Sağlık 17 Aralık 2020 - 11:02:25

Dermapen Nedir? Faydaları Nelerdir? Dermapen Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?

Dermapen Nedir? Faydaları Nelerdir? Dermapen Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?

Dermapen; yaşlanmayı geciktirmek, genişlemiş gözeneklerin küçülmesini, kırışıkların giderilmesini ve cildin sıkılaşmasını sağlayan, daha dinç gözükmeyi destekleyen bir bakım yöntemidir.

Dermapen Nedir, Ne Demek?

Cildin yenilenmesini ve gençleşmesini sağlayan dermapen, hem sivilce gibi problemlerin iyileştirilmesini hem de yaşlılık belirtilerinin giderilmesini sağlayan bit uygulamadır. Hangi yaş için olursa olsun cildin genç ve sağlıklı görünmesini sağlamaktadır. Cilt yüzeyinde hem gençleşme hem de tazeleneme etkisi meydana getiren bu uygulama cilt kusurlarının giderilmesi konusunda destekleyici etkiler meydana getirmektedir. Deri incelmesi gibi sorunları ortadan kaldıran bu bakım yöntemi aynı zamanda kırışıkların ortadan kalkmasına da yardımcı olmaktadır.

Çok eski zamanlarda Çin'de uygulanan ve bu dönemin prenseslerine uygulanan mikro iğne sistemi ile benzerlik gösteren dermapen, günümüzde daha modern şekilde uygulanmaktadır. Cilt üst tabakası olarak isimlendirilen epidermise zarar vermeden, cildi soymadan ve tahriş etmeden onarılmasını sağlayan bu cilt bakım yöntemi cildin daha taze, pürüzsüz ve sağlıklı gözükmesini sağlamaktadır. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak meydana gelen yaşlanma belirtileri genel olarak 30 yaştan sonra ortaya çıkmaktadır. Bunu önlemek için cildin oksijen almasını sağlamalı ve gözeneklerin tıkanmasını engellemek gerekmektedir. Dermapen tedavisi ile cilt yüzeyinde onarım işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde kısa süre içerisinde taze, genç bir görünüm elde edilir.

Dermapen Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Cildin daha güzel olmasını sağlayan dermapen uygulaması cilt lekelerinin giderilmesini sağlamaktadır. Sivilce gibi cilt sorunları leke ve iz bırakabilmektedir. Bununla birlikte yaşın ilerlemesine bağlı olarak kolajen üretimim azalması ile hücre yenilenmesi daha az gerçekşir ve bu da leke oluşumuna sebep verebilir. Her cilt tipine uygulanabilen dermapen uygulaması ile cilt yüzeyindeki izler ve lekeler giderilebilmektedir.

Deride ısı ve soyma işlemi meydana getirmeden cildin onarılmasını sağlayan dermapen uygulaması cildin güzelleşmesine yardımcı olan diğer uygulamalar göre daha etkilidir. Tüm cilt yüzeyine uygulanabilen ve ulaşılması güç olan yerlere de yapılabilen dermapen tedavisi ile daha genç bir görünüm elde edebilirsiniz. Yaşlanma belirtilerini giderirken aynı zaman leke, sivilce, siyah nokta gibi pek çok cilt sorunun giderilmesini sağlar.

Dermapen Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?

Genel olarak cildin onarılmasını sağlayan dermapen tedavisinin zararları da olabilmektedir. Yan etkilere baktığımızda alerjik reaksiyonların görüldüğünü belirtebiliriz. Diyabet hastaları için uygun bir yöntem değildir. Bununla birlikte cildinizde iltihap bulunması gibi durumlar söz konusu ise yapılmamalıdır. Bundan dolayı uygulama öncesinde doktora danışmakta fayda vardır. Ayrıca dermapen uygulaması steril bir yerde uygulanmalıdır. Ayrıca uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.

Dermapen Nasıl Yapılır? Kaç Seans Sürer?

Dermapen öncesinde cildin güzel bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Makyaj kalıntılarının vs tamamen arındırılmadı gereklidir. Hangi bölgeye uygulanacaksa öncesinde saf hyalüronik asit, mezoterapi solüsyonları ya da PRP yapılmalıdır. Uygulama yapılırken cilt yüzeyinde birden fazla mikro kanal açılır. Bu kanallara titreşimli iğneleme yöntemi uygulanır. Bu ufak iğneler cildin iyileşme mekanizmasını harekete geçirir. Yaklaşık olarak 20-40 dakika sürmektedir. 4 seansta sonuç verebilen dermapen uygulamasının kaç seans süreceğini uzman hekimler belirlemektedir.

  • dermapen
  • dermapen nedir
  • dermapen tedavisi
  • dermapen uygulamasının faydaları
  • dermapen tedavisinin yan etkileri
  • dermapen tedavisinin zararları
  • dermapen uygulaması
  • dermapen nasıl yapılır
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Yoğurt Otu Faydaları ve Zararları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? Zayıflatır mı?