Sağlık 30 Ağustos 2021 - 08:23:57

Kulak Temizleme Çubuğu Zararlı mı? Nasıl Kullanılır?

Kulak Temizleme Çubuğu Zararlı mı? Nasıl Kullanılır?

Kulak temizleme çubuğu kulakların içinde birikmiş olan kirleri temizlemek amacı ile kullanılan temizlik aracıdır.

Kulak Temizleme Çubuğu Zararlı mı?

Bazı insanlar için duştan sonra veya günlük hayat içinde kulak çubuğunun kullanılması vazgeçilmez durumlardan biridir. Kirden dolayı kulaklar tıkanır ve bu tıkanıklıktan kaynaklanan sorunlar kişiyi rahatsız edebilir. Her iki kısmı da pamuk ile sarılı olan kulak çubuğu kulaktaki kirleri arındırmak için sık kullanılır. Amaç kulaktaki rahatsız edici kirin temizlenmesi olduğu için çubuğun verdiği zararlar göz ardı edilmektedir. Fakat uzmanların çoğu temizleme çubuklarıyla alakalı insanları uyarmaktadır.

Kulak Temizleme Çubuğu Nasıl Kullanılır?

Kulak kepçesinde bulunan kıvrımlı alanlar için kulak temizleme çubukları üretilmiştir. Fakat insanların çoğu bu işlevi bilmediği için çubukları kulak içini temizlemek için kullanmayı tercih etmektedir. Çubuk kulak kanalının içine bilinçsiz bir şekilde sokulduğu zaman kulak zarı delinebilir, enfeksiyon oluşabilir ve işitme kayıpları ortaya çıkabilir. Ayrıca dış kulak kısmında zedelenme ve çizikler oluşabilir. Yaz mevsiminde deniz ve havuza girmek su ile olan teması arttırır. Kulakları kulak çubuğu ile karıştıran kişi dış kulak kısmında görünmeyen çizik ve zedelenmeye neden olabilir. Çatlak ve zedelenmeden dolayı bakteriler kolay girmekte, dış kulak yolu kısmında enfeksiyon olabilmektedir. Enfeksiyon sorununun yaşanmaması adına kişinin bilinçli hareket etmesi gerekir. Bu çubukların kulak derinliğine sokulmaması tavsiye edilir.

Kulak Temizliği Nasıl Yapılır?

Kulağın dış kısımları peçete ve yahut da peçete aracılığı ile silinebilir. Kulak çöpü, pamuğu kullanılması önerilmez. Bazı zamanlarda kir üretimi fazla olabilir ve kulak tembelliğinden dolayı kir atılmayabilir. Cilt yapısından dolayı bahsi geçen durumlar sık ortaya çıkabilir. İki ila altı ay aralığında kulaktaki kirlerin temizlenmesi gerekmektedir. Bazı uzmanlardan kulak yıkama işlemini doğru bulmamaktadır. En sık kullanılan teknik vakum cihazı ile yapılan temizlemedir. Ayrıca otoskop, mikroskop desteği ile temizleme yapılabilir. Bu işlemlerin ağrılığı olmadığı ifade edilmektedir. Vakum ile yapılan uygulamalarda kullanılan tekniğe bağlı olarak kir birikmemektedir. Fakat kulakta bir defa kir biriktiği zaman temizleme tekniği haricinde kirin birikme durumu zamanla tekrarlamaktadır.

Kulak Kirlenmesi Nasıl Anlaşılır?

Her kişinin kulağı çok veya az şekilde kir üretimi yapmaktadır. Kirler kulak kanalını tıkar. Tıkama durumu olduğunda seslerin kulak zarına ulaşması zor hale gelmektedir. Bahsi geçen durumlar kişilerde işitme azlığına, kulak tıkanması ve kaşıntılara yol açar. Bu faktörler ortaya çıkdığı zaman kirlenmenin olduğu anlaşılabilir.

Kulak Temizleme İlacı Var mı?

Kulak kirlerini önleyen ilaçların olup olmadığı merak edilir. Herhangi bir ilacın kir üretilmesinin önüne geçme gücü, görevi bulunmamaktadır. Kulak temizleme çubuğunun kullanılması da uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir. Dolayısı ile kulakların temizlemesi için doktor ile görüşmek gerekmektedir.

  • kulak temizleme çubuğu
  • kulak temizleme çubuğu zararlı mı
  • kulak temizleme çubuğu nasıl kullanılır
Yorumlar
Sema Çiftçi Kulak temizleme çubuğu ile kulak temizlemek zararlı olur mu? Genelde bu tarz çubukların dikkatli kullanılması konusunda uzmanlar çok fazla uyarı yapıyorlar. Bu çubukları nasıl kullanmamız gerekiyor? cevapla
yorum yaz
Tokluk Kan Şekeri Nedir? Değerleri Kaç Olmalı? Neden Çıkar? Nasıl Düşer?