Sağlık 21 Mart 2021 - 08:11:37

Düşük Kalorili Diyet Listesi Nedir? Zararları Var mı? Yapanlar ve Yorumlar

Düşük Kalorili Diyet Listesi Nedir? Zararları Var mı? Yapanlar ve Yorumlar

Düşük kalorili diyetler; günlük alınması gereken kalori miktarının yaklaşık olarak 500-800 arasında tutulduğu, günde bir ya da iki öğün smoothie gibi takviyelerin uygulandığı zayıflama yöntemleridir.

Düşük Kalorili Diyet Listesi Nedir?

Günlük hayatta daha az yemek tüketmeye yönelik olan düşük kalorili diyet, 1 hafta içerisinde birkaç kilo vermeye destek olan beslenme programıdır. Düşük kalorili diyet, tip-2 diyabet hastalığının tedavisi için uygulanabilirken aynı zamanda kötü kolesterolün giderilmesi için de faydalı olabilmektedir. Çünkü kan basıncının düşürülmesini sağlamaktadır. Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olan bu zayıflama yöntemi aşırı acıkma gibi durumların da önlenmesine destek olur.

Vücutta detoks etkisi meydana getiren düşük kalorili diyet insülin hassasiyetinin düzelmesine yardımcı olur. Diyabet ile ilgili belirtiler ve ortaya çıkan problemler azalmaya başlar. Bu da sağlıklı kilo verimi için oldukça önemlidir. Kandaki glukoz oranının azalmasına yardımcı olan bu diyet programı sayesinde glukozun yağ olarak depolanması gibi durumlar engellenebilmektedir. İnsülin hassasiyetinin giderilmesi doygunluğun oluşmasına yardımcı olur. Bu sayede sağlıklı bir şekilde kilo veriminin gerçekleşmesi sağlanabilmektedir. Düşük kalorili diyet sayesinde vücutta glucogenesis olarak nitelendirilen, proteinlerden sağlanan enerjinin glokoza dönüşmesi durumunda azalmalar meydana gelir. Böylece kan şekerinde azalma oluşur ve bu da diyabet için oldukça faydalıdır.

Düşük Kalorili Diyetin Zararları Var mı?

Diyet yapmak vücut için faydalı bir beslenme prograı olsa da asıl olarak her diyet herkes için faydalı olmamaktadır. Düşük kalorili diyetler bazı insanlar için oldukça faydalı olurken bazıları için zararlı olabilmektedir. Özellikle hamile kadınların bu tarz diyetlerden kaçınması gerekmektedir. Aynı şekilde emziren annelerin de uygulamaması gerekir. Çünkü vücudunuzun enerjiye ihtiyacı vardır. Bunun yanında çocuklar için uygun bir diyet değildir. 50 yaşın üzerindeki insanlar bu tarz diyetleri uygulamamalıdır. Normal bir şekilde kilo verebiliyorsanız düşük kalorili diyet listesi uygulamanıza gerek yoktur. Bu diyeti uygulayanlar doktor ya da diyetisyen gözetiminde olmalıdır. Eğer ki spor yapmıyor ve sağlıklı beslenmiyorsanız ve bu şekilde kilo vermek istiyorsanız, bu diyet sizler için faydalı olmaz.

Bu diyetin uygulama aşamasında meydana gelebilecek yan etkiler; bulantı, yorgunluk, ishal, kabızlık, safra taşları, saç kaybı, ağızda kuruluk oluşması ve yetersiz beslenme gibi sayılabilmektedir.

Düşük kalorili diyet genel olarak vücut kitle endeksi 30un üzerinde olan kişiler, obezite gibi problemleri olanlar, ne yaparsa yapsın kilo veremeyen kişiler için uygundur. Ayrıca sağlık için haftada bir iki defa aç kalmak istiyorsanız bu diyeti uygulayabilirsiniz.

Düşük Kalorili Diyetin Faydaları Nelerdir?

Kan basıncının düşmesine yardımcı olan düşük kalorili diyet, kötü kolesterolün dengelenmesine ve ve düşmesine yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra tip-2 diyabetini tamamen tersine çevirebilmektedir. Obezite problemi olanlar için oldukça faydalı bir beslenme problemi olmaktadır. Zihinsel sağlığın iyileşmesine katkı sağlayan bu diyet vücutta enerji düzeylerinin artmasına da destek olmaktadır. fakat belirtildiği gibi diyetisyen veya doktor kontrolünde uygulanması gereken bir diyet yöntemidir.

Düşük Kalorili Diyet Yapanlar ve Yorumlar

Günümüzde kilo verebilmek için pek çok diyet yöntemi bulunmaktadır. Düşük kalorili diyet yapanlar genel olarak diyabet ya da kolesterol düşürücü şeyler yemektedir. Eğer vücudunuz bu diyete uygunsa sizler de uygulayabilirsiniz. Yapanlar genel olarak etkili bir şekilde zayıfladıklarını belirtmektedir.

  • düşük kalorili diyet
  • düşük kalorili diyet listesi
  • düşük kalorili diyetin zararları
  • düşük kalorili diyetin faydaları
  • düşük kalorili diyet yapanlar
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Zatürre Tedavisinde Beslenme Nasıl Olur? Ne Yemeli?