Yaşam 06 Ocak 2022 - 12:43:05

Tüy Dökücü Krem Kullanımı Nasıldır? Faydaları ve Zararları

Tüy Dökücü Krem Kullanımı Nasıldır? Faydaları ve Zararları

Tüy dökücü kremler; istenmeyen tüylerin acısız ve ağrısız olarak kısa sürede alınmasınız sağlar ve kullanımı oldukça basittir.

Tüy Dökücü Krem Faydaları Nelerdir?

Ağda gibi acılı tüy alma yöntemlerine alternatif olarak geliştirilmiş olan tüy dökücü kremler, kısa süre içerisinde pürüzsüz bir tene kavuşmayı sağlamaktadır. Teni çok hassas olan kadınlar genel olarak bu kremleri tercih ederek acı problemini tamamen ortadan kaldırabilirler.

Kolay kullanımı ile dikkat çeken ve sadece dakikalar içerisinde tüylerin her birinden kurtulmayı mümkün kılan tüy dökücü kremler, içeriğinde pek çok kimyasal madde barındırır. Bu bileşenler tüylerin koparak dökülmesini sağlar. Kısa tüyler üzerinde de etkili olmaktadır.

Tüy Dökücü Kremler Nelerde Kullanılır?

Genel olarak bu kremler genital ve bikini bölgesindeki tüylerin alınması için tercih edilmektedir. Bununla birlikte kol, bacak, koltuk altı ve sırt bölgesindeki tüylerin alınması için de tercih edilmektedir. Genital bölgesi biraz hassas olduğu için kızarma ya da tahriş meydana gelebilir.

Tüy dökücü krem çeşitleri cilt tipine göre şekillenmektedir. Cildiniz çok hassas ise seçiminizi hassas ciltler için olandan yana yapmalısınız. Ayrıca genital bölge için kullanımda dikkatli olunmalıdır. Kimyasal içeriği nedeniyle bu kremler çok tavsiye edilmemektedir.

Tüy Dökücü Kremlerin Zararları Nelerdir?

Kısa süre içerisinde tüylerden kurtulmayı sağlayan tüy dökücü krem zararlı mı diye merak ediyorsanız etkilerini şöyle sayabiliriz:

  • Tüy dökücü krem kullanan kişilerin cildinde kızarıklar oluşabilmektedir.
  • Kaşıntı sorunu yaşayan kadınlar bulunmaktadır.
  • Cildi hassas olan kişilerin teninin zarar görmesi kolaylaşır.
  • Tüylerin tamamının dökülmeme olasılığı vardır.
  • Bu kremler aracılığı ile tüylerden tam anlamıyla kurtulmak söz konusu değildir.
  • Ağda gibi inceltme veya azaltma etkisi yoktur.
  • Bazı insanların tüyleri normalden fazla olabildiği için bu kremler yoğun tüyler için etkili değildir.

Bu kremlerin derinin üstünde olan tüylere etkisi vardır. Yani derinin altındaki tüyler alınmaz. Ağda veya lazer epilasyon gibi yöntemlerde kıl köklerinin yok edilmesi hedeflenir, tüy döken kremlerde ise tüy kökleri herhangi bir işlem görmez. Çoğu kişinin tüylerini sertleştirmektedir.

Tüy Dökücü Kremler Nasıl Kullanılır?

Genel olarak tüy dökücü kremlerin içerisinde 1 adet spatula vardır. Krem uygulanmak istenen bölgeye güzelce sürülür ve beklenir. Bekleme süresi sona erdiğinde spatula yardımı ile tüyler alınır. Ardından ılık su ile durulama sağlanır.

Hassas bir cilde sahip olan kişilerin cildinde yakma ve acı hissi oluşabilmektedir. Tüy dökücülerin tüyleri beslediği ve çoğalttığı söylenmektedir. Ciltte batık olma olasılığı fazladır. Kızarıklık, kaşınma ve kabarma bu kremlerin zararları arasında yer almaktadır. Kullanım öncesinde bunlara dikkat edilmesi gerekir.

Tüy dökücü kremler sizlere zaman kazandırmaktadır. Kısa süre içerisinde acısız ve ağrısız bir şekilde tüylerinizi almaya yardımcı olan bu kremlerin zararı olduğu gibi birçok faydası da bulunmaktadır. cilt tipinize uygun bir ürün tercih ederek ve doğru şekilde uygulayarak kullanım sağlarsanız yan etki olmamaktadır.

  • tüy dökücü krem
  • tüy dökücü krem kullanımı
  • tüy dökücü krem faydaları
  • tüy dökücü krem zararları
Yorumlar
Hatice Kocabacak Tüy dökücü kremler zararlı olabilir ama çok pratik gerçekten. Ben çok acil işim olduğunda kullanıyorum bir yan etki de görmüyorum. Devamlı yapmadığım için işime yarıyor baya sorun olmuyor. Bikini bölgesi için kullanmıyorum ama. cevapla
Rabia Gülgün Tüy dökücü krem fiyatları itibariyle çok pahalı olmadığı için ve kullanımı rahat olduğu için bazı zamanlarda kullanıyorum. Aslında genelde ağda yapıyorum ama bazen hiç vaktim olmuyor acil bir işim olabiliyor. O zaman bu kremleri kullanmayı tercih ediyorum. Çeşitleri var. Teninize uygun olanı alırsanız bir yan etkisi olmuyor. cevapla
yorum yaz
Ayran Diyeti Ne Demek? Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları