Diyet 01 Şubat 2021 - 07:40:46

1500 Kalorilik Diyet ile Ayda Kaç Kilo Verilir? Zayıflayanlar ve Yorumları

1500 Kalorilik Diyet ile Ayda Kaç Kilo Verilir? Zayıflayanlar ve Yorumları

1500 kalorilik diyet; bol su tüketimi ve her gün belli bir süre egzersiz yapılarak desteklenen, kişiye özel olarak hazırlanan ve sağlıklı beslenme ile zayıflamaya yardımcı olan bir programdır. 1500 kalorilik diyet zayıflatır mı, nasıl yapılır, kimler yapabilir öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

1500 Kalorilik Diyet Listesi Nedir?

Günlük kalorilik alımının 1500 ile sınırlan 1500 kalorilik diyet listesi dengeli, yavaş ve sağlıklı bir şekilde kilo verilebilen bir beslenme yöntemidir. 7 günlük periyotlar halinde uygulanmaktadır. Diyet yaklaşık olarak %57 karbonhidrat, %15 protein ve %28 yağdan oluşmaktadır. Diyet sonrasında etkili verim alabilmek için rafine şeker, gazlı içecek, fast-food gibi besinler asla tüketilmemelidir. Diyet boyunca paketli gıdalardan uzak durulması gerekmektedir. Kilo verildiği zaman eski beslenme alışkanlıklarına geri dönülürse verilen kiloların tekrar geri alınması söz konusu olmaktadır. 1500 kalorilik diyet listesi örneği verecek olursak:

Sabah: 1 tane haşlanmış yumurta, 1 kibrit kutusu kadar yağlı peynir, ince dilim buğday ekmeği ile tost, bol domates, salatalık ve yeşillik, 5 tane zeytin ya da 2 tane ceviz tüketilir.

Ara Öğün: 1 fincan yeşil çay, 1 tane orta boy yeşil elma tüketilir.

Öğle: 90 gram et ya da tavuk ile salata, 4 yemek kaşığı light yoğurt, 1 tane ince dilim buğday ekmek tüketilir.

Ara Öğün: 1 su bardağı süt ve 1 küçük boy muz yenir.

Akşam: 1 kepçe çorba, 8 yemek kaşığı etli kuru fasulye, 4 yemek kaşığı light yoğurt, bol salata, 1 tane ince dilim buğday ekmeği yenir.

Ara Öğün: 1 su bardağı light süt içilir.

Bu diyet listesi bir örnektir. Genel olarak diyet uzman bir diyetisyen tarafından kişinin boyuna, kilosuna ve yaşına göre faktörler eş değerinde hazırlanmaktadır. 1500 kalorilik diyet menüsü ile hem zayıflama sağlayabilir hem de sağlıklı beslenme alışkanlığı edinebilirsiniz.

1500 Kalorilik Diyet ile Ayda Kaç Kilo Verilir?

1500 kalorilik diyet listesi gerekli durumlarda birtakım alternatifler ya da değişiklikler yapılarak uygulama sağlanmaktadır. Genel olarak haftada 1 kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Fakat bu kişiye göre de değişebilmektedir. Diyeti uygularken öğünler arasında 2.5-3 saatten fazla ara olmaması gerekmektedir. Ayrıca akşam yemeğinden sonraki ara öğün açlık durumu söz konusu değilse atlanabilir. Uyumadan yaklaşık 2 saat önce yoğurt tüketirseniz göbek bölgesindeki fazlalıkların erimesini sağlayabilirsiniz. Bundan dolayı son ara öğünü değerlendirmek önemlidir.

Düzenli bir şekilde uygulanan 1500 kalorilik diyet ile ayda ortalama 4 kilo verilmektedir. Fakat buradaki en önemli nokta diyetin düzenli bir şekilde uygulanabilmesidir. Verilmesi gereken kiloya ulaşana kadar diyet uygulanabilmektedir. 10 kilo vermek istiyorsanız 10 hafta boyunca bu diyeti uygulayabilirsiniz. Diyetteki karbonhidrat, protein ve yağ miktarında kesinlikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Belirtilen oranın dışına çıkılmamalıdır. Diyete uyulmazsa gereki sonuç ve kilo kaybı elde edilemez.

1500 Kalorilik Diyet ile Zayıflayanlar ve Yorumları

İdeal kilosuna ulaşmak ve fazla kilolarından kurtulmak isteyen pek çok kişi tarafından uygulanan 1500 kalorilik diyet listesi kısa süre içerisinde zayıflama sağlamaktadır. Listeye uyulduğunda ve bu konuda iradeli davranıldığında vücutta yağ yakımı başlamaktadır. 1500 kalorilik diyet ile zayıflayanların yorumlarında bakıldığında yürüyüş yapmaya ve bol su tüketmeye özen gösterdiklerini görmekteyiz. Gün içerisinde 45 dakikalık egzersizler diyetin işlevi bakımından oldukça önemlidir.

Kimler 1500 Kalorilik Diyeti Uygulayabilir?

Sağlıklı beslenmeye dayanan 1500 kalorilik diyet listesi herkes için uygundur değildir. Öncelikle diyeti uygulamadan önce uzman bir diyetisyene başvurmanız gerekmektedir. Günlük kalori yakımınız 2000 ve üzerinde ise bu diyeti uygulamak vücudunuzu yoracaktır. Bunnla birlikte kronik bir rahatsızlığınız varsa ya da hamilelik gibi özel bir durum söz konusu ise diyeti uygulamamalısınız. Kişinin herhangi bir sağlık sorunu varsa diyeti uygulamasına doktoru izin vermemektedir. Eğer ki bir sağlık probleminiz yoksa diyeti uygulayarak kısa sürede kilo verebilirsiniz.

  • 1500 kalorilik diyet
  • 1500 kalorilik diyet listesi
  • 1500 kalorilik diyet listesi örneği
  • 1500 kalorilik diyet menüsü
  • 1500 kalorilik diyet ile ayda kaç kilo verilir
  • 1500 kalorilik diyet ile zayıflayanlar
  • kimler 1500 kalorilik diyeti uygulayabilir
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Böbrek Kanser Belirtileri Nelerdir? Evreleri, Nedenleri ve Tedavisi