Sağlık 20 Eylül 2021 - 18:25:57

Sarımsak Suyu Ne İşe Yarar? Nasıl Çıkar? Nasıl Elde Edilir?

Sarımsak Suyu Ne İşe Yarar? Nasıl Çıkar? Nasıl Elde Edilir?

Sarımsak suyu; güçlü antibakteriyel özelliği bulunan ve aynı zamanda antifungal özellikler taşıyan, bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve hastalıklara kaşı kalkan etkisi meydana getiren bir karışımdır.

Sarımsak Suyu Ne İşe Yarar?

Halk arasından antibiyotik olarak nitelendirilen sarımsak suyu, içeriğinde yer alan bileşenler sayesinde hem genel vücut sağlığında hem de cilt ve saç sağlığında faydalı, yararlı etkiler meydana getirmektedir. Özellikle solunum yolu hastalıklarında tedavi edici özelliğinin bulunduğu belirtilmektedir.

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olan sarımsak suyu faydaları sayesinde havaların soğuması ile birlikte artış gösteren grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların korunması konusunda yardımcı olmaktadır. Hastalıklardan korunmayı sağlarken saç ve tırnak bakımında da etkili olabilmektedir. Alternatif tıpta sıkça tercih edilen bu doğal karışım ayrıca modern tıp için de kullanılabilmektedir. Pek çok virüs ve bakteriyi etkisiz haline getiren sarımsak suyu içeriği vücut direncinin arttırılmasına destek olmaktadır.

Düzenli bir şekilde sarımsak suyunun tüketilmesi mide ve kolon kanseri başta olmak üzere pek çok kanser türünün engellenmesine yardımcı olmaktadır. Vücutta enfeksiyon riskinin azaltılmasına yardımcı olan sarımsak suyu aynı zamanda bu tarz durumların önlenmesi konusunda da destek olmaktadır. Bakterilerle savaşmanın doğal çözümü olan sarımsak suyu, astım tedavisinde, boğaz ağrılarının giderilmesinde ve öksürüğün kesilmesinde oldukça etkilidir. Ayrıca kötü kolesterolü düşürür ve kalp sağlığının korunmasına destek olur.

Sarımsak Suyunun Cilt ve Saç İçin Faydaları Nelerdir?

Genel vücut sağlığı için pek çok faydası ve etkisi bulunan sarımsak suyu beraberinde cilt problemleri için de tedavi edici olmaktadır. Antibakteriyel ve antifungal özelliği sayesinde isilik ve sivilce problemlerinin giderilmesine yardımcı olmaktadır. Sarımsak suyunu bir pamuk yardımı ile sivilce ya da isilik üzerine kompres yapmak tedavi edici etki meydana getirmektedir. Fakat 5 dakikadan fazla ciltte durmaması gerekmektedir. Ayrıca çok hassas ve alerjik bir cildiniz varsa öncesinde ufak bir bölgede deneyiniz ve doktorunuza danışınız.

Saç dökülmesi problemlerinin önlenmesi, giderilmesi için yararlı olan sarımsak suyu faydalarına baktığımızda, kafa derisinde kellik ya da saçın çıkmaması durumu söz konusu ise tedavi edici etki meydana getirdiğini belirtebiliriz. Bununla birlikte salak çıkmaması söz konusu ise bunun için de etkilidir. Çıkmayan yerlere sarımsak suyu sürüp bekletirseniz etki görebilirsiniz. Her gün ya da iki günde bir bunu uygulayabilirsiniz. Kolay sarımsak suyu çıkarma yöntemleri uygulayarak günlük hayatta tüketim sağlayabilirsiniz

Sarımsak Suyu Nasıl Çıkar? Nasıl Elde Edilir?

Evinizde doğal bir şekilde sarımsak suyu tarifi uygulamak için ihtiyacınız olanlar 1-2 adet havuç, 3-4 diş sarımsak, kabukları soyulmadan dilimlenmiş 1 tane elma, 1 tutam maydanoz, 2 bardak içme suyu ve ufak bir parça zencefil gereklidir. Tüm malzemeleri blender yardımı ile geçirip, karışımın suyunu süzün. Aç karnına bir çay bardağı kadar tüketebilirsiniz.

Sarımsak Suyu Kullananlar ve Kullanım Şekilleri

Faydalı içeriği sayesinde pek çok amaç için tüketimi sağlanan sarımsak suyunun kullanım şekillerine baktığımızda sivilce ve yara izlerine karşı, saç dökülmesini önlemek amaçlı, boğaz ağrısı, enfeksiyon, öksürük, bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi pek çok amaç için kullanıldığını belirtebiliriz. Kullananlar genel olarak etkilerden memnundur. Kronik bir hastalığınız, devamlı kullandığınız bir ilaç varsa, hamileyseniz ya da emziren anneyseniz kullanım öncesi doktorunuzdan kesin bilgi almanız gerekmektedir.

  • sarımsak suyu
  • sarımsak suyu ne işe yarar
  • sarımsak suyu tarifi
  • sarımsak suyu nasıl çıkar
  • sarımsak suyu kullananlar
  • sarımsak suyu kullanım şekilleri
  • kolay sarımsak suyu çıkarma
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Karbonatın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İşe Yarar?