Sağlık 22 Haziran 2021 - 11:42:28

Ağrı Kesici Bitki Çayları ve Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Ağrı Kesici Bitki Çayları ve Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Ağrı kesici bitki çayları, sık karşılaşmış olduğumuz kas ve eklem ağrılarının hafiflemesine yardımcı olurken, günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen ağrılardan kurtulmak için etkili olmaktadır. Yazımızın içeriğinde ağrı kesici bitkisel yağlara ve bitki çaylarına yer vereceğiz.

Ağrı Kesici Bitki Çayları Nelerdir?

Günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen ve yaşam kalitesini düşüren ağrılardan kurtulmak için doğal yöntemlerden bahsedecek olursak, ağrı kesici bitki çayları şöyledir;

Zerdeçal: Eklemlerin iltihaptan korunmasını sağlayan zerdeçal çayı ve ağrıları dindirmektedir. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa zerdeçal çayı içmek ağrıların azalmasına destek olur.

Anason Çayı: Vücut üzerindeki stres, yorgunluk gibi etkileri gideren anason çayı, aynı zamanda ağrı giderici etkisi vardır. Özellikle baş ağrısını gidermek için oldukça faydalıdır. Vücuttaki kan dolaşımının hızlandırılmasını sağlayan bu doğal çay, kalbe temiz kan pompalanmasını sağlar.

Hatmi Çiçeği Çayı: Gülhatmi çayı olarak da bilinen hatmi çiçeği çayı ağrı ve sızıların azalmasına destek olur.

Ihlamur: Eklem ve kas ağrılarına iyi gelen bitki çayları arasında yer alan ıhlamur çayı, sadece çiçekleri kaynatılarak içildiği zaman etki sağlamaktadır. Yeşil yaprakları bu bitki çayının vitaminini azaltmaktadır.

Zencefil Çayı: Vücut ısısının yükselmesine yardımcı olan zencefil çayı ağrıların giderilmesine etki etmektedir.

Kuşburnu çayı: İçerisinde yer alan bileşenler sayesinde kas ve eklem ağrı kesici ve hafifletici etkiye sahip olan bu doğal çay, düzenli ve uzun süreli kullanımda kireçlenmeyi ve buna bağlı olarak oluşan ağrıları azaltır.

Yukarıda listelemiş olduğumuz çayların yanı sıra baş ağrı kesici bitki çaylarının arasında sayabileceğimiz biberiye çayı migren tedavisi için sıklıkla kullanılmaktadır. Bu çay kas ağrılarına iyi gelirken aynı zamanda boğaz ağrısının giderilmesine de etki eder. Ağrılarınızdan kurtulmak içi doğal çayları tercih edebilirsiniz.

Ağrı Kesici Bitkisel Yağlar

Ağrı Kesici Bitkisel Yağlar Nelerdir?

Vücudumuzda farklı sebeplerden dolayı meydana gelen ağrıların hafiflemesine yardımcı olan bitkisel yağlar, alternatif tıpta oldukça değerlidir. Kas ve eklem ağrıları için bitkisel yağlar şu şekilde belirtilebilir:

Kekik yağı: Romatizmal ağrılar, artrit, eklem ve kas ağrıları için oldukça etkili olan bu bitkisel yağ, aynı zamanda anti-bakteriyel ve antioksidan özelliklere sahiptir. Kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak ağrıları hafifletir. Temiz bir kaseye 15 damla kekik yağı ve baz yağı olarak tanımlanan zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, susam yağı, tatlı badem yağı, fındık yağı, kayısı çekirdeği yağı, jojoba yağı gibi yağlardan bir tanesini seçip 1 yemek kaşığı ekleyip karıştırınız. Ağrı olan bölgeye elinizle sürünüz. Ağrıların hafiflemesine yardımcı olan bu yağa dilerseniz nana yağı da ekleyebilirsiniz.

