Sağlık 29 Şubat 2024 - 17:12:55

Kalp Sıkışması Neden Olur? Nasıl Oluşur? Kalp Sıkışmasının Sebepleri Nelerdir?

Kalp Sıkışması Neden Olur? Nasıl Oluşur? Kalp Sıkışmasının Sebepleri Nelerdir?

Birçok insan kalbinde hissettikleri ağrıyı kalp sıkışması olarak nitelendiriyor olsa da aslında kalp sıkışması çok daha ciddi bir sorundur.

Kalp Sıkışması Nasıl Oluşur? Belirtileri Nelerdir?

İnsan vücudunda en önemli organlardan birisi olan kalp, yeterli oksijen alamadığında normal ritminde kasılıp gevşeyemez. Bu durum da olabilecek en kısa süre içerisinde vücuda etki eder. Kalp sıkışmasının belirtileri de bu süreç içerisinde kendisini göstermektedir. Kollarda, boyun kısmında ve karında ağrılar meydana gelmeye başlar. Buna ek olarak insanların terlemesi bu rahatsızlıkları yaşadıkları anda sıklıkla görülen bir durumdur. Göğüste ağırlık hissi ve nefes alırken zorlanma gibi şikayetlerin tamamı kalp sıkışması anında ortaya çıkabilmektedir.

Kalp Sıkışması Neden Olur? Sebepleri Nelerdir?

İnsanların kalp sağlıkları birçok farklı etmenden ciddi biçimde etkilenmektedir. Bunların başında yeteri kadar hareketli olmamak gelir. Eğer insanlar yeteri kadar hareket etmezlerse bu durum kalbin tembelleşmesine sebep olmaktadır. Bu durum da bir süre sonra sıkışmalara sebep olmaktadır. Buna ek olarak yoğun stres de kişilerde sıkışmaya sebep olmaktadır. Anlık sinirlilik hali ya da devamlı stres çok önemlidir. Bunun yanında sigara tüketimi de etkili bir durumdur. Sigara kullanan kişilerde bu sorun daha sık ortaya çıkmaktadır. Kişilerin çok sıcak ya da çok soğuğa maruz kalması da kalbini etkilemektedir. Vücut ısısıyla çok farklı bir ortama girilmesi durumunda bu sorun ortaya çıkabilir.

Kalp Sıkışmasına Ne İyi Gelir?

Kalp sıkışması problemlerinin olmaması için kişilerin günlük hayatlarını düzenlemeleri gerekmektedir. İlk olarak çok ağır ve yağlı yemeklerin yenmesi doğru değildir. Fazla gıda tüketimi ile birlikte kiloluluk durumunda kalp sıkışması daha sıklıkla görülebileceğinden diyet bu durumda önemli bir aşama olarak görülür. Bunun yanı sıra sarımsak kalbin sıkışmasını engelleyen özel bitkiler arasında yer almaktadır. Günde 1-2 diş kadar tüketmek yeterli olacaktır. Buna ek olarak bal ve limon suyu karışımı da kalbe iyi gelen karışımlar arasındadır. Düzenli olarak kullanıldığında kalp sıkışmalarını engelleyebilmektedir.

Kalp Sıkışması Tedavisi Nasıl Olur?

Kalbin sıkışması son derece ciddi bir rahatsızlık olarak görülürken tedavisi için süre bazen çok kısıtlı olabilir. Eğer kişiler, kalbin sıkışması hissine kapılırlarsa bu durumda tedaviyi uygulayacak olan kişi de kendileridir. İlk olarak bu durumu yaşarken kişilerin başlarını yukarıda tutması önemlidir. Başları vücudunun üzerinde duracak şekilde yatağa ya da koltuğa uzanmaları doğru bir tercih olacaktır. Çoğu zaman aspirin tüketimi kalbin sıkışmasını ortadan kaldırabilir. Ancak eğer zaman varsa aspirin kullanmadan doktora danışmak da çok önemlidir. Aspirinin gereğinden fazla alınması da zararlı olabilir. Bu sebeple de kişilerin iki tane almaması gereklidir. Daha öncesinde bu sorunu yaşayan ve ardından doktorlarına başvuran kişilerin eğer dilaltı hapları varsa bu hapları da sıkışmanın yaşanmasının ardından kullanabilirler. Kalp sıkışması, ani olarak yaşanan ve çok ciddi sonuçlar doğurabilen bir durumdur. Bu sebeple de kişilerin bu durumun yaşandığında hangi adımları atması gerektiğini bilmesi önemlidir.

  • kalp sıkışması
  • kalp sıkışması belirtileri
  • kalp sıkışması neden olur
  • kalp sıkışması nasıl oluşur
  • kalp sıkışması tedavisi
Yorumlar
Neriman Mercan Kalp sıkışması için hangi doktora gidilir? Kalbin sıkışma ve nefes darlığı problemine ne iyi gelir? Bu durum kötü sonuçlara yol açar mı? Kalple ilgili bir sorun olabilir mi? Ya da psikolojik olabilir mi? Önlemek için ne yapmam gerekiyor? cevapla
yorum yaz
İnsan Vücut Sıcaklığı Kaç Olmalı? Neden Düşer?