Kalbi koruyan besinler, yiyecekler ve bitkiler oldukça çeşitlidir ve kesinlikle tüketilmelidir.
Kalbe İyi Gelen Yiyecekler ve İçecekler Nelerdir?
Günlük hayat içerisinde koşuştururken sağlık beslenmek angarya veya zor gelebilir. Sırf koşturmadan dolayı sağlıklı beslemeyi ihmal eden bir sürü kişi bulunmaktadır. Halbuki sağlıklı beslenmek vücut için büyük önem taşır. Özellikle vücuttaki önemli organlardan biri olan kalp için sağlıklı beslenilmesi gerekir. Kabak çekirdeği önemli magnezyum kaynaklarından biridir. Günlük yarım çay bardağı ölçüsünde kabak çekirdeğinin tüketilmesi günlük magnezyum ihtiyacının karşılanmasını sağlar. Özelliği vücudun fonksiyonlarını doğru bir şekilde çalıştırmaktadır. Magnezyumun bazı hastalıklar üzerindeki etkisi fazladır.
Semizotunun Kalbe Faydası Nedir?
Doğadaki şifa içeren besinlerden biri semizotudur. Kalbi koruma özelliği semizotunun içinde omega3 vardır. Semizotu dışında zeytinyağı tüketilmelidir. İçinde çoklu ve tekli doymamış yağ asitleri bulunur. Bu sayede kan yağları zeytinyağıyla azaltılabilir. Düzenli olarak zeytinyağı tüketen kişilerin atmış beş yaş üzerinde felç olasılığı yüzde kırk bir seviyesinde düşmektedir. Gün içinde iki ila üç yemek kaşığı zeytinyağı yemek ve salatalarda tüketilebilmektedir.
Kalbe İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?
Cildin önemli yapı taşlarından biri olarak tanıtılan proteinin tüketilmesi gerekir. Protein oranı fazla olan uskumru, ton balığı, alabalık, somon, sardunya, ringa tüketilebilir. Bu yağlı balıkların özelliği omega3 açısından zengin olmalarıdır. E vitamini, omega3 bakımından önemli olan fındık, badem ve ceviz tüketilir. Bu kuruyemişlerin posa içeriği ve magnezyum yoğunluğu vücuda faydalıdır.
Cevizin Kalbe Faydaları Nelerdir?
Ceviz çoklu doymamış yağ asidi açısından zengindir. Bu sayede damar sağlığını koruduğu ifade edilir. Kuruyemişlerin hepsi yüksek kalorilidir. Bu yüzden fazla tüketilmesi kilo almaya neden olacağı için dengesinde tüketilmesi önerilir. Gün içinde on tane çiğ badem, fındık ya da iki ila üç tane tam ceviz tüketebilirsiniz.
Çağla Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Çok sevilen ve popüler bahar meyvelerinden biri olan çağla nisan ayında tüketilebilir. E vitamini fazla olan çağla antioksidan özelliği taşır. Çağla tekli yağ asidi içerir. İçindeki magnezyum önemlidir. Bir porsiyon meyve yerine on iki adet çağla tüketilebilir. Tuzsuz tüketilmesi gerekir. Tuzla yendiği zaman faydalarını almak mümkün olmak. Ekşi tadının dengelenmesi için ise salatalara ilave edilebilmektedir. Güçlü antioksidanlardan biri olan ve toplumda doğal antibiyotik olarak isimlendirilen sarımsak damarlara faydalıdır. Kan yağlarını ve kan basıncının düşmesi konusunda etkili olduğu söylenir. Gün içinde bir diş sarımsak tüketilebilir. Fakat herhangi bir ilaç kullanıyor ise doktora sormadan sarımsak tüketilmemelidir.
Domates Kalbe İyi Gelirmi? Faydaları Nelerdir?
Domatese renk veren likopen güçlü antioksidanlardan biridir. Domatesin içindeki likopen kalp hastalıklarına yakalanma olasılığını azalmakta olduğu söylenir. Domates pişmiş şekilde ya da çiğ olarak tüketilebilir. Fakat bir araştırmada zeytinyağıyla pişirilen domatesin kalp üzerindeki etkilerinin fazla olduğu sonuçlanmıştır. Kalbi koruyan yiyecekler, bitki ve besinlerden yardım alınması gereklidir.