Sağlık 24 Mart 2021 - 11:59:53

Susuzluğun Yan Etkileri ve Neden Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

Susuzluğun Yan Etkileri ve Neden Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

Su insan vücudunun büyük bir bölümünü kaplayan sıvıdır. Suyun özellikle iç organlardaki etkisinin yanı sıra cilt için de sağlıklı bir içecek olması daha çok tercih edilmesini sağlamaktadır. İç organlarda temizleme görevi gören suyun cilt için de en iyi nemlendirici olması sağlıklı bir vücuda sahip olmaya yardımcı olur. Gün içerisinde tüketilmesi gereken su miktarının olmaması zamanla vücutta suzuluk ve buna dayalı olarak farklı hastalıkların meydana gelmesine sebep olur.

Susuzluğun Yan Etkileri Nelerdir?

  • Susuzluk tıpkı susuz kalmış bir toprağın çatlak görünümde olması gibi insan vücudunda da aynı etkileri yaratmaktadır. Suyun yeteri miktarda tüketilmemesi iç organlarda zamanla tahribat yaratır. Beynin büyük bir kısmı sudur. Vücudun alması gereken suyu almaması zamanla kişinin hastalanmasına sebep olur.
  • Susuzluk iç organlara zarar verdiği gibi dış görüntünün de çirkinleşmesine sebep olmaktadır. Susuzluk insan vücudunu yavaş yavaş tüketen bir hal olabilmektedir.
  • Susuz kalan bir vücutta kabızlık sıkça görülür. Vücudun asit dengesini koruyan suyun az tüketilmesi idrar renginin tamamen koyulaşmasına sebep olur. Böbreklerin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan suyun mutlaka düzenli tüketilmesi gerekmektedir.

Suyun Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Su birçok hastalığın meydana gelmesini engeller. Susuzluk vücudun tüm dengesini olumsuz yönde etkileyerek kalıcı rahatsızlıkların meydana çıkmasını hızlandırabilmektedir. Cilt sağlığının korunmasın da suyun etkisi oldukça fazladır. Suyu yeteri miktarda tüketmeyen kişilerde genel olarak cilt kuruluğu görülür ve cildin pul pul dökülmesi meydana gelir. Cildin nem oranı su yardımı ile korunmaktadır.

Susuzluğun Neden Olduğu Hastalıklar Nelerdir?

  • İnsan bünyesi günlük 1,5- 2 litre arasında su tüketmelidir. Böbrek sağlığının korunması ve böbreklerin uzun süre düzenli çalışması için su tüketimine önem verilmelidir. Genel olarak böbrek taşları ve böbrek hastalığı suyun tüketim azlığıdır.
  • Beynin düzenli ve yeterli şekilde çalışması için tüketilen su miktarına dikkat edilmelidir. Beyin hücrelerinin susuzluktan kaynaklı olarak zamanla azaldığı bilinmektedir. Sağlıklı beyin için mutlaka su tüketimi gereklidir.
  • Susuzluk çeken birinde en sık görülen rahatsızlıklardan biri bağırsakların çalışmamasıdır. Bundan dolayı kabızlık şikayeti çok fazla olmaktadır. Ayrıca midenin sindiriminde su kolaylık sağlar. Reflü ya da gastrit sorunu olan kişilere bol miktarda su tüketmesi önerilir. Sindirim sisteminde etkin rol oynayan su sindirimin daha rahat şekilde olmasına yardımcı olur.
  • Susuzluk en çok cilt sorunlarının meydana gelmesine sebep olmaktadır. Cilt kuruluğu, egzama ve mantar hastalıklarının çoğu vücuda yeteri miktarda su alınmamasından kaynaklanmaktadır. Bu durum karşısında mutlaka günlük su tüketimi takip edilmelidir.
Su Günde Kaç Litre İçilmeli?

Saç ve saç derisinde de susuzluk durumunun rahatsızlıklara sebep olduğu görülür. Tüm vücut sağlığının korunması için su miktarının takip edilmesi ve tüketilen suyun tüm organlarda etkili olduğu unutulmamalıdır. Ağız ve diş sağlığı için de suyun önemi oldukça fazladır. Günlük su tüketimi 1,5 –2 litre altına inmemelidir.

  • susuzluğun yan etkileri
  • suyun faydaları
  • susuzluğun neden olduğu hastalıklar
Yorumlar
Aybuke Doğan Susuzluğun yan etkileri nelerdir? Susuz kalmanın beyine etkisi var mı? Zararı oluyor mu? Ben gün içerisinde çok fazla su içmiyorum. Vücudumun susuz kaldığını nasıl anlayabilirim? Susuzluğu gidermek için ne yapmak gerek? cevapla
yorum yaz
İncir Zeytinyağı Kürü Nasıl Yapılır? Sperm Sayısını Arttırır mı?