Sağlık 28 Şubat 2021 - 05:51:11

Kulak Kireçlenmesi Neden Olur? Tedavisi Var mı? Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Kulak Kireçlenmesi Neden Olur? Tedavisi Var mı? Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

İç kulak ve ortak kulaktaki kemik yapısındaki anormal olması sonucunda meydana gelen kulak kireçlenmesi, işitme kaybına yol açabilen bir rahatsızlıktır. Genel olarak kulak kemiğinin içerisinde kemik erimesinin oluşması ve sonrasında yeni kemik oluşumunun meydana gelmesi ile belirti vermektedir.

Kulak Kireçlenmesi Neden Olur?

Tıp dilindeki adı otoskleroz olan kulak kireçlenmesi, kulakta yer alan 3 kemik ile bağlantılı bir sorundur. Fakat en fazla üzengi kemiğini etkilemektedir. İşitme konusunda rolü büyük olan üzengi kemiğinin diğer kemiklerin büyümesi sonucunda titreşmesi engellenir. Bu da işitme kaybının oluşmasına neden olur. Genel olarak hastalık, işitme kaybının oluşması ile kendini göstermektedir. İşitme kaybının derecesi de kireçlenmenin boyutunu göstermektedir. Kadınlarda görülme sıklığı erkeklere göre daha fazladır.

Kulak kireçlenmesi genel olarak 20-40 yaşları arasında meydana gelir ve gebelik döneminde ortaya çıkarsa ilerlemesi daha hızlı olur.

Çınlama, baş dönmesi, denge problemleri ve işitme azlığı ile kendini gösteren kulak kireçlemesinin nedenlerine baktığımızda genetik faktörlerin etkili olduğunu görmekteyiz. Bunun yanı sıra hormonal bazı değişimler, kızamık enfeksiyonu, bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep olan etkenler ve iç kulak çevresinde meydana gelen kırıklar bu duruma sebep olmaktadır.

Kulak Kireçlenmesi Baş Ağrısı Yapar mı?

Yaşamı olumsuz yönde etkileyen kulak kireçlenmesi, işitme kaybının meydana gelmesine neden olan ciddi bir rahatsızlıktır. Genel olarak belirtilerinde baş dönmesi gibi etkiler oluşsa da aynı zamanda baş ağrısı da nadiren görülebilmektedir. Fakat ağrı çoğunlukla şiddetli olmaz ve hafiftir. Kulak kireçlemesi hacamat gibi yöntemler iyileşmeye yönelik uygulamalar yapılabilmektedir. Fakat belirtileri ve semptomlar meydana geldiği zamanda mutlaka uzman bir doktor desteği alınmalıdır.

Kulak Kireçlenmesi Tedavisi Var mı?

Çoğunlukla genetik geçişli bir hastalık olan kulak kireçlenmesinin tedavisi hastalığın derecesine göre belirlenmektedir. Eğer ki işitme kaybı ileri seviyeye geldiyse ameliyat gerekli olabilir. Öncelikle hastalık için gerekli teşhislerin yapılması için kulak burun boğaz uzmanına gidilmelidir. Belirtiler ve gerekli muayeneler sonrasında tanı koyulur. Eğer ki ileri derecede değilse ameliyata gerek kalmayabilir. Kulak kireçlenmesi lazer tedavisi uygulamaları yapılabilmektedir. Kireçlenen tabanı açmakta etkili bir yöntemdir. Ayrıca ameliyatın daha iyi geçmesi ve ameliyat sonrasında daha konforlu bir yaşam için de lazer etkili bir yöntemdir.

Kulak kireçlenmesi çörek otu yağının etkisi ile alternatif bir geleneksel tedavi yöntemine tabi olabilmektedir. Kulak zarında meydana gelen kireçlenme problemleri için bitkisel tedavi olarak bu yöntem uygulanabilmektedir. Faka öncesinde mutlaka uzman bir doktora danışılması gerekir.

Kulak Kireçlenmesi Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Erken dönemde fark edilip müdahale edildiği zaman cerrahi operasyonlar kulak kireçlenmesi için oldukça etkili sonuçlar verebilmektedir. Fakat hastalık derecesinin ilerlemesine bağlı olarak kalıcı işitme kaybı meydana gelebilir ve bu da tedavi sonucunun yeterli olmamasına sebep olur. Kulak kireçlenmesi ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve genel olarak 15-20 dakika sürer. Hastalar aynı gün içerisine taburcu olabilmektedir. Kulak kireçlenmesi ameliyatı yorumlarına baktığımızda ve uzmanların açıklamalarına göre ameliyat kesesi yapılmamaktadır. Her vaka için tedavi yöntemi farklı uygulanabilir.

  • kulak kireçlenmesi
  • kulak kireçlenmesi neden olur
  • kulak kireçlenmesi baş ağrısı yapar mı
  • kulak kireçlenmesi hacamat
  • kulak kireçlenmesi tedavisi
  • kulak kireçlenmesi çörek otu
  • kulak kireçlenmesi lazer tedavisi
  • kulak kireçlenmesi ameliyatı
  • kulak kireçlenmesi ameliyatı kaç saat sürer
  • kulak kireçlenmesi ameliyatı yorumları
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Kestane Balı Nedir? Faydaları Nelerdir? Kilosu Ne Kadar?