Sağlık 04 Mart 2021 - 05:50:49

Kahverengi Akıntı Hamilelik Belirtisi mi?

Kahverengi Akıntı Hamilelik Belirtisi mi?

Kahverengi akıntı; adet dönemi öncesi ya da sonrasında görülebildiği gibi gebelikte de meydana gelebilen bir durumdur.

Kahverengi Akıntı Gebelikte Neden Olur?

Gebelik; kadın vücudun hormonal olarak pek çok değişikliğin meydana geldiği bir süreçtir ve bu dönemde kahverengi akıntı başta olmak üzere çeşitli renklerde lekelenmeler meydana gelebilmektedir. Kahverengi lekelenme birtakım önemli sağlık problemleri teşkil edebileceği gibi aynı zamanda gebelik belirtisi ya da gebeliğin erken dönemlerinde bebeğin düşmesi gibi belirtilerin işareti olabilmektedir. Bu nedenle kahverengi akıntıların mutlaka dikkate alınması gerekmektedir.

Genel olarak kahverengi akıntılar regl döneminde atılmayan ve rahim duvarında kalan kanamalar olarak belirtilir. Bu oldukça normal bir durum olarak belirtilmektedir. Fakat bazı zamanlarda bu renk bir akıntı rahim ağzı kanseri gibi önemli rahatsızlıkların belirtisi olarak da nitelendirilebilmektedir. Vajinal enfeksiyonlar, mantar hastalığı veya polip gibi oluşumlarda da görülebilir. Kahverengi akıntı gebeliğin belirtisi mi diye oldukça merak edilmektedir. Bazı gebeliklerde bebeğin anne rahmine tutunmaya çalışması sonucunda da kahverengi akıntı meydana gelebilmektedir. Bu yerleşme esnasında rahim dokusu dökülebilir ve bu da kahverengi akıntı şeklinde vücuttan atılabilir.

Gebelikte Kahverengi Akıntı Kaç Gün Sürer?

Gebeliğin ilk zamanlarında oluşabilen kahverengi akıntı aynı zamanda ilerleyen süreçlerde de görülebilmektedir. Nedenine göre ne kadar süreceği belli olmamaktadır. Genel olarak gebeliği ilk zamanlarında hamilelik meydana geldikten sonra yaklaşık 5-6 gün boyunca bu durum söz konusu olabilir. Hamile kalmak için çabalayan kadınlarda bu tarz bir durumun oluşması hamileliğin başladığı anlamını taşıyabilir. Bebeğin rahme yerleşmesi olarak düşünülen bu durum bir tehlike arz etmese de doktora gitmekte fayda vardır.

Eğer ki gebelik gibi bir durum söz konusu değilse ve adet dönemi dışında bu tarz bir akıntı söz konusu oluyorsa bazı hastalıkların sebebi olarak düşünülebilir ve kesinlikle doktora gidilmesi gerekir. Gebeliğin ilerleyen zamanlarında görülen kanamalar düşük riski ya da vajinal bir durumu temsil edebilir. Riske atmamak için her zaman böyle bir durumda doktora gidilmeli ve muayene olunmalıdır.

Gebelikte Kahverengi Akıntı Nasıl Önlenir? Engellenir?

Öncelikle gebelikte ağır ve sürekli egzersiz sınırlandırılmalıdır. Anne adayının basit hareket uygulaması ve hafif yürüyüşler yapması yeterlidir. Hamilelikte aktif bir yaşam faydalıdır fakat kahverengi akıntı gibi durumlar söz konusu ise mutlaka dinlenmesi ve daha az hareket etmelisiniz. Dinlenmek, stresten uzak durmak, meditasyon ve nefes egzersizleri bu dönemde oldukça rahatlatıcı olacaktır. Ağır eşyaları kaldırmaktan kaçınınız. Bu sadece kahverengi akıntı olduğunda değil gebelik boyunca olmaması ve kaçınılması gereken bir durumdur. Bunun yanı sıra vajinal bölgenizi temiz tutunuz ve vajinal enfeksiyonlara karşı kendinizi koruyunuz. Vajina temizliği için parfümsüz ve kokusuz temizleyiciler kullanıp sadece su ile durulmaya özen göstermeniz yeterlidir. Akıntının önlenmesi çok fazla mümkün olmasa da nedenine göre tıbbi önlem almak bebeğin ve annenin sağlığını korumak için önemlidir.

Hamilelikte Kahverengi Akıntı Tehlikeli mi?

Eğer hamilelikte kahverengi akıntı ile birlikte kramp, ateş, titreme, akıntı ve koku gibi belirtiler de meydana geliyorsa bu tehlikeli bir durumun habercisi olabilir ve kesinlikle önlem alınmalıdır. Bunlar böbrek ya da rahimdeki enfeksiyonel durumlardan kaynaklanabilir. Ayrıca bu belirtiler anormal bir gebelik ya da düşük gibi durumlardan kaynaklanıyor da olabilir. Bu nedenle mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır.

  • kahverengi akıntı gebeliğin belirtisi mi
  • gebelikte kahverengi akıntı
  • gebelikte kahverengi akıntı kaç gün sürer
  • gebelikte kahverengi akıntı nasıl önlenir
  • hamilelikte kahverengi akıntı tehlikeli mi
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
İştah Kesici Bitkisel Çaylar