Sağlık 10 Ocak 2021 - 17:41:00

Bel Fıtığı İçin Korse Tavsiyesi, Çeşitleri ve Fiyatları

Bel Fıtığı İçin Korse Tavsiyesi, Çeşitleri ve Fiyatları

Bel fıtığı; omurganın bel kısmında bulunan omur ve disklerin yırtılması sonucunda buradaki sinirleri sıkıştırması sonucunda oluşan rahatsızlığa verilen isimdir. Bel fıtığı korsesi, bu bölgenin sabitlenmesini sağlayarak sinirlere olan baskının azalmasını ve ağrıların ortadan kalkmasını sağlamaktadır.

Bel Fıtığı İçin Korse Tavsiyesi Nedir?

Hayatı olumsuz yöntem etkileyen bir bel fıtığı, ayak parmaklarına kadar ağrı yayılmasına neden olan bir hastalıktır. Genel belirtileri bel ve bacaklarda ağrı, ayaklarda uyuşma, yürümede zorluk gibi şeylerdir. Bel fıtığı hem kadınlarda hem de erkeklerde sıkça rastlanılan bir durumdur. Bu rahatsızlığın oluşumunda pek çok neden bulunmaktadır. Aşırı kilo almak, ağır bir şey kaldırma sonrasında bel bölgesinde meydana gelen hasar ve yaşın ilerlemesi gibi faktörler fıtık oluşumuna neden olabilmektedir. Bel fıtığı için geliştirilmiş olan korseler bu bölgedeki ağrıları azalmasına yardımcı olarak kişinin rahatlamasını sağlamaktadır.

Bel fıtığı teşhisi uzman doktorlar tarafından koyulmaktadır. Belinizdeki her ağrının nedeni fıtık olmayabilir. Yapılan bazı tetkikler ile bel fıtığı saptanmaktadır. Fıtık birden fazla olabilir. Bu tarz durumlarda cerrahi bir müdahale gerekebildiği için öncelikle doktor başvurulmalıdır. Ağrılarınız çok şiddetliyse ve bu durum günlük hayatınızı olumsuz yönde etkiliyorsa ameliyat gerekli olabilir. Böyle bir durum söz konusu ise korse takmak yeterli etkiyi göstermemektedir. Korse çok ileri olmayan fıtık rahatsızlarında ağrıların daha az hissedilmesi için kullanılmaktadır. Kullanılan korsenin bel bölgesine destek vermesi ve vücut ağırlığının sadece bel bölgesinde hissedilmesini önlemesi gerekmektedir.

Bel Fıtığı Korsesi Çeşitleri Nelerdir?

Bele destek olması ve kemiklerin sinirlere baskı yapmasını önlemek açısından bel korseleri çelik balenli olarak üretilmektedir. Normal korselere göre biraz daha farklı özellikleri bulunmaktadır. Dorso lombor korse bel fıtığı için kullanılan korselerden biridir. Hem bel fıtığı hem de bel kayması, omurga eğriliği gibi rahatsızlarda da tercih edilmektedir. Bel ve omurgayı tamamen saran bu korse modeli ağrıların hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Çelik balenli korse modeli fıtık için kullanılabilecek bir başka aparattır. Fıtık, siyatik ağrı ve bel kaymalarında bu korse modeli kullanılabilmektedir. Bel bölgesinin desteklenmesine yardımcı olan çelik balenli korseler sadece bu bölgeyi sarkmaktadır. Sırt ve omurga üzerinde etkili değildir. Elastik lumbostad korse bel fıtığında kullanılabilecek korse çeşitlerinden biridir. Çok ileri derecede olmayan siyatik, bel fıtığı gibi hastalıklardan kullanılması önerilmektedir.

Bel Fıtığı Korsesi Nasıl Kullanılır? Nasıl Takılır?

Her bel ağrısının nedeni fıtık, bel kayması gibi rahatsızlıklar nedeniyle oluşmaz. Bazı rahatsızlıklar için korse kullanılırken bazıları için sıcak ve soğuk tedaviler, egzersiz gibi yöntemler önerilmektedir. Bel bölgenizdeki ağrı nedeniyle doktorunuzun bel korsesi önermesi üzerine kullanmaya başlayabilirsiniz. Bel fıtığı korsesi ağrının şiddetine göre takılmalıdır. Eğer ki hasta gece yatarken korse taktığında daha rahat oluyorsa ve doktoru bu konuda kısıt koymuyorsa hem gün içinde hem de gece yatarken takabilir. Bu korseler kıyafetlerin altına rahatça takılabilmektedir. Ayrıca kişinin daha esnek olmasını ve daha rahat hareket etmesini sağlamaktadır.

Fıtık Korsesi Fiyatları Ne Kadar?

Ağrıların azalmasına ve ileri derecede olmayan bel fıtığı gibi rahatsızlıkların iyileşme sağlamasına yardımcı olan fıtık korsesi fiyatları oldukça uygundur. Korse çeşidine göre fiyatlarda değişkenlik olabilmektedir. Fakat genel olarak bütçeye uygundur ve herkesin kullanabileceği şekilde üretilmektedir.

  • bel fıtığı için korse
  • bel fıtığı için korse tavsiyesi
  • bel fıtığı korsesi çeşitleri
  • bel fıtığı korsesi nasıl kullanılır
  • fıtık korsesi fiyatları
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Mpv Yüksekliği Nedir? Tehlikeli mi? Nasıl Tedavi Edilir?