Sağlık 26 Nisan 2021 - 06:50:18

Bebeğin Aç Olduğu ve Açlıktan Ağladığı Nasıl Anlaşılır?

Bebeğin Aç Olduğu ve Açlıktan Ağladığı Nasıl Anlaşılır?

Bebeğin aç olduğu, ağlaması ya da huzursuz davranışlar sergilemesi sonucunda anlaşılan bir durumdur.

Bebeğin Aç Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Bebekler ilk birkaç ay oldukça sık acıkırlar. Anne sütünün kolay hazmedilmesi ve bebeklerin midelerinin küçük olması sebebiyle bebekler kısa sürede acıkmaktadır. Yeni doğan bebekler yaklaşık olarak 3-4 saatte bir emzirilmeli ve beden dili takip edilmelidir. Anneler gerek akıllarında tutarak gerekse alarm kurarak bebeklerini emzirmeleri gerektiğini kendilerine hatırlatmalıdır. Bebekler konuşamadıkları için aç olduklarını beden dilleriyle anlatırlar. Bebekler acıktıkları zaman huzursuzluk sinyalleri verirler, oldukları yerde kıpırdayarak mızmızlanmaya başlarlar. Ağlaması, dilini çıkarması, ağzını hareket ettirerek annesinin memesini araması gibi durumlar bebeğin aç olduğunun habercisidir.

Bebeğin Açlıktan Ağladığı Nasıl Anlaşılır?

Bebekler 2-5 aylık süreçte bir şeye ihtiyaç duyduklarını sadece ağlayarak ifade edebilmektedir. Bebeğin her ağlaması acıktığı anlamını taşımaz. Böyle durumlarda anneler bebeklerini iyi gözlemlemelidir. Bebeğini iyi gözlemleyerek tanıyan anne, zamanla bebeğinin ne için ağladığını da ayırt edecek konuma gelmektedir. Bebek sadece acıktığında değil; huzursuz olduğunda, altına yaptığında ya da ilgi istediğinde de ağlayabilir. Bebeklerin süt emme süresi 3-4 saatte bir olacağı için annelerin saate dikkat etmeleri büyük önem taşır. Bebek ağladığında anne bebeğini kucağına almalı ve bebeğinin süt içmek için göğsüne yönelip yönelmediğini gözlemlemelidir. Eğer anne bebeğini yeni beslediyse ve bebeği ağlıyorsa, ağlama sebebi açlık değildir.

Bebekler Acıkınca Neden Ağlar?

Bebeklerin ilgi çekme ve kendilerini ifade etme yöntemlerinin başında ağlamak gelir. Bebekler özellikle yeni doğan sürecinden 6. aya kadar acıktıklarını ağlayarak belli ederler. Bu da annelerin bebeklerini emzirme vaktinin geldiğini anlama yöntemidir. Fakat bebeğin her ağlaması acıktığı anlamını taşımaz. Bebekler hastalandıklarında, huzursuz olduklarında, anne ve babasından ilgi beklediklerinde de ağlamaktadır. Bir annenin bebeğinin ağlama sebebinin açlık olduğunu anlaması için emzirme sürelerini takip etmesi büyük önem taşır. Bebeklerin karınlarını doyurma aralığı yaklaşık olarak 3-4 saattir. Bebeğin doğru beslenmesi ve sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi için bu süreye dikkat etmek oldukça önemlidir. Alarm kurmak ya da bebeğin vücut dilini yakından takip etmek, annelerin bebeklerini doğru zamanlamayla emzirmelerine yardımcı olmaktadır.

Bebeklerin Acıkma Süresi Ne Kadardır?

Uzmanlar bebeklerin acıkma süresinin yaklaşık olarak 3-4 saatte bir olduğunu söylemektedir. Şayet bebeğin altı temizse ve herhangi bir sağlık problemi yoksa bunların haricindeki ağlaması acıktığının ya da ilgi beklediğinin habercisidir. Anneler bebeklerinin beden dilini yakından takip etmelidir. Bebekler konuşamadıkları için acıktıklarını ağlayarak ya da annesi kucağına aldığında ağzını annesinin memesine götürerek ifade edebilmektedir. Annelerin bebeklerinin karnını doyurmaları için 3-4 saat beklemelerine gerek yoktur. Şayet bebeğin vücut dili acıktığını ifade ediyorsa, bebek emzirilmelidir. Bebeğin aç olduğu ağzını oynatması, ağlaması ya da mızmızlanması durumunda anlaşılmaktadır.

  • bebeğin aç olduğu
  • bebeğin aç olduğu nasıl anlaşılır
  • bebeğin açlıktan ağladığı nasıl anlaşılır
  • bebeklerin acıkma süresi
Yorumlar
Hilal Yelken Yeni doğan bebeklerin karnı çok sık acıkıyor ve sık sık emzirmek gerekiyor. Genel olarak 3 saat 2 saat gibi aralıklarla beslemek gerekli. Zaten bu saat dilimleri yaklaştığı zamanda bebekler ağlamaya başlıyor. Bir süre sonra anlayabiliyorsunuz. Altını pislediğinde de ağlar buna da dikkat etmelisiniz. cevapla
yorum yaz
Ayva Yaprağının Faydaları, Zararları Nelerdir? Çayı Nasıl Hazırlanır?