Yaşam 08 Ocak 2021 - 16:01:20

Ayva Yaprağının Faydaları, Zararları Nelerdir? Çayı Nasıl Hazırlanır?

Ayva Yaprağının Faydaları, Zararları Nelerdir? Çayı Nasıl Hazırlanır?

Sağlık için bitkilerden faydalanmak oldukça önemlidir. Sonbaharda toplanan ayva yaprağı da insan sağlığında büyük önem taşır. Mis gibi kokusu ve demlendikçe artan aroması ile kış aylarının en çok tercih edilen çaylarından biri olarak tüketilebilmektedir.

Ayva Yaprağı Faydaları Nelerdir?

Sağlık sektörünün bitkisel tedavi yöntemleri arasında kullandığı birçok bitki insan sağlığını korumada oldukça etkilidir. Hem tedavi destekleyici hem de iyileşme sürecini hızlandırdığı için bitkilerin gücünden de faydalanmak gerekebilir. Bitki çayları arasında son zamanlarda sıkça tüketilen çaylardan biride ayva yaprağı çayıdır. Kendine has kokusu ve tadı ile vücut sağlığına önemli ölçüde katkı sağlar. Ayva başlı başına mutlaka tüketilmesi gereken meyveler arasında yer alır. Bunun yanı sıra ağaçlarından toplanan yapraklarda sağlık deposu olarak bilinmektedir. Bitkilerin yaprakları ve çiçekleri birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

Ayva Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır?

Bitki çayları genellikle kaynar su içerisine atılan çiçekler ve tohumlar ile yapılmaktadır. Bu yaprakların çayı ise biraz farklı yöntem ile hazırlanarak tüketilmesi gerekir. Toplanan ayva yaprakları kurutulduktan sonra kaynatılması gerekmektedir. İlk kaynayan su mutlaka dökülmelidir. Kaynayan ayva yaprakları su dökülür ve üzerine tekrar su ilave edilerek ocağa alınır. Bir süre daha kaynatılan yapraklar tıpkı ıhlamur gibi tüketilebilmektedir. Ayva yaprağı çayı birkaç demleme yapılarak hazırlanabilmektedir. Bir tutam yaprağı birkaç kere demleyerek kullanma imkanı bulunmaktadır. Tatlandırarak tüketmek isteyenler ise bal ya da herhangi bir tatlandırıcı tercih ederek kullanabilir. Kokusu ve tadı ile ayvayı anımsatan bu çay birçok hastalığın tedavisinde de destekleyici olarak kabul edilmektedir.

Ayva Yaprağı Nasıl Toplanır? Nasıl Kullanılır?

Ayva yaprakları toplanıp kurutulduktan sonra tıpkı çay gibi demleme işlemi yapılır. Fakat kaynayan ilk su mutlaka atılması gerekir. Daha sonra tekrar su konularak kaynatılır ve tüketilmeye başlanır. Bu bitki çayı öksürük ve bronşitte tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Uzun süre öksürük şikayeti olan kişilerde öksürüğü kesici etkisi bulunmaktadır. Uykusuzluğa ve agresifliğe iyi gelir. Sakinleştirme özelliği ile kişinin daha sakin olmasına yardımcı olur.

Ayva Yaprağı Neye İyi Gelir?

Soğuk algınlığı kış aylarının vazgeçilmez hastalıklarındandır. Bu bitkinin çayı soğuk algınlığına karşı vücudun direnç göstermesine katkı sağlayarak kişinin vücudunu mikroplara karşı korur. Bunun yanı sıra ateş düşürücü özelliği ile çocuklarda ateş düşürücü etki sağlar. Bağırsakların ve midenin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Özellikle kabızlık sorunu çekenler için tercih edilebilmektedir. Bağırsaklardaki zararlı bakterilerin arınmasında etki sağlar. Ayva yaprağı ciltte genç görünümü sağlayarak yaşlılık belirtilerin giderilmesine etkili olur. Özellikle tüketildiğinde güçlü antioksidan olarak tercih edilebilmektedir. Kalp hastalıklarının tedavisinde destekleyici rol oynar. Kalp çarpıntılarını engeller. Kalbin rahat çalışmasını sağlayarak kan dolaşımını da hızlandırır. Kalp hastalığının yanı sıra basur tedavisin de de tercih edilen bu çay basurda iyileşme sağlar. Ayva yaprağı oldukça faydalı bit bitkidir ve çay olarak kullanımı ile birçok yarar oluşturmaktadır. Kolayca hazırlayabileceğiniz çayını özel aroması ile içebilirsiniz.

  • ayva yaprağı
  • ayva yaprağı faydaları
  • ayva yaprağı çayı nasıl hazırlanır
Yorumlar
Arzu ışıldak Ayva yaprağı sarması nasıl yapılır? Hangi ayda toplanır? Çok lezzetli olduğunu söylüyorlar o yüzden çok merak ediyorum. Neye faydalı olur? Çayının tadı nasıl oluyor? Nasıl demlenir? Çayının faydaları nelerdir? cevapla
Aynur Boran Ayva yaprağı çayı öksürüğe iyi geliyor diye duymuştum. Bu çayı daha önce içmedim. Grip oldum çok öksürüyorum ve internet üzerinde gezinirken fark ettim iyi geliyor diye. Şeker hastasıyım nasıl tüketmem gerekiyor? cevapla
yorum yaz
Makyaj Temizlemek İçin Doğal Yöntemler