Yaşam 24 Ocak 2021 - 08:35:54

Ayak Detoksu Nedir? Nasıl Yapılır? Ayak Detoksunun Faydaları Nelerdir?

Ayak Detoksu Nedir? Nasıl Yapılır? Ayak Detoksunun Faydaları Nelerdir?

Ayakların daha güzel ve sağlıklı görünmesini sağlamak için cihaz ve kap yardımı ile yapılan ayak bakımına ayak detoksu denir.

Ayak Detoksu Nedir, Ne Demek?

Vücudun sağlıklı olması ve göze hitap etmesi için vücutta bulunan her bölgenin bakımına, temizliğine dikkat edilmesi gerekir. Eğer kişi bu görevleri yerine getirmez ise sağlık bozulabilir. Hal böyle olunca gün içinde verimli bir şekilde iş yapmak zor hale gelmektedir. Halledilen işlerin çoğunu tamamlamak için ayaklara yüklenilmektedir. Ayak bölgesi vücudun ağırlığını çeken önemli bir bölgedir. Bu yüzden bu bölgeye dikkat etmek ve bakımını ihmal etmemek gerekir. Ayaklara bakım yapılması için ayak detoksu cihazı kullanılmaktadır. Bu cihaz Japonlar tarafından icat edilmiştir. Cihaz sayesinde ayakların bakımı düzgün bir şekilde tamamlanabilir. Evde ayak detoksu yapmak oldukça kolaydır.

Evde Ayak Detoksu Nasıl Yapılır?

Detoksun yapılması için bazı malzemelere ihtiyaç duyulur. İhtiyaç duyulan malzemeler arasında Japonların icat ettiği makine vardır. Detoksun yapılabilmesi için bazı adımlar gereklidir. Bunun için yapılması gereken bir kap ayarlanır ve içine su doldurularak ayakların önüne yerleştirilir. Diğer adım ise cihaz suyun içine yerleştirilerek çalıştırılmaktadır. Bu işlem yapıldıktan sonra ayaktan zararlı toksinler çıkmaya başlar. Bu maddelerin çıkması ile suyun rengi değişir. Bakım bittikten sonra ayak bölgesi temiz suyla yıkanmalıdır. Daha sonra anti- bakteriyel spreylerden destek alınarak ayak bölgesi daha hijyenik bir hale getirilebilir. Detoksun etkisini görmek için uygulamanın minimum iki kez ve maksimum yirmi defa yapılmış olması gerekir.

Ayak Detoksu Ne İşe Yarar? Sonuçları Nedir?

Uygulamanın yapılması ile ayaklarda rahatlama olmaktadır. Yapılan ilk işlem sonucunda ayaklarda meydana gelen rahatlamayı görmek mümkündür. Ayaklardan zararlı maddeler dışarı çıktığı için su rengi değişir. Suyun renginin değişmesi ile ayak detoksunun işe yaradığını anlayabilirsiniz. Ortaya çıkan renkler altı çeşitli şekilde meydana gelmektedir. Her rengin anlamı farklı olabilmektedir. Ortaya çıkan her renk bir rahatsızlığa işaret edebilmektedir. Suyun rengi çok koyu ise ayak bölgesinden çıkan zararlı toksin seviyesinin oldukça fazla olduğu anlaşılabilir. Bu yüzden düzenli olarak detoks yapmak ayakları çeşitli rahatsızlıklardan koruduğu gibi o bölgeyi dinlendirmekte ve zararlı maddelerden arındırmaktadır. Bu sonuç ayaklarım hem sağlıklı olmasını hem de güzel görünmesini sağlamaktadır.

Ayak Detoksunun Faydaları Nelerdir?

Detoks yapmanın birçok faydası vardır. Öncelikle detoks zararlı olan her şeyden arınmak anlamına gelir. Vücudumuza bakmak organlarımıza değer verdiğimizin ispatıdır. Bu detoksun faydaları ise kas ve eklem ağrılarına iyi gelmesidir. Ayak bölgesindeki alerjilerin neredeyse tamamına yakınını ortadan kaldırmaktadır. Uykusuzluk yaşayan kişiler bu ayak detoksunu uygulayabilir. Çünkü bu detoks uykusuzluk sorunlarına fayda sağlayan doğal bir yöntemdir. Bunun yanı sıra ayak detoksu ile konsantrasyon eksikliğini düzenlemek ve dengeye sokmak mümkündür. Diğer bir faydası ise egzama ve sedef rahatsızlıklarının çözülmesi için fayda sağlamaktadır.

  • ayak detoksu
  • ayak detoksu nedir
  • ayak detoksu nasıl yapılır
  • ayak detoksunun faydaları
Yorumlar
Müge Çam Ayak detoksu makinesi fiyatı ne kadar bilen var mı? Faydaları nelerdir? Kendimi yapabiliyor muyuz? Nerede yaptırabilirim? Ayaklarımda nasır problemi var bunun için denemek istiyorum ama etki görür müyüm deneyen var mı? cevapla
Binnaz Yüce Ayak detoksu seans ücreti ne kadar? Vücuttaki toksinlerden arınmak için yaptırmak istiyorum. Sanırım bu detoks sonrasında suda bir renk meydana geliyormuş. Bu renge göre birtakım anlamlar oluyormuş. Koyu renk çıkarsa çok ne anlama gelir? cevapla
Güler Karaduman Ayak detoksu cihazınızı kendimiz alıp evde detoks yapabiliyor muyuz? Zararlı mı? Daha önce hiç yaptırmadım bu yüzden faydalı mı olur zararlı mı olur tam bilemiyorum. Yaptırmak istesem nerede yaptırabilirim? cevapla
yorum yaz
Kızamık Nedir? Belirtileri, Nedenleri, Tedavisi