Birçok insanın tercih ettiği implant ağızın içinde eksik olarak görülen dişin yerine yerleştirilmiş olan yapıya denir.
İmplant Nedir, Ne Demek?
Dünya genelinde bu yöntemin başarı oranı yüzde doksan sekiz olarak kabul edilmektedir. Genel itibari ile titanyum yapıda olduğu söylenebilir. Titanyum senelerden bu yana ortopedi bölümünde kullanımı tercih edilen ve kemik uyumu olarak muazzam olan element şeklinde tanımlanır. Kemikle bütünleşen diş implantı doğal dişe oldukça benzer şekilde yapı oluşturmaktadır. Yöntemin uygulanmasında uygun olan teknik kullanılır. Bu sayede herhangi bir yan etki meydana gelmemektedir. Titanyum elementinden üretilen implant olumsuz bir duruma yol açamamaktadır. Bunun nedeni titanyumun içinde kemik ve doku vardır. Fakat tedavide sürecinde implantın markası ve diş hekiminin profesyonel olması oldukça önemlidir. Yan etkilerin oluşmaması için kişinin ağız bakımına ve hijyene dikkat etmesi gerekir.
İmplant Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?
Yöntemin uygulanması esnasında diş hekiminin tecrübeli olmasına özen gösterilir. Bunun yanı sıra yönteme uygun olan malzemelerin kullanımı tedavinin problemsiz bir biçimde geçmesine yardım eder. Hali hazırda bulunan bu duruma dikkat edilmediği zaman implantın çıkarılması olasılığı oluşabilir. İmplant çene kemiğine monte edilmektedir. Gerçekleştirilen uygulamaların çoğu başarılıdır, fakat süreç içerisinde özenli davranılmaması halinde olumsuz durumların meydana gelmesi kaçınılmazdır.
İmplantın Yan Etkileri Nelerdir?
Ağız içerisinde bakteriler meydana gelebilir. Yöntemin uygulanacağı kişinin dişeti çekilmesi olduğu zaman implantın kökleri çıkar. Bu durumun gerçekleşmesi ile bakteri oluşmaktadır. Zaman içerisinde ise enfeksiyon gelişir ve enfeksiyon ilerleyebilir. Enfeksiyon ilerlediğinde ise implant kaybı olabilir. Diğer yan etkilerden biri çeşitli sebeplerden dolayı oluşan enfeksiyon problemidir. Şeker hastalığına sahip olan veya sigara kullanan, ağız sağlığına önem vermeyen kişilere implant yöntemi uygulandığı zaman dişin çevresinde enfeksiyon gelişebilmektedir. Dolayısı ile bu olasılıklara dikkat etmek ve hekime danışmak gerekir.
İmplantı Vücut Kabul Etmezse Ne Olur?
İmplantın reddedilme ihtimali bulunmaktadır. Bu ihtimalin oldukça küçük bir oran olduğu ifade edilir. Fakat bağışıklık sisteminin kabul etmeme olasılığı az da olsa vardır. Sinirsel problemler yan etkilerin içinde yer alır. Uygulama sürecinde kişiye anestezi yapılır. Bazı kişilere anestezi yapıldığı zaman sinir hasarları meydana gelebilmektedir. Diş etinde ağrı, his kaybı gibi durumların olması bahsi geçen etkenlerdendir. Kişi yemek esnasında ve yahut da konuşurken zorlanma yaşamaktadır. Kemikle uyumlu olan titanyum bazı kişilerde alerjiye yol açabilir. Alerjinin meydana gelmesi halinde implantın çıkarılması zorunlu olur. Yan etkilerden biri de sarı sendromdur. Sarı sendrom isimi ile bilinen rahatsızlık uygulama esnasında bazı kişilerde görülebilmektedir. Bu durumun oluşmasıyla implant çıkarılır.
İmplant Fiyat Ne Kadar?
Fiyat kullanılan malzemenin markası ve diş hekimine göre belirlendiği için sabit bir aralık söylemek geçerli olmayabilir. İmplant fiyatı hakkında bilgi almak için tecrübeli ve profesyonel bir diş hekimine başvurmak gereklidir.