Zayıflama 28 Eylül 2021 - 17:30:29

Düşünmek Kalori Yakar mı? Kilo Verdirir mi?

Düşünmek Kalori Yakar mı? Kilo Verdirir mi?

Şeker glikozu ile çalışan beyin, düşünme sırasında daha fazla glikoza ihtiyaç duyması bağlamında kalori yakımını artırır ve bu bağlamda düşünmek kalori yakar mı diye baktığımızda kilo vermeyi desteklediği belirtebiliriz.

Düşünmek Kalori Yakar mı?

Vücudumuzdaki organların çalışması için belli bir enerjiye ihtiyacı vardır. Vücudumuzun gün içerisinde işlevlerinin eksiksiz yerine gelmesi için kaloriye ihtiyacı vardır. Metabolizma hızı da aynı zamanda kalori yakımı ile hızlanmaktadır. Vücudumuzun en önemli organlarından olan beyin, en fazla kalori harcayan bölgesidir. Çalışması sırasında glikoz harcayan beyin, özellikle bir şeye konsantre olduğunda ya da ezber yaptığında çok fazla enerji sarf eder ve kalori yakar. Beyin kaç kalori yakıyor diye merak ediyorsanız eğer gün içerisinde herhangi bir şey yapmadığınız zaman sadece 300 kalori yakmaktadır.

Zorlayıcı bir görevde ya da zor bir problemi ya da konuyu çözmede beyin çok fazla çaba sarf eder ve bu bağlamda kalori yakımının artmasını sağlar. Beyin ne kadar çalışırsa o kadar kalori yakımı ve beraberinde kilo verimi söz konusu olur. Eğer sürekli olarak zor konular hakkında düşünüyorsanız bu sizi strese de sokabilir. Stres kaç kalori yakar diye baktığımızda ise beyni zorlayan durumlarda metabolizma hızı geçici olarak yükselir. Fakat iştah açıcı özelliği nedeniyle vücutta yağlanma da meydana getirebilir.

Düşünmek Kalori Yakar mı?

Düşünmek Kilo Verdirir mi?

Vücudumuzun çeşitli noktalarından beynimize gün içerisinde milyonlarca sinyal ve ileti gelir. Beyin nöronları aracılığı ile tüm bu sinyalleri değerlendirir. Nöronlar arasında yeni bağlantılar kurar. Vücudumuzun organların tüm işlevleri beyin tarafından alınan ve aynı zaman iletilen sinyaller ile gerçekleşir. Bu bağlamda beyin en fazla enerjiye ihtiyaç duyan ve en fazla kalori harcayan organdır. Özellikle düşünme sırasında daha fazla performans sergilediği için kilo vermeye de destek olur.

Vücutta en çok enerji harcayan organ ünvanını taşıyan beyin, vücudumuzda oksijenin ve enerjinin %10-20'sini tek başına tüketmektedir. Bunun bir kalori karşılığı da bulunmaktadır. Kalori yakımı kilo verme ile eş değer olduğundan düşünmek kilo kaybını destekleyen bir olgudur.

Düşünmek Kilo Verdirir mi?

Ders Çalışmak Kalori Yakar mı?

Verimli bir ders çalışma sırasında beyin stabil halde daha fazla enerjiye ihtiyaç duymaktadır. Her ne kadar bu süreci etkileyen faktörler bulunsa da ders çalışmak kalori yakımına yardımcı olmaktadır. 5 dakika verimli bir ders çalışma sonrasında 12 kalori yakabilirsiniz. Bu 1 saat olursa 147 kalori kaybı söz konusu olabilir.

Vücutta kalori yakan tek şey hareket etmek değildir. Beynin daha fazla enerjiye ihtiyaç duymasını sağlayan ders çalışmak, zihinsel bir aktivite sağlar. Beyin kaç kalori harcatır diye baktığımızda bir derse yoğunlaşarak çalıştığınızda nöronlar daha fazla bağ kuracağı için kalori yakımı da fazla olur. Ders çalışırken kilo vermek bu açıdan mümkündür.

Beyin Çalışırken Ne Kadar Enerji Harcar?

Uyku halindeyken bile enerji harcayan beyin, sürekli olarak kalori yakmaktadır. Bundan dolayı da enerjiye ihtiyaç duyar. Uyku sırasında 20 Wattlık bir ampule eş değer güç tüketmektedir. Vücudumuzun enerjisinin yaklaşık %20-25 kadarını tek başına harcamaktadır.

20 watt saniyede 20 joule enerji tüketimi meydana getirir. 1 joule ise 1 kilo ağırlığındaki kütleyi, yerden 1 metre yüksekte olan masanın üzerine 1 saniye içerisinde kaldırıp koyarken yapılan işe eşit olmaktadır. Yani beyin çok fazla çalıştığı zaman bu işlemi sürekli yapıyor gibi düşününüz. Bu oldukça yorucu bir iştir ve beyin yoğun çalıştığı zamanda bu enerjiden daha fazlasını harcayabilir. Beyin enerji kaynağı olarak glikoz harcar ve bu da kalori yakımını destekler.

  • düşünmek kalori yakar mı
  • beyin kaç kalori yakar
  • stres kaç kalori yakar
  • vücutta en çok enerji harcayan organ
  • der çalışmak kalori yakar mı
  • beyin kaç kalori harcatır
  • ders çalışırken kilo vermek
  • beyin çalışırken ne kadar enerji harcar
  • beyin enerji kaynağı
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
E Vitamini İçeren Besinler, Yağlar, Nemlendiriciler