Sağlık 01 Kasım 2021 - 18:58:17

Vücut Sarkmaları İçin Egzersizler

Vücut Sarkmaları İçin Egzersizler

Kilo verdikten sonra vücutta birtakım sarkmalar meydana gelmektedir. Vücut sarkmaları için egzersiz yöntemleri uygulanarak vücudun sıkılaşması sağlanabilir.

Vücut Sarkmaları Neden Olur?

Fazla kilolardan kurtulduktan sonra birçok kişi sarkma problemi yaşamaktadır. Vücutta sarkmalar genel olarak bacaklarda, kollarda ve göbek bölgesinde meydana gelmektedir. Sarkmaların oluşmasının asıl nedeni kilo verme sürecinde spor yapılmasıdır. Kilo verme sürecinde düzenli spor yapılması sarkmaların önün geçilmesine yardımcı olmaktadır. Çünkü zayıflarken aynı zamanda egzersiz yapmak vücuttaki fazla yağların kasa dönüşmesini ve sıkılaşmasını sağlamaktadır. Deri dokusu yağlardan oluşmaktadır. Hızlı bir şekilde kilo verildiği zaman yağ dokusu azalır ve vücut sarkmaya başlar. Kilo verme sonrasında sarkmaların asıl sebebi derideki yağın tam olarak atılamamasıdır. Deride bulunan yağın azalması sıkılaşmayı da beraberinde getirmektedir.

Vücut Sarkmadan Nasıl Zayıflanır?

Vücut sarkmalarını önlemenin ve toparlamanın en kolay kolu yavaş kilo vermektir. Hızlı bir şekilde kilo verildiğinde yağlar erir, yok olmaz. Bu durumda vücut incelir fakat yağ oranı kaldığı için deri sarkmaya başlar. Kilo veriminin kontrollü bir şekilde gerçekleşmesi gerekmektedir. Yavaş yavaş kilo verildiğinde deri kendini toparlar ve sarkmaların önüne geçer. Bunun yanı sıra kilo verirken protein ağırlıklı beslenmeniz gerekmektedir. Karbonhidrat ve yağları azalttığınızda vücudunuzda protein almanız gerekmektedir. Bu şekilde kas kaybı çok olmadan kilo verebilirsiniz. Diyet yaparken yeterli miktarda protein aldığınızda sarkmaların önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda vücudunuzun nem eksikliğinin oluşmamasını sağlamalısınız. Nem eksikliği olmayan deri kırışır ve aynı zamanda sarkar. Bu nedenle vücudunuzda nem oranını yeterli düzeyde tutmalısınız.

Vücut Sarkmaları Nasıl Toparlanır?

Hızlı kilo verdiğinizde vücudunuzda birtakım sarkmalar meydana geldiyse bunları toparlamak için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Öncelikle tam olarak ideal kilonuza erişip sonrasında vücudunuzdaki sarkmaları ortadan kaldırabilirsiniz. Deniz tuzu içerisinde bulunan mineraller sayesinde deriyi ve cildi beslemektedir. Deniz tuzu ile sarkan bölgelerinize masaj yaparak sıkılaşma sağlayabilirsiniz. Deri sarkmasının en büyük nedenlerinden birisi vücuttaki kolajen eksikliğidir. Bu eksikliğin giderilmesi için birtakım kolajen içeren kremler ile bu bölgelere masaj yapabilirsiniz. Fakat bu yöntem kesin çözüm yaratmamaktadır. Sarkan bölgelere yosun terapisi yaparak sarkmalara çözüm yaratabilirsiniz. Krem ve masaj gibi uygulamalar sabır isteyen yöntemlerdir. Etkilidir fakat toparlanma süreci biraz fazladır. Bu uygulamaları yaparken gün içerisinde tükettiğiniz su miktarına da özen göstermeniz gerekmektedir.

Vücut Sarkmaları İçin Spor ve Egzersiz

Vücutta oluşan sarkmaları toparlanabilmesi için birtakım egzersiz yöntemleri bulunmaktadır. Derinin sıkılaşmasını sağlayan en önemli egzersiz yöntemlerinden bir tanesi pilatesdir. Pilates yapmak kısa süre içerisinde cildin sıkılaşmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra yüzme de vücuttaki sarkmaların düzelmesini sağlayan sporlardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Spor yapmak vücut kaslarının çalışmasına yardımcı olmaktadır. Böylece deri esneklik kazanarak sıkılaşmaya başlar. Spor yaptığınız zamanda hem ideal kilonuzu koruyabilir hem de vücudunuzda meydana gelen sarkmaları toparlayabilirsiniz. Soğuk duş alıp sarkan bölgelere masaj yapmanız kasların uyarılmasını ve kan akışını hızlandıracağı için oldukça etkili sonuçlar vermektedir.

  • vücut sarkmaları
  • vücuttaki sarkmalar
  • vücut sarkmaları için egzersiz
Yorumlar
Tülay Yeşil Sarkmalar neden olur diye merak ediyorsanız bence en önemli sebebi şok diyetler. Ben daha önce hızlı kilo verebilmek için yaptım sonrasında sarkmalar oldu. Kremler sürerek ve spor yaparak bu durumun üstesinden geldim. Zayıflarken spor yapmak çok önemli arkadaşlar kesinlikle es geçmeyin. cevapla
yorum yaz
Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? Zayıflatır mı? Fayda ve Zararları