Sağlık 26 Aralık 2020 - 19:39:28

Göz Çapaklanması ve Kızarıklık Neden Olur? Nasıl Geçer?

Göz Çapaklanması ve Kızarıklık Neden Olur? Nasıl Geçer?

Göz çapaklanması ve kızarıklık durumları farklı sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan genelde mikrop kapma ya da iltihap nedeniyle oluşan bir göz problemidir.

Göz Çapaklanması ve Kızarıklık Neden Olur?

Sabah uyandığında birçok kişi gözlerinde kızarmalar ya da çapaklanma problemlerini tespit edebilirler. İnsanların büyük bir çoğunluğu bu problemleri göz ardı ederek yüzlerini yıkar ve günlerine başlarlar. Gözlerde yaşanan çapaklanmalar gece boyunca göz sıvısının salgılanması ve hareket edilmemesi sebebiyle bu bölgede donması sebebiyle oluşur. Rahatlıkla temizlenebilirken herhangi bir zarar da vermez. Ancak gün içerisinde daha yoğun ve farklı renklerde yaşanan çapaklanmaların özel sebepleri bulunmaktadır. Gün içerisinde yaşanan çapaklanmalar ya da kızarıklıklarda hemen gerekli kontrollerin yapılması gerekir.

Göz Çapaklanması ve Kızarıklığın Sebepleri Nelerdir?

  • Gözlerde yaşanan bu iki sorunun sebepleri araştırılırken karşımıza ilk olarak göz iltihabı çıkmaktadır. Halk arasında göz nezlesi olarak da anılan bu durumda gözlerde kızarıklıklar meydana gelirken bölgede sıvı üretimi çok daha yüksek düzeyde olacaktır. Bu sebeple de çapaklanmalar daha fazla miktarda gerçekleşir ve renginde değişmeler meydana gelebilir.
  • Gözde çapaklanmalara sebep olan bir diğer etmen olarak alerjik reaksiyonlar gösterilir. Eğer insanların etrafında alerjilerinin olduğu bir hayvanın, bitkinin ya da bir çevresel etmenin bulunması gözlerde hızla çapaklanmalara sebep olmaktadır. Bu durumu fark eden kişilerin hangi ürüne karşı bu sorunu yaşadıklarını tespit etmeleri ve hayatlarına buna göre düzenlemeleri gerekir.

Göz Kuruluğu Kızarıklık Yapar mı?

Göz kuruluğu rahatsızlığı da kızarıklık ve çapaklanmaya karşı en çok görülen sebeplerden birisidir. Eğer gözde yeteri kadar sıvı üretimi olmazsa çok daha kuru bir ortam oluşur ve az miktardaki sıvılar dahi hemen çapaklanma yapabilir. Belirli bir süre bu kuruluğun devam etmesi ile kızarmalar başlar ve bu durum sorunun büyüdüğünü göstermektedir. Buna ek olarak kızarıklıkları ağrılar ve batma hissi takip etmektedir. Bu sebeple de sorunun hemen çözülmesi çok büyük önem taşır. Kornea ülseri adı verilen rahatsızlık da gözde yaşanan bu problemler için en çok rastlanan sebepler arasında gösterilmektedir. Göze yabancı bir cismin gelmesi belirli oranda yaralanmalara sebep olmaktadır. Bu yaraların mikrop kapması bu bölgede bakterilerin oluşmaya başlamasını sağlarken gözlerde çapaklanmalara ve kızarıklıklara sebep olmaktadır.

Göz Çapaklanması ve Kızarıklık Nasıl Geçer? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çapaklanma ve kızarıklığın tedavisinde rahatsızlığa neden olan sebepler çok önemlidir. Bu aşamada doktorlara gitmek en doğru tercih olurken uzman hekimler hemen bu rahatsızlığın sebeplerini belirlemeye çalışırlar. Eğer, çeşitli bakteriler sebebiyle gözde bir rahatsızlık bulunuyorsa antibiyotik ilaçlar ile kısa süre içerisinde tedavi edilebilmektedir. Bunun yanı sıra alerjik bir reaksiyon sebebiyle kişilerin gözlerinde bu problemler ortaya çıkıyorsa alerji yapan maddenin ortamdan uzaklaştırılması ve bir daha aynı ortamda olmamaya dikkat edilmesi bu sorunları bitirecektir. Son olarak göz kuruluğu problemleri varsa bu durumda damla tedavisi uygulanabilir. Doktorlar tarafından verilen damlalar uygulanırken sorunsuz bir biçimde gözler kullanılmaya devam eder.

  • Göz çapaklanması ve kızarıklık
  • Göz çapaklanması ve kızarıklık neden olur
  • göz nezlesi
  • göz kuruluğu
Yorumlar
Yağız Azap Gözde çapaklanmaya ne iyi gelir? Geçen sabah uyandığımda gözlerim tamamen çapak olmuştu şimdi de akıntısı devam ediyor. Göz nezlesi diyorlar sanırım kızardı oldukça. Çapağı geçirmek için ne yapmak gerekiyor? cevapla
Nagihan Sönmez Göz çapaklanması ve kızarıklığın giderilmesi için çay uygulamasını öneriyorlar ama ne kadar işe yarar ve etkili olur tam bilmiyorum. Deneyenler var mı? Gözlerim son birkaç gündür böyle oluyor ama nedenini bilmiyorum. cevapla
yorum yaz
Maş Fasulyesi Nedir? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?