Yaşam 05 Haziran 2021 - 11:41:32

Pentherafobi Nedir, Ne Demek? Pentherafobi Olan Neyden Korkar?

Pentherafobi Nedir, Ne Demek? Pentherafobi Olan Neyden Korkar?

Pentherafobi; kaynana korkusu olarak da bilinen, evli olan ya da olmayan kişilerde meydana gelebilen bir fobidir. Pentherafobi ne demek diye merak ediyorsanız özellikleri hakkında gereken cevaplara ulaşabilmek için yazımızı okumaya devam ediniz.

Pentherafobi Nedir, Ne Demek?

Kendimizi tehlikede hissettiğimiz zaman vermiş olduğumuz duygusal tepkiler korku olarak nitelendirilmektedir. Fobi; hissedilen korkunun çeşidini oluşturmaktadır. Herhangi bir duruma karşı kişinin korkması ve bunun günlük hayatını olumsuz yönde etkilemesi anlamına gelir. Fobiler bir tür anksiyete bozukluğudur. İnsanlarda sıklıkla meydana gelen fobi kişinin yaşamını tehdit eden bir durumdan içgüdüsel olarak kaçması şeklinde tanımlanır. Çocukluk döneminde başlayan fobiler büyüdükçe kaybolur. Yetişkinlik döneminde meydana gelen fobiler ise daha uzun sürelidir. Kadınlarda erkeklere göre daha fazla görülmektedir. Bir ön yargı mekanizması olarak tanımlayabileceğimiz fobiler, zaman içerisinde korku ve endişenin gitgide artmasına ve sonrasında anksiyete oluşmasına neden olabilir. Pentherafobi; eşinin annesinden yani kayınvalide korkusu olarak tanımlanan bir fobi şeklidir. Fobik olan kişi, kaynanasının evliliğine çok fazla karışacağından ve hayatlarına etkisi olacağından korkması olarak tanımlanmaktadır.

Pentherafobi Olan Neyden Korkar?

Kişinin bir şeyden korkması ve buna yönelik içgüdüsel tepki vermesi olarak tanımlanan fobiler bir kediden, köpekten korkmak olabileceği gibi, yıkanmadan, rüzgardan, çiçekten, düzensizlikten, mükemmel olamamaktan korkmak gibi pek çok şekilde görülebilmektedir. Kişinin kendini koruma mekanizmasi ve ön yargı mekanizması fobiye dönüşmektedir. Fobiler her zaman bir varlığa ya da duruma bağlı gelişmeyebilir. Hastalık olarak tanımlanmayan fobiler genel olara kişilik özelliği ya da huy olarak tanımlanır. Fakat ilerleyen zamanlarda anksiyete meydana getirebilir. Pentherafobi olarak tanımlanan kaynana fobisinde kişi kaynanasından ve onun yapacaklarından korkmaktadır. Kayınvalidesi çok iyi bir insan olabilir. Henüz tanımadan kaynana korkusu hastalığı nedeniyle ona ön yargı geliştiren fobik kişi, eşinin annesinin eviliklerine çok fazla karışacağından ve hayatlarına etki edeceğinden korkmaktadır.

Pentherafobi Nedenleri Nelerdir? Nasıl Ortaya Çıkar?

Fobiler genel olarak çocukluk döneminde meydana gelir. Çocukluk dönemindeki fobiler ilerleyen yaşlarda geçer. Fakat yetişkinlik döneminde oluşan fobiler için birtakım tedavi yöntemleri gerekli olur. Genel olarak fobiler travmatik olaylar sonrasında gelişir. Bazı fobi çeşitlerini kaynağı öğrenilen ve deneyimlenen korkulardır. Örneğin; köpek tarafından ısırılan birinin köpek fobisi oluşabilir. Pentherafobi sebepleri travmatik bir deneyimden kaynaklanabilir. Kişinin kendi annesinin kayınvalidesi ile kötü anılarının olması, kaynana korkusu meydana getirebilir. Kişi tüm kayınvalidelerin kötü olabileceğini düşünebilir. Bu fobiye dönüşebilir. Kişi sadece kayınvalidesinin adını duyduğu zaman bile korkabilir.

Pentherafobi Nasıl Tedavi Edilir?

Yapılan birtakım araştırmalara göre sevilmeyen kaynanaların kadınlarda psikolojik olarak kısırlık etkisi meydana getirdiği gözlemlenmiştir. Bebeği olursa kaynanasının ismi verilecek diye anne olmaktan korkan kadınların olduğu belirtilmektedir. Fobilerden kurtulmak için korkuların üzerine gitmek gerekir. Eğer ki pentherafobi yani kaynana fobisi yaşıyorsanız öncelikle bu konu ile ilgili uzman bir psikoloğa danışınız. Daha sonra hem eşiniz hem de kayınvalideniz ile konuşarak korkularınızdan kurtulunuz. Genel olarak fobiler hem ilaç hem de psikoterapi ile tedavi edilir. Kişi korkularının üzerine giderek anksiyete ile baş etmeyi öğrenir. Böylece fobilerinden de kurtulabilir.

  • pentherafobi
  • pentherafobi nedir
  • pentherafobi ne demek
  • kaynana korkusu
  • kayınvalide korkusu
  • pentherafobi olan neyden korkar
  • kaynana korkusu hastalığı
  • kaynana fobisi
  • pentherafobi sebepleri
  • pentherafobi nasıl tedavi edilir
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Ruhsal Detoks Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır? Ruhsal Arınma Yöntemleri