Sağlık 02 Ocak 2021 - 20:39:01

Altın Suyu Faydaları ve Zararları Nelerdir? Kullanım Şekli ve Kullananlar

Altın Suyu Faydaları ve Zararları Nelerdir? Kullanım Şekli ve Kullananlar

Altın suyu; birtakım sağlık problemlerini önlemek ve hafifletmek için kullanılan, dozunda tüketildiği zaman faydaları sayesinde kendinden sıklık söz ettiren bir üründür.

Altın Suyu Faydaları Nelerdir?

Son zamanlarda sıklık merak edilen altın suyu; artrit sebebiyle ortaya çıkan iltihapları ve eklem ağrılarını gidermeye yardımcı olan bir üründür. Vücutta hücrelerin uyarılmasına destek olan bu ürün tamamen doğal içeriklidir. Vücudu rahatlatıcı bir etkisi bulunurken sinirlerin gevşemesine yardımcı olmaktadır. Heterojen bir karışım olarak nitelendirilen kolloidal altın suyu antioksidan içermektedir. Vücuttaki yabancı ve zararlı maddelerin yok edilmesini sağlayan fagositleri isimli uyarır ve akıllı bir düzenleyici olarak rol alır. Bu etki sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve uyarılması gibi etkiler de meydana getirmiş olur.

Sinir sisteminin uyarılmasına yardımcı olan altın suyu vücuttaki iç enerjiyi aktive eder ve ruh halinin iyileşmesini sağlarken rahatlama etkisi meydana getirmektedir. Vücuttaki hareket koordinasyonun düzenlenmesini sağlar. Serebrum, omurilik, motor sinir ve kas lifleri arasındaki etkileşimi uyarır. Bunlar arasında bütünlük meydana getirir. Anti inflamatuar etkisi bulunan altın suyu, vücut sağlığını olumlu yönde etkilemektedir. Sadece hastalıkların önlenmesi değil, yaşlılık belirtilerinin ve fonksiyonel eksiklerin giderilmesi için de etkili olmaktadır.

Bağımlılık meydana getiren nikotin, kafein, uyuşturucu ve alkol gibi maddelerden kurtulmak için bağımlılık tedavisinde eski zamanlardan bu yana kullanılmaktadır. Birtakım cilt bozukluklarının tedavisinde kullanılan altın suyu, vücuttaki hücrelere enerji verir. Böylece hasta olan kişilerin daha kısa sürede iyileşmesini sağlar.

Kolloidal Altın Suyunun Zararları Nelerdir?

Genel olarak faydalarından bahsedilse de gereğinden fazla kullanımı altın suyunun yan etkilerinin oluşmasına sebebiyet vermektedir. Özellikle kullanılan bazı ilaçların vücut tarafından yeterince emilmemesine neden olur. Bu suyu tüketirken aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz. Ayrıca kullanım öncesinde -kronik bir rahatsızlık söz konusu ise- doktorunuzdan bilgi almayı ihmal etmeyiniz.

Altın Suyu Nasıl Yapılır?

Bu suyu elde edebilmek için hassas bir terazi kullanılması gerekmektedir. Ayrıca toz bir karışım elde edilmelidir. Bu karışıma öncelikle bitkisel tatlandırıcı eklemelisiniz. Daha sonra kullanılan ölçülere uygun olacak şekilde sodyum karbonat eklenmelidir. Bunun sonrada işlenmemiş, doğal, kaya tuzu karışıma eklenir. Kullanılacak cam kase saf su ile güzelce çalkalanmalıdır. Bir çelik tencere içerisine kaynaması gereken suyu koyunuz. Daha sonra hazırlanmış olan karışım bu suyun içerisine eklenir. Güzelce karıştırıp homojen bir karışım meydana getirilir.

Suyun kaynaması gerçekleştiği zaman altınlar hassas terazide tartılır. Altın suyu yapmadan önce kasenin içerisine manyetik bir balık yerleştirilir. Mıknatısın sabitlenmesi sağlanır ve sonrasında hazırlanmış olan karışım eklenir. Altın çubukları birbirine değmeyecek şekilde düz olarak yerleştirin. Birbirine değmemesi konusunda çok dikkatli olmalısınız. Yaklaşık 10 dakika kaynatmaya devam edin. Sonrasında altın suyu kullanımı sağlayabilirsiniz.

Altın Suyu Kullanım Şekli ve Kullananlar

Doğal içerikli altın suyunu kullananlar günümüzde oldukça fazladır. Bu suyu 14 günden fazla kullanmamalısınız. Eğer deriye doğrudan kullanacaksanız 2-5 damla kadar uygulanır. Yaraların iyileşmesi için 1-2 damla yeterli olmaktadır. aşırı olarak tüketilmemelidir. Özel bir durum ya da hastalık söz konusu ise doktorunuza danışmayı ihmal etmeyiniz.

  • altın suyu
  • kolloidal altın suyu
  • altın suyu faydaları
  • kolloidal altın suyunun zararları
  • altın suyunun yan etkileri
  • altın suyu nasıl yapılır
  • altın suyu kullanımı
  • altın suyu kullanım şekli
  • altın suyu kullananlar
Yorumlar
g.güneş Tamam sorumluluk almamak için doktorunuza danışın diyorsunuzda kaç tane doktorun bu sudan haberi var hiç düşündünüz mü :) cevapla
yorum yaz
Sağlıklı Zayıflama Yolları Nelerdir?