Sağlık 21 Aralık 2020 - 00:14:16

Gül Hastalığı Nedir? Bulaşıcı mıdır? Nasıl Tedavi Edilir?

Gül Hastalığı Nedir? Bulaşıcı mıdır? Nasıl Tedavi Edilir?

Genel olarak bahar aylarında görülen stres ve sıkıntıya bağlı olarak tüm vücudu kaplayan kırmızı lekeciklerin meydana gelmesi ile ortaya çıkar. Bu kırmızı lekeler küçük su kabarcıkları şeklindedir. Kırmızı olduğu için halk arasında gül hastalığı olarak bilinir.

Gül Hastalığı Nedir, Ne Demek?

Gül hastalığı genellikle açık tenli kişilerde sıkça görülen hastalıklardan biridir. Önce yüzün burun ve yanak kısımlarında meydana gelir. Daha sonra kol ve bacak dirseklerinde görülmeye başlanır. Hastalığın ilk aşamalarında hafif bir kaşıntı meydana gelebilmektedir. Fakat bu hastalık bakteri ya da mikrop kaynaklı bir hastalık değildir. Kişiden kişiye bulaşmamaktadır. Özellikle bahar aylarında meydana gelmesi kişilerin akıllarında çiçek polenlerinden kaynaklı olduğu düşünülür. Çoğunlukla sıkıntı ve stres kaynaklı hastalıkların başında yer alır. Deri üzerinde kırmızı lekelerin tüm vücuda yayılması kişiyi tedirgin edebilmektedir. Bulaşıcı olmadığından herhangi bir temas ile farklı kişiye bulaşma olmamaktadır. Hastalık deri hastalıklarından biri olduğu genel olarak birkaç hafta içerisinde tamamen kırmızı lekeler ciltte yok olur.

Gül Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Bu hastalığın en belirgin özelliği kırmızı lekelerin yüzde belirgin bir hal almasıdır. Herhangi bir kullanımı doktor kontrolü yapıldıktan sonra olmalıdır. Sıkıntı ve strese bağlı olduğundan stresli ortamlardan uzaklaşmak hastalığın hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur. Bazı durumlarda hafif kaşıntılar meydana getiriyor olsa da kişiyi sadece görsel olarak rahatsız edebilmektedir.

Gül Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Bu hastalığın en doğal ilacı güneş ışınlarıdır. Vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen ve henüz yayılmamış olan bu hastalık için güneşlenmek hastalığın ilerlemesine ve tüm vücuda yayılmamasına engel olur. Genellikle bu hastalığı geçiren kişilerde lekeler ile çok fazla oynandığında leke kalma olasılığı oldukça fazladır. Bu yüzden güneş ışınları hastalığın çok çabuk iyileşmesini sağlar. Hastalık herhangi bir alerjik durum ile ilgili değildir. Küçük büyük herkeste görülebilen ve tekrarlayabilen hastalıklar içerisinde yer alır. Eğer hastalıkta güneş ışınlarından fayda sağlanmamış ise uzman kontrolünden sonra merhem kullanımına başlanabilmektedir. Birkaç hafta içerisinde vücutta meydana gelen lekelerin renginde açılma ve bazı bölgelerde bu lekelerin kaybolduğu görülür. Böylece hastalık iyileşme evresine girerek daha sonra kendiliğinden geçebilmektedir.

Gül Hastalığı Nasıl Bir Hastalıktır?

Suçiçeği ve kızamık ile çokça karıştırılan bu hastalık bakteri ve mikrop barındırmadığı için kişinin ruhsal yapısı ile de alakalıdır. Zona gibi bakteri kökenli hastalıklarda ise gül hastalığı kendiliğinden iyileşebilen hastalıklar arasında yer alır. Hastanın psikolojik olarak da rahatlaması hastalıkta oluşan lekelerin çok çabuk iyileşmesini sağlayarak derinin eski haline dönmesini sağlar. Vücudun tüm bölgesinde görülen kırmızı lekeler için güneş ışığı fayda sağlamadığında doktorun vermiş olduğu merhem kullanılarak 1 hafta 10 gün arasında hastalığın iyileşmesi gözlenir. Bunun dışında herhangi farklı bir tedavi uygulanmamaktadır.

  • gül hastalığı
  • gül hastalığı nedir
  • gül hastalığı belirtileri
Yorumlar
Hanım Seçkin Gül hastalığı nasıl bir hastalıktır? Çocuğumun boyun bölgesinde bazı durumlarda kırmızılıklar çıkıyor. Sonra kendiliğinden kayboluyor. Özellikle yaz aylarında oluyor. Heyecan stres yaptığında da olabiliyor. bu nedenolur? cevapla
Nurdan Erdem Gül hastalığının bitkisel tedavisi işe yarıyor mu acaba bide bu hastalık için güneş kremi kullanmak gerekir mi? Bahar aylarında çocuğumda genelde hep oluyor ve ilaç kullanıyoruz. Bitkisel yöntemi varsa denemek istiyorum. cevapla
yorum yaz
Gebelikte Saç Boyama Zararlı mıdır? Bebeğe Zarar Verir mi?