Nane Yağı: Stres, gerginlik ve üzüntü sonrasında gelişen baş ağrılarının giderilmesi için etkili olan nane yağı, aynı zamanda mide ağrısı için de faydalıdır. İşaret parmağınıza hafif miktarda bu yağdan döküp burun deliklerinizi ovunuz. Yarım yemek kaşığı baz yağlardan bir tanesinden ekleyip, ardından 5 damla nane yağı koyup, şakaklarınıza, enseye, omuza ya da kaşların üstündeki bölgeye uygulayabilirsiniz.

Karanfil Yağı: Özellikle diş ağrılarını hafifletmek için etkili olan bu bitkisel yağ ağrı kesici esansiyel yağlar arasında yer almaktadır. Dişiniz ağrıyorsa bir parça pamuğa, en fazla 3 damla olacak şekilde karanfil yağı damlatınız. Ağrıyan dişin etrafına gelecek şekilde pamuğu ağzınıza yerleştiriniz. Diş eti iltihaplarında ise 1 bardak suya 3 damla damlatıp gargara yapılarak kullanılmalıdır.

Okaliptüs yağı: Genel olarak sinüzit kaynaklı baş ağrılarının geçmesi için tercih edilmektedir. 1 litre kadar kaynamış suyun içerisine 5 damla okaliptüs yağı ekleyiniz. Suyu koymuş olduğunuz leğene ya da kaseye doğru eğiliniz ve başınıza bir havlu geçirerek sudan çıkan dumanı çekiniz. 10-15 dakika içerisiniz burnunuzun açıldığını görebilirsiniz. Bu yağ dahili tüketilmemelidir. Çünkü zararlıdır. Üşütme ve stres kaynaklı kas ağrıları için de etkilidir. Bu amaçla kullanımda kekik yağı gibi kullanım sağlanabilir.

Bu bitkisel yağlar ağrıların hafiflemesini sağlarken aynı zamanda vücutta rahatlama etkisi da sunmaktadır. Hem ağrı kesici hem kas gevşetici bitkisel yağlar olarak bu doğal içeriklerden yararlanabilirsiniz.

Doğal Ağrı Kesiciler Nelerdir?

Herhangi bir yeriniz ağrıdığı zaman ağrı kesici kullanmak yerine bitkilerden yararlanmak istiyorsanız sizler için şu şekilde bir sıralama yapabiliriz:

Ceviz: Yüksek oranda omega-3 içeren ceviz, vücuttaki şişkinliklerin azaltılmasını sağlarken, aynı zamanda ağrıların hızlı bir şekilde iyileşmesine katkı sağlar.

Kırmızı Biber: İçeriğinde bulunan kapsaisin sayesinde kas ağrılarının giderilmesini sağlar. En iyi ağrı kesici yiyecekler arasında yer almaktadır.

Adaçayı: Vücutta hem rahatlama hem de ağrı kesici etki meydana getirmektedir.

Somon Balığı: Omega-3 açısından oldukça zengin olan bu balık ağrı giderirken aynı zamanda şişkinliği de önler.

Tarçın: doğal bir tatlandırıcı olan tarçın, aynı zamanda anti-inflamatuar özelliğe sahiptir. Hem baş ağrısını hem de reflü ağrılarını gidermektedir.

Vişne, kereviz, keten tohumu gibi besinler de aynı şekilde ağrı giderici etkiye sahiptirler. Yazımızın içerisinde vermiş olduğumuz bilgiler niteliğinde doğal ağrı kesici çaylar, yağlar ve besinler doğanın bize sunduğu nimetlerdir. Fakat nedenini bilmediğiniz ağrılar için uzman bir doktordan destek almayı ihmal etmeyiniz.

  • ağrı kesici bitki çayları
  • kas ağrılarına iyi gelen bitki çayları
  • kas ve eklem ağrı kesici
  • baş ağrı kesici bitki çayları
  • ağrı kesici bitkisel yağlar
  • kas ve eklem ağrıları için bitkisel yağlar
  • ağrı kesici esansiyel yağlar
  • hem ağrı kesici hem kas gevşetici bitkisel yağlar
  • doğal ağrı kesiciler
  • en iyi ağrı kesici
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Progesteron Hormonu Nedir? Ne İşe Yarar? Nerede Üretilir? Kaç Olmalı?