Sağlık 08 Ocak 2021 - 19:51:21

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitki Çayı Tarifleri

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitki Çayı Tarifleri

Soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları özellikler kış aylarında birçok kişinin şikayetçi olduğu hastalıkları önleyici niteliktedir. Üst solunum yollarında başlayan hastalıklar ilerleyen durumlarda zatürre ya da bronşit gibi hastalıklara sebep olmaktadır.

Soğuk Algınlığı Belirtileri Nedir?

Soğuk havalarda bakterilerin çok fazla yayılmasından dolayı çoğu kişide görülen soğuk algınlığı kişinin vücut direncini kırmaktadır. Hava sıcaklıklarının inişli çıkışlı olması hastalığı tetikleyen faktörlerden biridir. Bakteriler çok hızlı bir şekilde yayılma göstermektedir. Öksürük, hapşırma ya da ortak kullanılan eşyalardan bile bulaşabilen bakteriler kişinin çok çabuk hastalanmasına sebep olur. Kişide meydana gelen boğaz kaşıntısı, baş ağrısı ve ateş hastalığın ilerlemesine sebep olur. Bağışıklık sistemindeki düşüklükte kişinin hastalığının uzun sürmesine neden olarak kişiyi çok fazla rahatsız eder. Gece uyku sorunu meydana gelebilir. Burundan rahat nefes alamama kişinin düzenli uyku uyumasına engel olur.

Soğuk Algınlığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

  • Havaların ani soğuması ile beraber ortaya çıkan soğuk algınlığı bulaşıcı bir hastalık olduğu için kişinin bol miktarda C vitamini tüketmesi gerekebilir. Vücut direnci düşük olan kişilerde hastalığın belirtileri burun akıntısı ve baş ağrısı ile başlayarak halsizlik ve uyku hali yaratabilir. Soğuk algınlığı için doktor kontrolü gerekmektedir. Doktor dışında herhangi bir ilaç tedavisi olmaması gerekir.
  • Soğuk algınlığında öksürük ve balgam atımı çok fazla olabilmektedir. Vücut direncini kıran sigara ve alkol tüketimi bu dönemde kişiyi daha da rahatsız edici bir hal alabilir. Ayrıca sigara ve alkol iyileşme sürecini geciktirebilmektedir.

Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?

Ateş soğuk algınlığında en sık rastlanan durumlardan biridir. Vücuda giren bakteri ve mikroplara karşı vücudun direnç gösterememesi kişiyi oldukça güçsüz bırakacaktır. Bu durumda üşütmemeye dikkat edilmesi gerekir. Soğuk içeceklerin tüketilmemesi gerekir. Boğaz ağrısı ve şişme olduğunda antibiyotik kullanımı doktor tarafından önerilen ve reçete edilen ilaçların kullanımı olmalıdır. Bazı soğuk algınlığı bakterileri antibiyotiğe karşı bile direnç gösterebilmektedir. Hastalığın ilerlememesi için mutlaka önlem alınması gerekir.

Soğuk Algınlığına İyi Gelen Bitki Çayları

Bitki çayları birçok hastalıkta tedavi destekleyici olmaktadır. Soğuk algınlığı için bitki çayları da zencefil, ıhlamur, ayva yaprağı, meyan kökü, adaçayı ve yeşil çay gibidir. Bu bitkilerin çayı tercih edilerek kullanılabilmektedir. Zencefil çayı boğazda yer edinmiş bakterilerin öldürülmesinde etki gösterebilmektedir. Kişiye direnç sağlayarak daha enerjik olmasını sağlayabilir. Diğer bitki çayları ise tedavi destekleyici yönde tercih edilebilir. Soğuk algınlığında sıvı tüketimi oldukça önemlidir. Vücut sürekli olarak sıvıya ihtiyaç duyar. Yeşil çay ve ada çayı ise vücudun antioksidanlar ile bakteri ve mikropların atılımına yardımcı olur. Böylece kısa sürede rahat nefes almayı kolaylaştırabilmektedir. Soğuk algınlığında kullanılan bitki çayları genellikle kişinin rahat nefes almasına ve vücut direncinin olmasına destek sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirici vitamin ve minerallerinde alınmasına dikkat edilmelidir. Böylece hasta daha çabuk toparlanma sürecine girebilir.

  • soğuk algınlığı için bitki çayları
  • soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları
Yorumlar
Burçak Derin Soğuk algınlığına iyi gelen şeyler nedir? Bitki çayları bu konuda faydalı olur mu? Havalar tam hasta etmesi hastası olduğundan hep grip oluyorum. İlaç kullanmak istemiyorum kendi geçsin diye ama çay doğal olduğundan faydalı olur diye düşündüm. cevapla
Yeşim Özçiftçi Soğuk algınlığı belirtileri yaşıyorum bu nedenle bitki çayı tüketmek istiyorum. Hangi çaylar iyi gelir diye bakıyordum ve genel olarak zencefil önerildiğini gördüm. Bu tarz durumlarda bitkisel formüller daha etkili olur diye düşünüyorum. cevapla
yorum yaz
Ejder Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir? Tadı Nasıldır?