Sağlık 27 Nisan 2021 - 06:52:31

Boğaz Kuruluğuna Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözümü Nedir?

Boğaz Kuruluğuna Ne İyi Gelir? Bitkisel Çözümü Nedir?

Boğaz kuruluğu; kuru öksürüğü de beraberinde getiren ve sıklıkla rastlanan rahatsızlıklardan biridir. Basit bir sebepten oluşabildiği gibi gırtlak kanserinin de habercisi olabilmektedir.

Boğaz Kuruluğu Nedir? Neden Olur?

Ağızın kurumasıyla birlikte de açığa çıkabilen bir hastalıktır. Devamında kısa süreli kesik öksürüklere sebep olabilmektedir. Boğaz kuruluğu sorunu olan kişilerin havayı nemlendiren pratik cihazlardan kullanmaları önerilmektedir. Burun tıkanıklığı ağız kuruluğunu, ağız kuruluğu da boğazda kuruluk ve gıcık hissini artırmaktadır. Burun tıkanıklığı başta olmak üzere daha pek çok rahatsızlığın ortadan kalkmasına yardımcı olan nemlendirici cihazlar büyük kurtarıcı niteliğindedir. Kişiler bol su tüketerek, sıcak besinler yiyerek ve boğazlarını sıcak tutarak kuruluk rahatsızlığından kurtulabilmektedir. Fakat basit tekniklerle geçmeyen ve devam eden bir boğaz kuruluğu yaşayan kişilerin zaman kaybetmeden kulak burun boğaz hekimine gözükmeleri gerekmektedir.

Boğaz Kuruluğunun Sebepleri Nelerdir?

Boğaz kuruluğunun en yaygın olarak görüldüğü sebeplerin başında havanın kuru olması yer almaktadır. Kuru hava kişilerde burun tıkanıklığı başta olmak üzere ağız ve boğaz kuruluğuna neden olmaktadır. Ortamı nemlendiren cihazlardan satın alarak kuru havanın nem oranını yükseltmek ve bu rahatsızlıktan kurtulmak mümkündür. Alerjik rahatsızlıklar, sigara tüketimi, reflü, bademcik iltihabı, şeker hastalığı ve aşırı tüketilen yağlı, baharatlı besinler ağızda kuruluğa sebep olabilmektedir. Kişilerin az su tüketmeleri sonucunda vücutlarındaki su dengesinin düşüş yaşaması da boğazda kuruluğa neden olabilmektedir. Bunun için kişilerin düzenli olarak su tüketmeleri büyük önem taşımaktadır. Bunlar boğaz kuruluğuna neden olabilecek basit sebeplerdir. Kişilerin ciddi ve iyileşmeyen bir boğaz kuruluğu gırtlak kanseri belirtisi de olabilmektedir. Bunun için doktor kontrolü şarttır.

Boğaz Kuruluğuna Ne İyi Gelir?

Günümüzde tercih edilen klimaların boğaz kuruluğuna neden olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Uzmanlar bunun için kişilerin nemlendirme özelliği bulunan ve boğazları yumuşatma etkisine sahip cihazları önerdikleri bilinmektedir. Boğaz kuruluğu şikayeti olan kişiler bol su ve sıcak gıdalar tüketmelidir. Tuzlu su ile gargara yapmanın boğazdaki kuruluğa iyi geldiği ve meydana gelen tahrişler için tedavi edici olduğu bilinmektedir. Uzmanlar gargaranın boğazdaki kan akışını hızlandırdığını, virüs ve bakteriler üzerinde etki göstererek iyileşmeyi artırdığını söylemektedir. Sıcak su içerisine ilave edilecek bal ve birkaç damla limon suyunun da boğazları yatıştırıcı etkisi bulunduğu bilinmektedir.

Boğaz Kuruluğunun Bitkisel Çözümü Nedir?

Pek çok rahatsızlığa bitkisel tedavi yöntemleriyle şifa bulmak mümkündür. Boğaz kuruluğu şikayeti de bitkisel olarak tedavi edilebilecek rahatsızlıklardan biridir. Bitki uzmanları, boğazda oluşan kuruluk ve gıcık için karabiber ve tereyağın güçlü bir etkiye sahip olduğunu söylemektedir. Boğaz ağrısının ve kuruluğunun giderilmesinde olumlu sonuca sebep olan bu karışım, bakterilerin öldürülmesinde de etkilidir. Boğaz kuruluğu olan kişi çekilmemiş biberi iyice çiğnemeli, ardından yarım kaşık eritilmiş yağı biberi yutmak için kullanmalıdır. Bu yöntem sonrasında kişilerin en az yarım saat kadar su içmemeleri önerilmektedir. Boğaz kuruluğuna iyi gelen bu karışım düzenli olarak uygulanmalı, boğaz kuruluğu ve ağrısı geçene kadar tüketilmelidir.

  • boğaz kuruluğu
  • boğaz kuruluğu nedir
  • boğaz kuruluğunun sebepleri
  • boğaz kuruluğuna ne iyi gelir
Yorumlar
Gizem Parlak Bende boğaz kuruluğu çok oluyor nedeni ise hava değişimleri. Özellikle bahar aylarında kışa göre daha fazla oluyor diyebilirim. Bu duruma iyi gele spreyler var ya da ılık şeyler tüketmek de faydalı olabiliyor. Su içmeye özen göstermek gerekiyor. Alerjik nedenlerden kaynaklanıyorsa geçiyor ama farklı nedeni varsa daha zor iyileşebilir. cevapla
yorum yaz
Gebelik Belirtileri Ne Zaman Başlar? Hamilelik Belirtileri Kaçıncı Günde Başlar?