Sağlık 10 Haziran 2023 - 18:51:30

Hacamat Öncesi Diyet Nasıl Yapılır?

Hacamat Öncesi Diyet Nasıl Yapılır?

Hacamat; vücut altında biriken pis kanın, deriye ufak bir kesik atılması ile vakum yolu ile alınması olarak nitelendirilen çok eski bir tedavi yöntemidir.

Hacamat Öncesi Diyet Nedir? Nasıl Yapılır?

Vücuttaki atıl kanın temizlenmesini sağlayan hacamat, ağrı ve acı yaratmadan vücudun temizlenmesine yardımcı olan bir teknik, yöntemdir. Sırttan, iki omuz arası bölgeden, kafanın arka kısmından ya da vücudun herhangi bir bölgesinden alınabilir. Bu yöntemde deri altında birikmiş ve damarlarda dolaşmayan pis kanın atılması sağlanmaktır. Kan verme olayından tamamen farklıdır. Hacamat işleminde temiz kan değil sadece pis kan vücuttan alınmaktadır.

Bu işlemi yaptırmadan önce birtakım diyet ve beslenme programları uygulanmalıdır. Hacamat öncesi diyet önerilerinde hayvansal gıdalardan kaçınmak bulunmaktadır. Bu işlemi yaptırmadan önce et, süt yumurta, peynir gibi besinlerden uzak durmanız gerekmektedir. Hacamata gelmeden yaklaşık olarak 3-4 saat öncesine kadar yemek yememiş ve aç olmuş olmanız gerekmektedir. Bunların yanında bu işlem yapılmadan önce kan sulandırıcı ilaçlar ya da gıdalardan uzak durmanız gerekmektedir. Eğer çok önemli değilse ağrı kesici olmamak, cinsel ilişkiden uzak durmak ve hacamat öncesinde abdest almış olmak gerekmektedir. Belirtilen bu detaylara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Hacamat Faydaları Nelerdir? Neye Yarar?

Vücuda pek çok faydası bulunan hacamat öncelikle vücuttaki toksin maddelerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Kandaki zehirleri, toksinleri, serbest radikalleri temizleyerek vücutta arınma etkisi meydana getirmektedir. Ayrıca bu zararlı maddelerin vücutta meydana getirdiği yan etkileri de ortadan kaldırmaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan bu uygulama vücut direncinin artmasına destek olmaktadır. Vücutta kan üreten organların uyarılmasına yardımcı olmaktadır. Böylece kansızlık gibi problemlerin giderilmesine destek olur. Ayrıca beyin fonksiyonlarının da güçlenmesini sağlar. Kronik hale gelmiş baş ağrılarının iyileşmesine destek olmaktadır. Damarların temizlenmesine yardımcı olduğu için kolesterolün düşmesini sağlar. Unutkanlık ve dikkat eksikliği gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olur.

Hacamat uygulaması damarlardaki geçirgenliğin artmasına destek olur ve organlara daha fazla oksijen gitmesini sağlar. Böylece hücre yenilenmesine destek olur. Göz sağlığının iyileşmesine katkı sağlayan bu uygulama aynı zamanda vücudu pek çok hastalıktan da korumaya yardımcı olur. Uykusuzluk, regl dönemi sancıları ve ağrıları konusunda etkili olmaktadır. Genel olarak bu faydalar arasında hacamat zayıflatır mı sorusu pek çok kişi tarafından merak uyandırmaktadır. Hacamat kısa süreli olarak metabolizma hızlandırmaktadır. Fakat yağ yakımını doğrudan bir etki sunmamaktadır. Ama vücutta arınma hissi oluşması ve toksinlerden kurtulma zayıflamak için faydalı olabilmektedir.

Hacamat Zararları Nelerdir? Yanlış Yapılırsa Ne Olur?

Çok eski yıllardan beri şifa kaynağı olarak nitelendirilen hacamat, yanlış ve bilinçsiz kişiler tarafından yapıldığında birtakım zararlı sonuçların oluşmasına neden olabilir. Cilt enfeksiyonları, yararlar ve morluklar gibi problemler meydana gelebilmektedir. Bu nedenle hacamatın hijyenik ortamda ve uygulamayı iyi bilen kişiler tarafından uygulanması gerekmektedir. Ayrıca hamilelerin, kemoterapi görenlerin, panik atak hastalığı olanların, organ nakli yaptırmış kişilerin ve kalp pili olanların bu uygulamayı yaptırması sakıncalıdır.

Hacamattan Sonra Ne Yapılmalı?

Vücuttaki mikropların kırılması için hacamattan sonra sirke tüketebilirsiniz. Bunun yanında en az iki saat uyumamak, 12 saat boyunca duş almamak gerekir. Hacamat öncesinde olduğu gibi sonrasında da yaklaşık 3 gün hayvansal gıdalardan uzak durmalısınız. Yaptırdıktan sonra 2 saat boyunca herhangi bir şey tüketmeyiniz. Yürüyüş yapabilir ve yorucu işlerden uzak durulmalıdır.

  • hacamat öncesi diyet
  • hacamat zayıflatır mı
  • hacamat zararları
  • hacamat öncesi
  • hacamattan sonra
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Saç Dökülmesi İçin Yağ Kürü