Sağlık 12 Eylül 2021 - 16:24:38

Hızlı Yaşlanmayı Gösteren 6 İşaret Nedir? Sebepleri Nelerdir?

Hızlı Yaşlanmayı Gösteren 6 İşaret Nedir? Sebepleri Nelerdir?

Vücudun belli bir zaman sonra verdiği tepkiler hızlı yaşlanmayı gösteren işaretler olarak tanımlanmaktadır.

Erken Yaşlanmanın Nedenleri Nelerdir?

Yaşlanmanın belirtileri ilk başta cilt üzerinde kendisini göstermektedir. Cilde iyi bakılmaması, cildin kurumasına ve zaman içinde kırışıklıkların oluşmasına yol açar. Cilt her geçen gün kurur, gerginleşir ve kırışmalar meydana gelir. Erken yaşlarda cildin kırışmasının engellenmesi adına cilde özen gösterilmeli ve kollajen üretimini arttıran besinler ile beslenilmelidir. Zaman içinde yavaşlayan metabolizma, vücudun yağlanması, hormonal değişikliklerin olması yaşlanma nedenleri arasında olan faktörlerdir. Hayatın monoton olması, egzersiz yapılmaması, vücudun hareketsiz kalmaya alışması, sürecin hiçbirine tepki vermemesine neden olur. Bu durumun engellenebilmesi için egzersiz yapılması ve hayatın aynı rutinde olmamasına dikkat edilmelidir.

Hızlı Yaşlanmayı Gösteren İşaretler Nelerdir?

Gözlerin eskiye oranla daha cansız olması, aynaya bakıldığında kişinin kendisini iyi hissetmesine rağmen yorgunluk görmesi, vücudun normale göre daha çabuk yaşlandığını göstermektedir. Bakım ve yemek alışkanlığı değiştirilmelidir. Unutulan şeylerin artması, dikkatin hızlı bir şekilde dağılması belirtilere işaret eder. Hafızanın zayıflamaması için omega3 oranı fazla olan besinlerin tüketilmesi önerilmektedir.

Yaşlanmayı Geciktirmek İçin Neler Yapılmalı?

  • Şeker tüketimine son verilmelidir. Son verilemiyor ise ciddi bir sınırlandırma getirilmelidir. Şerbetli tatlılar, pastalar, kola gibi şekerli içecekler tüketilmemelidir. Meyvenin içinde olan doğal şekerden faydalanılabilir. Bol bol meyve yiyerek ve su içerek genç kalmak mümkün.
  • Nefret ettiğiniz bir işte çalışmayı bırakabilirsiniz. İşin stresli olması yaşlanma durumunu arttıran bir etkendir. İş alanını değiştiremeyen kişiler kendisini mutlu eden faktörlerin listesini çıkarabilir. İş dışında beslenecek alanlar yaratılmalıdır. Sürekli olarak şikayet etmek yerine pozitif hissetmeyi sağlayacak etkenler hayatın içine yerleştirilebilir.
  • Deliksiz bir şekilde yedi saat uyunması gerekir. Düzenli uyuma hali vücudun en çok önemsediği ihtiyaçlardan biridir.
  • Uykunun kaliteli ve tam zamanlı alınması önem teşkil eder. Psikolojiyi ve vücudu önemli ölçüde etkileyen uyku düzenine dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Duruş düzeltilmelidir. Kişi kırk yaştan sonraki süreçte on senede bir santimetre boy uzunluğundan kaybetmektedir.
  • Sırt bölgesinin yuvarlak hale gelmesi, baş kısmının öne doğru tutulması, bel ağrıları, yanlış duruş ve oturma pozisyonları yaşlanmaya yol açar.
Erken Yaşlanma Nasıl Engellenir?

Kadınların otuz yaştan sonra on senede bir kas kütlelerini tahmini olarak yüzde beş seviyesinde kaybettikleri söylenir. Bu durumu terse çevirmek için spor yapılmalıdır. Dirençli spor egzersizi yapmak kas kitlesini arttıran bir yoldur.Aktif olmak, mutlu olmak ve iyi hissetmek için seks yapılması tavsiye edilir. Seks yapmak daha çok kalori yakmaya olanak tanıdığı gibi sekiz sene kadar daha uzun yaşamayı sağlar. Seks stresi azaltan ve enerjiyi yükselten bir aktivite türüdür. Güneş kreminin kullanılması ihmal edilmemelidir. Güneş ışınları cildin esnekliğini kaybetmesine neden olur. Bu durumdan kurtulmak için minimum otuz ya da elli faktör koruması olan güneş kremleri kullanılmalıdır. Hızlı yaşlanmayı gösteren 6 işaret fark edildiği zaman gerekli önlemler alınmalıdır.

  • hızlı yaşlanmayı gösteren 6 işaret
  • hızlı yaşlanmayı gösteren 6 işaret nedir
  • hızla yaşlanma
Yorumlar
Şenay Akar Hızlı yaşlanma problemi hem erkeklerde hem de kadınlar görülebiliyor. Vücudun yaşlanmasına neden olan en büyük etken suyu az içmek ve düzensiz beslenmek ama tabi bu bir hastalık olarak da boy gösterebiliyor. cevapla
yorum yaz
Konja Bitkisi Nedir? Faydaları Nelerdir? Nereden Alınır?