunlarının kullanılması tavsiye edilmektedir. Ayrıca florür içeren diş eti iltihabını engelleyen macunların kullanımı da diş sağlığı için önem teşkil etmektedir.

Diş İltihabı Nasıl Giderilir?

Dişlerin fırçalanması ile ağız kokularını, bu problemi ve plak sorununu engellemeye destek olan ağız bakım sularının kullanılması gerekir. Bu su anti-bakteriyel özellikte olmalıdır. Diş etlerinin kanama hali devam etse dahi dişler fırçalanmalı ve diş ipi kullanılmalıdır. Plak temizliğinin sebebi ise diş etinin iyileştirilmesi için gereklidir. Bu probleme iyi gelen doğal karışımlar arasında lavanta ve bal vardır. 3 damla lavanta yağıyla bir yemek kaşığı doğal balın su içinde karıştırılması yeterlidir. Hazırlanan karışım ile ağız çalkalanmaktadır.

Diş İltihabının Nedenleri Nelerdir? Nasıl Oluşur?

Yaşlanmadan dolayı meydana gelen değişikliklerdir. Yaşlı insanların daha fazla yaşadığı problemler arasında yer alır. Özellikle istatistiklere göre atmış beş yaş üzerindeki kişilerde görüldüğü ifade edilmektedir. Yaş alan kişinin bu rahatsızlıkla karşılaşmaması için diş bakımını düzenli ve özenli yapması gereklidir. Sigara kullanmak diş etlerine zarar verdiği için bu alışkanlığı bırakmak gerekir. Genetik nedenler yer almaktadır. Diş sağlığı yaşamanın nedenleri arasında genetik faktörler bulunmaktadır. Genetik yapının parçası olduğu için bu tip sorunlarla karşılaşılabilir. Dişlere iyi bakılmasına rağmen genetik nedenlerden dolayı diş eti rahatsızlığı olabilmektedir. Diş eti iltihabının yaşanması durumunda diş hekimine danışmak ve doktorun verdiği tavsiyeler üzerinden ilerlemek gerekir. Bu problemin nedenlerini bilmek hekimin nasıl bir tedavi uygulayacağı hususunda yol çizmektedir.

  • diş eti iltihabı
  • diş eti iltihabı nedir
  • diş eti iltihabı nasıl geçer
Yorumlar
Yasemin Deve Diş eti iltihabı için hangi antibiyotik kullanılır? Çekilmesi gerek bir dişim vardı ve ben erteledim. Şimdi iltihap yaptı ağrısı yok ama baya şişti. Bunu indirmek için ne yapmam lazım? İlaç kullanmadan geçer mi? cevapla
Kubilay Salman Tuzlu su diş eti iltihabı için iyi geliyormuş diye duymuştum. Hangi antibiyotikler iyi gelir onları da öğrenmek istiyorum. Aslında ilaç kullanmak yerine bitkisel çözümlerin olması daha iyi olur diye düşünüyorum. Doğal çözümlerle giderilir mi? cevapla
yorum yaz
1500 Kalorilik Diyet ile Ayda Kaç Kilo Verilir? Zayıflayanlar ve Yorumları