Diyet 05 Mayıs 2021 - 18:40:19

Bağırsak Temizleme Diyeti Yapanlar ve Zayıflayanlar

Bağırsak Temizleme Diyeti Yapanlar ve Zayıflayanlar

Bağırsak temizleme diyeti; gerek sağlıklı yöntemlerle gerekse uzman hekimler tarafından kolondan toksinleri atmak için uygulanan bir kilo verme alternatifidir.

Bağırsak Temizleme Diyeti Nedir?

Bağırsak temizleme diyeti; kalın bağırsaktaki sudan, tuzdan ve diğer besin maddelerinden arınmaya yardımcı olan bir diyettir. Yağlı ya da düşük lif içeriğine sahip besinler tüketildiğinde, tüm bu besinler kolonda yavaş hareket ederek fazla mukus üretilmesine neden olmaktadır. Fazla üretilen mukus da ağır olduğundan, toksit atıkların vücuttan tamamen uzaklaştırılması imkansızlaşır. Tüm bu atıklar bağırsakların duvarında birikerek istenmeyen kilolara neden olmaktadır.

Bağırsakları temizlemeye yönelik yapılan diyet vücuttaki atıklardan kurtulmak için uygulanmaktadır. Bağırsakları temizlemek için pek çok yöntem bulunmaktadır. Bunlardan kimileri lavman ile temizlik yapma işlemi gibi profesyonellik istemektedir.

Bağırsak Temizleme Diyeti Nasıl Yapılır? Yapanların Yorumları Nelerdir?

Bağırsak temizleme diyeti, kişilerin bağırsak duvarında biriken fazla mukusun atılmasında ve kilo veriminde oldukça etkili bir yöntem olarak bilinmektedir. Yapılışı için; 1 adet elma, 1 yemek kaşığı chia tohumu, 1 çorba kaşığı keten tohumu, 1 çorba kaşığı bal ve 1 su bardağı içme suyu gereklidir. Chia tohumu hariç bütün malzemeler karıştırılır ve üzerine su ilave edilir. En son chia tohumu da ilave edilir. Bu karışık yaklaşık olarak 3 hafta kadar aç karnına tüketilmeli, gün içerisinde de bol su içilmelidir.

Bağırsak temizleme diyeti yapanların yorumları incelendiğinde, bağırsaklardaki toksit atıklarının yumuşadığı ve vücut dışına atıldığı görülmektedir. Düzenli kullanım sonucunda başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Bağırsak Temizliğinin Faydaları Nelerdir?

Bağırsak temizliği yapmanın insan sağlığına pek çok faydası bulunmaktadır. Bağırsaklarda biriken toksinlerden kurtulmaya ve bağırsakların besinleri daha sağlıklı emmesini kolaylaştırmaktadır. Bağırsakların temizlenmesi odaklanma kabiliyetini artırarak beyin sağlığının iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Kişilerin daha fazla enerjik olmasına ve daha canlı hissetmesine neden olmaktadır. Kolon kanserine yakalanma riskini azaltmakta ve kişilerin daha iyi bir uyku uyumasına da yardımcı olmaktadır. Sindirimin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar ve kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Vücuttaki kan dolaşımındaki pH dengesinin korunmasını sağlayarak genel sağlığı iyileştirici bir etkiye sahiptir.

Bağırsak Temizliğinin Zararları Nelerdir?

Bağırsak temizliğinin faydaları olduğu gibi belli başlı yan etkileri de bulunabilmektedir. Bu etkiler gerek profesyonel kişiler tarafından yapılan bağırsak temizliğinde, gerekse kişilerin yapacağı karışımlarla bağırsaklarını temizlemesi sonucu ortaya çıkabilen durumlardır. Baş dönmesi, kramplar ve mide bulantısı yaşanabilmektedir. Enfeksiyon oluşabilmekte ve bağırsaklarda hasara neden olabilmektedir. Vücutta yer alan minerallerin miktarında bir düzensizlik meydana gelebilmektedir. Temizlik esnasında ilaç ya da besin maddelerinin emilimi gerçekleşmeyebilir.

Bağırsak temizleme diyeti doktor kontrolünde yapılmalı, kronik bir rahatsızlığı bulunan kişilerin yapmamaya özen göstermesi gerekmektedir. Bağırsak temizliği işlemi, zararlı bakterilerin yanı sıra faydalı bakterileri de yok edebilmektedir.

  • bağırsak temizleme diyeti
  • bağırsak temizleme diyeti nedir
  • bağırsak temizleme diyeti nasıl yapılır
  • bağırsak temizliğinin faydaları
  • bağırsak temizliğinin zararları
  • bağırsak temizleme diyeti yapanların yorumları
Yorumlar
Meryem Seçer Bağırsak temizleme yöntemleri ile kilo verilir sanırım. Doğal bir şekilde zayıflamak istiyorum ve bu konudaki tek engelim sürekli kabız olmam. Hazımsızlık gibi problemler yaşadığım için kilo alıyorum. Bağırsaklarımı çalıştıracak bir diyet yöntemi arıyorum. Tavsiyelere ve önerilere bakıyorum. cevapla
yorum yaz
Hamile Kalamıyorum Sebebi Nedir? Hangi Testleri Yaptırmalıyım? Nasıl Hamile Kalabilirim?