Sağlık 16 Temmuz 2021 - 01:06:34

Şeker Yüklemesi Fiyatı Nedir? Zararları Nelerdir?

Şeker Yüklemesi Fiyatı Nedir? Zararları Nelerdir?

Kişilerin yaptırdığı şeker yüklemesi gebeliğin yirmi dört ila yirmi sekiz haftaları arasında yapılan teste denir.

Şeker Yüklemesi Nedir, Ne Demek?

Konu ile ilgili son yıllarda doktorların çoğu fikir ayrılığına düşmüştür. Var olan fikir ayrılıkları kadınların sorunlu bir dönem yaşamalarına sebep olabilir. Test hakkında bebek ve gebelik için problemli etkilerin olduğu ifade edilmektedir. Kişide hamilelik öncesindeki dönemde şeker hastalığı olmamasına rağmen hamilelik sürecinde kanda şeker dengesizlikleri olabilmektedir. Dolayısı ile kişide hamilelik şekeri olasılığı olabilir. Şeker yüklemesi doktorun ön görmesi ile yapılmaktadır.

Şeker Yüklemesi Ne Zaman Yapılır?

Hamilelik döneminde yirmi dört ila yirmi sekiz haftaları arasında uygulanan testin sonucuna göre problemin varlığı tespit edilir. Testin yapılması için kişiye elli gram glikoz içirilmektedir. 1 Saat sonrasında ise kanda bulunan glikoz seviyesi kontrol edilmektedir. Glikoz oranının 140 mg/dl'nin altında çıkması ile kişide gebelik şekeri olasılığının olmadığı anlaşılır. Glikoz oranı bahsi geçen seviyenin üzerine çıktığında ise üç saat devam eden yüz gram glikoz ile test sürmektedir. Üç saatin sonunda ise anne adayında gebelik şekerinin varlığının olup olmaması net bir şekilde belirlenmektedir.

Hamilelikte Şeker Yüklemesi Yapılmazsa Ne Olur?

Gebelik öncesi ya da gebelik döneminde şeker hastalığının olması bebek ve anne sağlığını riske atmaktadır. Kan şekerinin düzenli olmasına rağmen diyabetten kaynaklı olarak meydana gelebilecek olan risk teşkil eden durumların varlığı azalmaktadır. Bahsedilen durumun netleşmesi için testin yapılması gerekebilir. Ayıca doktor gerek görürse uygun olan tedavi tekniklerini belirlemektedir. Kişi düşük yapabilir, erken doğum riski yaşayabilir, gebelik zehirlenmesi, yüksek tansiyon şeklindeki problemler ortaya çıkabilir. Hamilelikten önceki dönem içinde şeker rahatsızlığı olan kişilerde bu etkenler yüksek oranlarda meydana gelebilir. Gerekli takiplerin yapılması halinde riskler en az seviyeye inmektedir. Hamilelik öncesi şeker rahatsızlığına sahip olan kişilerde bu dönem içinde kan şekerinin kontrol altında tutulması zor olabilir. Bu durumdan dolayı şeker hastalığı olan anne adaylarının düzenli bir biçimde kontrol altında tutulması önem teşkil eder. Ayrıca kişi süreç içinde beslenme tarzına da dikkat etmelidir.

Şeker Yüklemesinin Zararları Nelerdir?

Testin uygulanması ile ilgili risk olup olmadığı anne adayları tarafından merak edilmektedir. Uzmanlar bahsi geçen testin uluslararası kabul gören bir yöntem olduğunu belirtmektedir. Testin uygulanması için elli ila yetmiş beş gram verilen şekerin bebeklere olumsuz bir etkisinin bulunmadığı ifade edilir. Tüketilen çikolatalarda bulunan şeker seviyesinin testte verilen şekerden fazla olduğu söylenmektedir. Damar yolu açılır ve şeker yüklemesi yapılır. Bu yüklemeden sonra kan şekeri seviyesinin ölçülme işlemi olumsuz bir duruma neden olmamaktadır. Hamilelik döneminde şeker hastalığının olması hamilelik sürecinin ilk başlarında bebeğin kalp ve beyinde çeşitli sorunlar ile karşılaşmasına yol açabilir. Hatta kişi düşük yapabilir. Şeker yüklemesi zararları ve detayları hakkında bilgi almak için hekimle görüşülmesi gereklidir.

  • Şeker yüklemesi nedir
  • Şeker yüklemesinin zararları
Yorumlar
Gülnaz Saltürk Arkadaşlar 25 haftalık hamileyim. Şeker yüklemesi testi fiyatı ne kadar bilen var mı? Bu haftalarda yaptırmam gerektiğini belirttiler. Doktorum da olman gerekiyor dedi. Fiyatları çok pahalı mı biliyor musunuz? cevapla
yorum yaz
Sosyal Anksiyete Bozukluğu Nedir, Ne Demek? Tedavisi Nasıl Yapılır?