Saç cilası; saç boyama işlemi sonrasında ton farklılıklarını kapatmak, istenmeyen yansımaların giderilmesi ve mat görünümün önlenmesi için geliştirilmiş olan bir yöntemdir.
Saç Cilası Nedir, Ne Demek?
Boya sonrasında saçta meydana gelen soluk ve mat görünümün giderilmesi için uygulanan saç cilası; saç renginin ve parlaklığının uzun süre korunmasını sağlayan bir yöntemdir. Saçlarınızı boyattıktan bir süre sonra eğer renginde solukluk meydana geldiyse tekrar boyatmak yerine cila attırarak, parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.
Saç cilası, saçın boyaya dayanıklığını artırır ve saçın ışıltısını ortaya çıkarır.
Bazen boya işlemlerinden sonra istenen verim alınmazken saç üzerinde ton farklılıkları meydana gelebilmektedir. Buna ek olarak çok fazla kısa saçlar da ortaya çıkabilir ve saç renginde birtakım farklılıklar oluşabilir. Saç cilası renk farklılıklarının giderilmesi için gerekli bir işlemdir.
Saça Cila Neden Atılır? Saçı Koyulaştırır mı?
Boya sonrasında saça cila uygulanmasını gerektirebilecek çok sayıda durum yer alabilir. Genel olarak istenmeyen bir durum olduğunda kullanılıyor olsa da saçın yıpranması durumunda da tercih edilebilmektedir. Buna ek olarak saçta boyama işlemi yapıldıktan sonra ton farklılıklarının bulunması bu saç işlemine ihtiyacın olduğunu gösteren etmenlerden birisidir.
Hemen her renk saça yapılabilen cila uygulaması, aynı zamanda farklı boya işlemlerinde de tercih edilmektedir. Ombreli saça cila, röfleli saça ya da herhangi bir renkteki saça atılabileceği gibi beraberinde saçın koyulaşması için turunculukların giderilmesi için ya da saçın daha canlı gözükmesi için uygulanabilir.
Saç Cilası Ne İşe Yarar?
Boyama işlemleri sonrasında saçın mat ve donuk bir renge bürünmesi genel anlamda saç cilası yapmayı gerekli kılmaktadır. Saçların parlak ve çekici olmasını isteyen herkes bu işleme ihtiyaç duymaktadır. Buna ek olarak birkaç yıkamadan sonra saçın renginde değişimler meydana gelirse de bu uygulama gerçekleştirilmektedir.
Genel olarak boyanın kalitesi ya da uygulanış tarzı sebebiyle ortaya çıkan bu olumsuz durumda saç cilası durumu kurtaran seçeneklerden birisi olacaktır. Röfle işleminin uygulanmasının ardından saçın belirli bölümlerinde çok çiğ bir sarı renk ya da yeşil rengin oluşması da röfle sonrası saç cilasının gereklilikleri arasında yer almaktadır. Birçok kuaförde iki farklı renk saça uygulanıyorsa bu durumda da saça cila direkt olarak yapılarak saç bakımı uygulanmış olmaktadır.
Saç Cilası Nasıl Yapılır? Kaç Yıkamada Akar?
Bu uygulama yapılırken farklı seçenekler arasından seçim sağlanmaktadır. Evde saç cilası tarifi sağlanabilirken aynı zamanda kuaförde de yaptırılabilir. Saç cilası uygulamayı düşünen kadınlar hazır saç cilasını aldıktan sonra içerisine ılık su katarak karışımı hazırlayabilirler. Sonrasında karışımı, saçın yalnızca açık renkli kısımlarına uygulamaları gerekmektedir.
Uygulanan saç cilası yaklaşık olarak 30-40 dakika bekletilmektedir. Bu süre saçın yapısına ve rengine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bundan dolayı kuaförde yapılması daha iyi olacaktır. Bekleme süresi dolduktan sonra saç güzel bir şekilde yıkanmalıdır. Saç cilası 1.5 ay kadar dayanmaktadır.
Saç Cilası Saça Zarar Verir mi?
Çoğunlukla saçtaki renk farklılıklarının giderilmesi ya da canlılığın kazandırılması için uygulanan cila işlemi, her ne kadar güzel bir uygulama olsa da saça zarar verebilmektedir. Saçlarda kırılma, dökülme, elektriklenme gibi sorunlar oluşturabilir.
Bu işlem genel olarak saçın bakımı için kullanılan ve yüksek oranda zarar vermeyen bir işlem olarak görülmektedir. Bu sebeple de rahatlıkla gerekli durumlarda bu işlem yapılabilir. Eğer saçlarınız cila sonrasında zarar gördüyse, maske ve bakım yağı gibi uygulamalar ile onarım sağlayabilirsiniz. Saç cilası öncesi ve sonrası görünüm de önemli farklılık oluşturmaktadır.