Sağlık 00 00 0000 - 00:00:00

Çağlanın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Kilosu Ne Kadar?

Çağlanın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Kilosu Ne Kadar?

Çağla mayhoş bir lezzeti olan sulu ve sert bademin olmamış hali olan çeşitli faydalara sahip besindir.

Çağla Ağacının Özellikleri Nelerdir?

Soğuk havaya dayanıklı olan bir ağaçtır. Fakat bunun dışında rutubet olan alanları sevmez. Kurak iklimi sevmemektedir. Türkiye'de kurak iklim ve iç Anadolu'da yoğun biçimde görülür. Ağacın gövdesi düz değildir. Kabuğunun yapısı ise zımpara ve kalındır. Altı ila yedi yaşında meyve vermeye başlamaktadır. Bahçeye ekilecek olan ağacın ekim yapıldığı yer güneye bakmalıdır ve bu yerin hafif bir biçimde eğimli olması gerekir. Ağacın ekildiği yer güneş almalı, ilkbahar donu yaşamamalıdır. Çağla ağacı büyüdüğü zaman yayvanlaşan bir ağaçtır. Dolayısı ile ağacın çevresi geniş olmalı ve herhangi bir cisme çarpmamalıdır.

Çağlanın Nasıl Yenir? Çekirdeği Yenir mi?

Çoğu kişi tadından dolayı bu meyveyi normalden daha fazla sevmektedir. Çağlanın faydalarının neler olduğunu bilmek tüketilmesinin önemli olduğunu gösterir. Sene içerisinde on beş ila yirmi gün tüketilebilir. Badem ağacının meyvesidir ve bu ağacının ömrü uzundur. Elli ila yüz yıl yaşayan badem ağacı altı ila on iki metreye kadar uzamaktadır. Çağla ağacının çiçekleri pembe ve beyazdır. Meyveleri yaz sürecinde büyüyerek olgunlaşma gösterir. Çekirdeğin içindeki kuruyemişin besin değeri çok güçlüdür. İnsanların bazıları çağlayı tuz eşliğinde tüketmektedir. Ekşi bir tada sahip olan çağlanın içinde B1, B3, B2, E ve C vitaminleri vardır.

Çağlanın Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Çağlanın içinde bulunan mineraller ise selenyum, demir, potasyum, kalsiyum, magnezyumdur. Kolesterolü düşürdüğü söylenmektedir. Saçları sağlıklı bir hale getirir. Çağla suyla dolu olduğu için yeme aşamasında kalori yakılmasına destek olur. Bol oranda su içeren çağla doyurma hissi verir. İltihabın oluşmasını engeller. Tansiyonu dengeleme özelliği bulunur. Tansiyonu yüksek olan insanların çağlayı çok fazla tüketmemeleri tavsiye edilmektedir. Omega3 kaynağı olarak bilir. Antioksidan oranı fazla olduğu için cilt sağlığına ciddi anlamda katkı sağlamaktadır. Sert ve sulu olan çağla cildin gergin olmasını sağlar ve aynı zamanda genç bir cilde kavuşmaya yardım eder. Kozmetik sektöründe çağlanın kullanımı sıkça tercih edilmektedir. Bakım ürünü, tonik gibi kozmetik ürünlerin içerisinde kullanılır. Kas kasılmalarını gidermektedir. Egzama, kaşıntı gibi problemler üzerinde etkilidir. Kramp sorunu olan kişiler çağla tüketebilir. Bunların dışında zihin yorgunluğuna fayda sağlamaktadır. Sınava çalışan öğrenciler çağlanın faydalarından yararlanabilmektedirler.

Çağlanın Zararları Nelerdir? Yan Etkisi Var mı?

Bu meyveyi fazla tüketmek mayhoş tadından dolayı tansiyonu düşürmekte veya yükseltmektedir. Tansiyon problemi olan kişilerin çağlayı çok az tüketmeleri uygun olur. Tuz ile tüketilmesi halinde damar ve kalp sorunlarına yol açabilmektedir. Kilo aldırmadığı için kişiler aşırı tüketip yan etkilere maruz kalabilmektedir. Her besinde olduğu gibi çağlanın da dengeli bir biçimde tüketilmesi tavsiye edilir

  • çağla
  • çağlanın faydaları
  • çağlanın zararları
  • çağla ağacı
Yorumlar
Vildan Sezer Çağla meyvesi hangi ayda çıkar? Yararları nelerdir? Çocukken tuza batırıp yediğimi hatırlıyorum. Uzun süredir hiç yemedim ve canım çekti gerçekten. Yılın hangi zamanlarında bulmak mümkün olur? Siparişi nasıl verilir? cevapla
yorum yaz
Demir Hindi Nasıl Yenir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?