Sağlık 17 Mayıs 2021 - 10:00:55

Kalçadan İğne Nasıl Yapılır? Nereye Vurulur? Kalçadan İğne Olma Korkusu

Kalçadan İğne Nasıl Yapılır? Nereye Vurulur? Kalçadan İğne Olma Korkusu

Bazı hastalıklara nedeniyle vücudun enfeksiyonla savaşması, hastalığa neden olan mikrobun öldürülmesi gibi çeşitli ve farklı amaçlara yapılan iğne, kalçadan, koladan ve farklı yerlerden yapılabilmektedir. Kalçadan iğne nasıl yapılır sorusuna yanıt bulacağımız bu yazımızda aynı zamanda iğne olma korkusuna da değineceğiz.

Kalçadan İğne Nasıl Yapılır?

Günün birinde kendinize ya da başkasına iğne yapmak zorunda kalabilirsiniz. Zor bir durumda kaldığınızda evde kalçadan iğne nasıl yapılır eğer bilirseniz bu sizler için faydalı olacaktır. Yazımızın içerisine sadece kaslara uygulanacak iğneler yer verilmektedir. Diğer türlü iğneler mutlaka uzman kişiler tarafından uygulanmalıdır. Ayrıca kalçadan iğne vurulacakken de durumun acil olması ve ortamdaki en uzman kişinin siz olduğunuzda emin olmalısınız. Eğer ki daha uzman birisi varsa o yapmalıdır. İlaçtan ve ilacın miktarından emin olmalısınız. Ayrıca iğne yapmadan önce ellerinizi güzel bir şekilde ovalayarak yıkayınız ve bir peçete ile kurulayınız.

İlaç şişesi ve iğne gibi malzemeleri koymak için temiz bir yüzey hazırlamanız gerekmektedir. Bu tarz durumlarda hijyen çok önemlidir. İğnenin yapılacağı oda aydınlatılmalı ve etraf net olmalıdır. İğne olacak kişi uzanmalı ve kaslarını rahatlatmalıdır. Steril eldivenler kullanınız ve mümkünse alkol ile temizleme sağlayınız. Eğer ki ilaç soğuksa ısıtınız. Her defasında iğneyi değiştiriniz. Aksi durumda sıkıntı yaşayabilirsiniz. İğneye yanlışlıkla dokunduysanız bile değiştiriniz. Daha sonra şırıngayı ışığa doğru tutup iğne kısmında hava boşluğu kalmaması için ilacı hafif bir şekilde yukarı doğru itiniz. İğne yapacağınız yeri alkol ile temizleyiniz. Kalçadan iğne olmak için intramasküler enjeksiyonlarda inenin 90 derecelik açı ile deriye girmesi gerekir. Hızlı bir hamle ile iğneyi kasa doğru batırınız. İğnenin üçte ikisinin girmesi yeterlidir. İlacı yavaşça gönderiniz. Hızlı gönderirseniz eğer kişinin canı yanar. İğne içerdeyken hareket etmemelidir. İğne sonrasında iğne yapılan bölgeyi aynı şekilde alkol ile temizleyiniz.

Kalçadan İğne Nereye Vurulur?

Birçok kişinin merak ettiği sorulardan biri kalçadan iğne nereye yapılır sorusudur. Acil bir durumda iğne yapmanız gerekebilir. Bu kendiniz ya da bir başkası olabilir. Bu durumda iğneyi yapacağınız yeri net olarak bilmeniz için kalçanın tam ortasında bir artı işareti koyarak 4 eşit parçaya bölmüşsünüz gibi düşünmeniz gerekmektedir. Herhangi bir sinire temas etmemesi için biraz daha üst kısımlar tercih edilmektedir. Bazı kişilerde kalçadan iğne sonrası şişlik ve ağrı söz konusu olabilmektedir. Bazen apse gibi oluşumlar da meydana gelebilir. Bu tarz durumlarda mutlaka uzman bir doktora gidilmelidir.

Kalçadan İğne Olma Korkusu

Bazı rahatsızlıklarda iyileşmenin daha çabuk olması için iğne gibi yöntemlere başvurulmaktadır. Kalçadan iğne yemek birçok kişinin korkusudur. Bazılarının korkusu o kadar fazladır ki aşı olurken ya da iğneyi görünce bayılabilir. Bu durum bir nevi fobidir. Aşmak için ise bazı yöntemler uygulanmalıdır. Korkunuzu yenmek için üzerine gitmeniz gerekmektedir. bir aşı merkezinin önünden geçebilirsiniz. İçeriye bakabilirsiniz. Bir başka gün aşı yapan doktor ya da hemşire ile konuşarak korkunuzu azaltabilirsiniz. İğne sırasında bayılmamak için egzersiz yapınız. İğne korkusu nedeniyle vücutta kalp atışı yükselir. Vücut enerji kazanmak için sindirim sistemini kapatır. Bazı insanlarda bayılma da olabilir. Bunu önlemek için egzersiz önerilmektedir. Aşı olacak bölgedeki kasları 15 saniye kasınız ve daha sonra vücudu gevşetiniz. Sonrasında ise 30 saniye kasıp, bırakınız. Bunu 4-5 kere uygulayınız. 1 hafta boyunca 3 kez uygulamak etkili olacaktır.

Kalçadan İğne Yapıldıktan Sonra Duş Alınır mı?

İğne yapıldıktan sonra banyo yapmanın herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. Kalçadan iğne sonrası uyuşma gibi bir durum varsa bir süre bekleyip sonra duş alınabilir. Ama genel anlamda bir sakınca yoktur. Eğer doktorunuz almamanız gerektiğini söylüyorsa buna uymanız gerekir. Çünkü farklı bir iğne tedavisi görüyor olabilirsiniz.

  • kalçadan iğne
  • kalçadan iğne nasıl yapılır
  • evde kalçadan iğne nasıl yapılır
  • kalçadan iğne olmak
  • kalçadan iğne nereye vurulur
  • kalçadan iğne sonrası şişlik
  • kalçadan iğne olma korkusu
  • kalçadan iğne yemek
  • kalçadan iğne yapıldıktan sonra duş alınır mı
  • kalçadan iğne sonrası uyuşma
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Juice Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır? Kaç Kilo Verdirir?