Sağlık 12 Aralık 2020 - 21:30:35

Hassas Bağırsak Sendromu Nasıl Tedavi Edilir? Belirtileri Nelerdir?

Hassas Bağırsak Sendromu Nasıl Tedavi Edilir? Belirtileri Nelerdir?

Toplum içerisinde oldukça sık bir şekilde rastlanan hassas bağırsak sendromu çeşitli diyetler ile tedavi edilebilen bir hastalıktır.

Hassas Bağırsak Sendromu Nedir?

Hassas bağırsak sendromu sindirim sisteminin muayene edilmesi ile veya genel olarak tanı koyulmasıyla anlaşılır. Fakat bu süreçte hastalığa dair yapısal bozukluk saptanamayan hastalık olarak karşımıza çıkar. Her yerde çok sık rastlanan hastalıklardan biridir ve belirgin nedenleri olmadığı için net bir tedavi de söylenemez. Kişinin yaşadığı hastalığın asıl nedenini ve tedavisini sadece uzman hekim bilebilir. Her bireyin bünyesi, hastalığı yaşayış biçimi ve benzeri durumlar aynı olamaz. Bu yüzden kişi yaşadığı rahatsızlık veya hassas bağırsak sendromu belirtileri olduğunda doktora gidilmesi gerekir.

Hassas Bağırsak Sendromunun Zararları Nelerdir?

Hassas bağırsak sendromunun ciddi ölçülerde problemlere yol açtığı söylenebilir fakat kişide kalıcı bir hasar olmayabilir. Hastalığı yaşayan kişinin gün içindeki hareketleri kısıtlı hale gelebilir ve yaşam kalitesi düşebilir. Hal böyle olunca toplum içinde bulunmak ve hayatın içine karışmak ve aktiviteler yapmak kişi için zorlayıcı bir süreç olabilir. Bu hastalığı yaşayan bazı kişiler kabız veya ishal olabilmektedir. Bu tür belirtiler ortaya çıkabilir. Problemlerin ortaya çıkması ile uzman hekim kişiye ilaç tavsiyesinde bulunabilir ya da diyet programı sunabilir. Stresin yönetilmesi, sağlığın kontrol altında tutulması, nasıl hareket edileceği ve tedavinin ne şekilde uygulanacağını sadece doktor bilebilir. Bu yüzden kişiler yaşadığı rahatsızlık karşısında tek başlarına tedavi yöntemi uygulayarak değil doktora giderek çözüm aramaktır. Doktorun test yapması, muayene etmesi gibi süreçler sağlık için önemli ve garanti yöntemlerdir.

Hassas Bağırsak Sendromu Nasıl Tedavi Edilir?

Hassas bağırsak sendromu tedavisi için sadece diyet yapmak kesinlikle doğru bir yol değildir. Besinler her insanın vücuduna yararlı gelmeyebilir veya başka yan etkiler meydana gelebilir. Bu tarz nedenler yabana atılmamalıdır. Dolayısı ile uzman hekim kontrolünde sağlık testlerinin yapılması ve diyet listesini doktorun yazması gerekir. Kişi kafasına göre bir liste oluşturamaz. Bu durum olumsuz sonuçlar doğurabilir. Fakat önerilen tavsiyeler arasında tüketilen besinlerin günlüğünü tutmak bu süreçte yer alan yöntemler arasındadır.

Hassas Bağırsak Sendromu Olanlar Ne Yemeli?

Sağlığa her açıdan zarar veren büyük boy porsiyon, hamur işi, kızarma tarzı öğünler tüketmek zararlı olabilir. Bu yüzden bu tarz yiyeceklerin kısıtlanması gerekebilir. Alkol tüketmek ya da kafeinli olan içecekleri tüketmek sağlığa zarar verebilir. Tatlandırıcılar, früktoz, çeşitli meyvelerin şeker durumları ishale, krampa yol açabilir. Soğan, fasulye, Brüksel lahanası, karnabahar ve lahana gaz yapar. Bu tür besinler huzursuz süreçlere neden olabilir. Lif seviyesi fazla olan yiyeceklerin tüketilebildiği söylenmiştir. Lifli gıdaların içinde baklagiller, keten tohumu, turunçgiller yer alır. Fakat bazı kişilerin lifli ürünler tüketmeleri sorun yaratabilir. Bu yüzden doktora danışarak diyet yapmak ve detaylı bilgiyi uzman hekimden almak kişinin yapacağı en doğru adım olacaktır.

  • hassas bağırsak sendromu
  • hassas bağırsak sendromu belirtileri
  • hassas bağırsak sendromu nedir
  • hassas bağırsak sendromu tedavisi
Yorumlar
Bensu Maral Hassas bağırsak sendromu için diyet yapmak ne kadar etkili olur? Bağırsaklarımdan hep problem yaşıyorum. Doktor tembel olduğunu belirtiyor. Bunu engellemek için nasıl beslenmem gerekiyor? Neleri yemek neleri yememek gerekir? cevapla
Faruk dinler Hassas bağırsak sendromu yaşayanlar var mı? Bu rahatsızlığın tedavisi aşamasında ne yapmak gerekiyor? Yorumları okuyorum birçok kişiden ve genel de hep diyet yapıyor insanlar bu şekilde tedavi ediyorlarmış. işe yarar mı bu yöntem? cevapla
yorum yaz
Amazon Cevizi Zayıflatırmı? Brezilya Cevizi Kullanıcı Yorumları, Fiyatı, Kullanımı, Faydaları, Zararları