Ruhsal Detoks Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Yapılır? Ruhsal Arınma Yöntemleri
Ruhsal detoks; vücudun olumsuz ve negatif düşüncelerden arınmasını sağlayan bir arınma yöntemi olarak tanımlanmaktadır.
Ruhsal Detoks Nedir, Ne Demek?
Olumsuz duygu ve düşüncelerden kurtulmak için yapılan ruhsal detoks; takıntılardan, kaygılardan ve korkulardan arınmaya yardımcı olan, daha huzurlu, sevgili ve güzel yaşamak için uygulanan bir arınma yöntemidir. Bildiğimiz gibi detoks farklı şekillerde uygulanan ve vücudu toksinlerden, zararlı maddelerden arınmayı sağlayan bir yöntemdir. Bu fiziksel sağlık için uygulanabilen bir yöntemken aynı zaman ruhsal anlamda tüm olumsuz düşüncelerden kurtulmak için de uygulanabilir.
Ruhsal detoks; sağlıklı olmak için hem bedenin hem de ruhun arınmasını sağlayan etkili bir yöntemdir.
Sağlıklı bir insan, zihinsel, duygusal, fiziksel ve ruhsal anlamda zinde olmak ile sağlanır. Bedenimizi toksinlerden arındırır ve aynı zamanda ruhsal olarak da bize zarar veren her türlü düşünceden arınmalıyız. Bir tür içsel yönelim olan ruhsal detoks, anca bütünümsel bir yaklaşım ile gerçekleşmektedir.
Ruhsal Detoks Ne İşe Yarar?
Öfke, kuruntu, kıskançlık, karamsarlık, hüzün, acı ve kontrolcülük gibi reaktif duygulardan uzak durmayı ve tüm bunlardan arınmayı sağlayan ruhsal detoks, kişinin hem kendine hem de çevresine karşı pozitif enerji yaymasını sağlamaktadır. Hem kendinize hem de çevrenize daha kibar olmanızı sağlayan ruhsal detoks, yargılayıcı olmak yerine daha anlayışlı ve kabullenişçi bir yapıda olmayı sağlar.
Asıl olarak sağlık olmak için hem ruhsal hem de bedensel anlamda detoksa ihtiyacımız vardır. Olumsuz düşünceler zaman içerisinde fiziksel anlamda da vücudumuza zarar vermektedir. Bunlardan kurtulmak bize hem kendimizi iyi hissettirir hem de ruhsal anlamda arınmanızı sağlar.
Ruhsal Detoks Nasıl Yapılır?
Kendinizi her bakımdan daha iyi hissetmek istiyorsanız ve ruhsal detoks nasıl yapılır diye merak ediyorsanız eğer;
- İlk olarak kendinize bir zaman aralığı belirleyiniz.
- Güne başlarken sevgi, minnet, mutluluk gibi pozitif yüklü duyguları kendinize yükleyiniz.
- Kılavuzunuzun sevgi olsun ve tüm kötü içerikli duyguları önleyiniz.
- Daha şeffaf, yalın, nazik ve kabullenici olmaya çalışınız.
- Gün içerisinde kendinize devamlı olarak şunu hatırlatın; seviyorum ve seviliyorum şeklinde tekrarlayınız.
- Yalandan ve ve tüm olumsuz düşüncelerden arının.
- Bir günlük tutun ve yatmadan önce hislerinizi, içinizi dökünüz.
- Ertelediğiniz şeyleri listeleyen ve sırası ile yapmaya başlayınız.
- Evinizi ve ofisinizi temizleyiniz. Fazlalık olan ve kullanmadığınız eşyalara veda ediniz.
- Nefese odaklanın ve derin nefes alınız. Nefes alırken yenilendiğinizi ve nefes verirken de tüm eski olumsuz, his ve düşüncelerden kendinizi arındırdığınızı hissediniz.
- Çevrenizdeki insanlara güven verin ve güvende hissediniz. Vermiş olduğunuz sözleri yerine getiriniz.
- Hayatınızı ve hayatın anlamını sorgulayınız.
- Ruhunuzu besleyiniz ve negatif düşüncelerin yüklerinden arınınız. Bizleri hem bedensel hem de ruhsal yönden dibe çeken düşüncelerden arınmalıyız.
Sizler iyi düşünürseniz eğer, hayat da size aynı şekilde karşılık verecektir. Bedensel ve zihinsel anlamda dengelenme sağlayan ruhsal arınma tekniği daha iyi olmanızı sağlar.
Ruhsal Arınma Yöntemleri Nelerdir?
Vücudunuzu kötü düşüncelerden arındırmak ve şifalanma sağlamak isterseniz birtakım ruhsa arınma yöntemlerinden yararlanabilirsiniz. Bunun için öncelikle dengeye ulaşmanız gerekmektedir. Negatif düşüncelere takılı kalmayınız. Anı yaşamak zihni şu ana odaklamak gerekir. Ayrıa bedensel dinginlik sağlayınız. Bedeninizi dinlendiriniz ve kendinize huzurlu bir otam sağlayınız. Ayrıca zihinsel dinginlik de önemlidir. Kendinizi zihinsel anlamda sakinleştiriniz. Meditasyon ve nefes egzersizi yapabilirsiniz.
İçsel huzura ulaşmak için gün içerisinde 10 dakikanızı duaya ve olumlu düşüncelere ayırınız. Her zaman pozitif şeylere odaklanın. Bu şekilde zihninizi negatifliklerden arındırabilirsiniz. Duygusal dinginlik ile sakinleşiniz ve kendinizi yaşam amacı doğrultusunda sorgulayınız. Ruhsal detoks ile duygusal anlamda ve zihinsel olarak arınma sağlayabilirsiniz.