Sağlık 14 Ağustos 2021 - 19:10:42

Dut Kurusunun Faydaları Nelerdir? Egzamaya İyi Gelir mi?

Dut Kurusunun Faydaları Nelerdir? Egzamaya İyi Gelir mi?

Dut kurusu; vitamin ve mineral açısından oldukça yüksek değerlere sahip olan, vücuda enerji veren bir meyve çeşididir.

Dut Kurusunun Faydaları Nelerdir?

B1, B2, C ve K vitaminleri açısından zengin olan, aynı zamanda içerisinde kalsiyum ve demir gibi mineralleri de barındıran dut kurusu; antioksidan özelliği sayesinde hastalıkların iyileşmesini ve vücudun bağışıklığının yükselmesine yardımcı olmaktadır. Kuru dut vücuttaki serbest radikallerin dışarı atılmasını sağlarken aynı zamanda düzenli tüketim ile grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmayı sağlamaktadır. Ayrıca kanser hastalıkları için de faydalı etkiler sunmaktadır. Hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırırken aynı zamanda mikropların yayılmasını da azaltmaktadır.

Karaciğer ve böbreklerin işlevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmektedir. Özellikle karaciğer yağlanması probleminin giderilmesi konusunda son derece etkili olmaktadır. Toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayarak organların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Bunu içerisinde yer alan K vitamini sayesinde gerçekleştirmektedir. Bu özelliği aynı zamanda kan yapıcı etkisinin oluşmasını da desteklemektedir.

Düzenli olarak tüketilen dut kurusu kolesterole iyi gelmektedir. Vücuttaki kötü kolesterolün dengelenmesine yardımcı olur ve böylece damar tıkanıklığının önlenmesi ile kalp hastalıklarının önlenmesini sağlamaktadır. Vücuttaki serbest radikallerin giderilmesini sağlarken bununla birlikte kan dolaşımının da düzenli olmasını sağlamaktadır.

Dut Kurusu Egzamaya İyi Gelir mi?

Doğal bir içeriğe sahip olan dut kurusu egzama başta olmak üzere pek çok cilt hastalığı için tedavi edici özelliktedir. Cilt sağlığının iyileştirilmesi konusunda oldukça faydalı olan dut kurusu yenerek tüketildiğinde ya da harici olarak kullanıldığında faydalı etkileri bulunmaktadır. Egzama genel olarak kuru ciltlerde görülen bir problemdir. Bunu önlemek için cildin derinlemesine nemlendirilmesi faydalı olacaktır. Dut kurusu bunun gerçekleşmesini sağlar ve egzamanın giderilmesi konusunda etkili olur. Sadece egzama değil aynı zamanda sivilce ve diğer cilt problemlerinin giderilmesi için de kullanılabilmektedir.

Dut Kurusunun Zararları Nelerdir?

Kuru dut faydaları ile kendinden söz ettiren bir meyve türüdür. Fakat bazı etkileri yan etki olarak dönüş yapabilmektedir. Kuru dutun yan etkilerine baktığımızda öncelikle kan şekerini düşürücü etkisini sayabiliriz. Kan şekerinin düşmesini sağlayan bu meyve şeker hastası olan ve ilaç kullanan kişiler için zararlı olabilmektedir. Çünkü bu ilaçlar da şekerin düşmesini sağlar ve ikisi birlikte vücutta yan etki meydana getirebilir. Bununla birlikte aşırı tüketilmesi cilt kanseri, kemoterapiyi olumsuz yönde etkileme, karbonhidrat emiliminin engellenmesi gibi etkiler meydana getirebilmektedir. Ayrıca böbrekler için de zararlı olabilir. Tüm bunlar aşırı tüketim sonucunda gerçekleşmektedir.

Egzama İçin Dut Kurusu Nasıl Kullanılır?

Eğer cildinizde egzama problemi varsa evde hazırlayacağınız bir kür ile bu rahatsızlığı hafifletebilir ve tedavi edebilirsiniz. Egzama için dut kurusu tarifinde gerekli malzemeler yarım litre su ve 3-4 yemek kaşığı dut kurusudur. Öncelikle suyu tencerede kaynatınız. Daha sonra içerisinde dutları koyunuz. 6 dakika daha ocakta tutup alınız ve ılımasını bekleyiniz. Daha sonra egzama olan yerlere bu karışımı sürünüz. Elinizin ulaşmadığı yerlere kaşık ile dökebilirsiniz. 15 dakika boyunca bekletin sonrasında sadece su ile durulayınız. Bu kür bir gün yapılıp bir gün bekletilmelidir. Beşinci uygulamada bir etkisi yoksa uygulama kesilmelidir. Bu tarz cilt problemleri için öncesinde doktordan bilgi almayı unutmayınız.

  • dut kurusu
  • dut kurusunun faydaları
  • dut kurusu egzamaya iyi gelir mi
  • dut kurusu egzama
  • kuru dut faydaları
  • kuru dutun yan etkileri
  • egzama için dut kurusu
  • dut kurusu tarifi
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Ay Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir? Gerçek Olduğunu Nasıl Anlarız?