Sağlık 03 Nisan 2021 - 06:50:00

Desmoplastik Stroma Hastalığı Nedir, Ne Demek?

Desmoplastik Stroma Hastalığı Nedir, Ne Demek?

Desmoplastik stroma; günümüzde nadir olarak görülen son yıllarda tanımlanmış bir tümör çeşididir.

Desmoplastik Stroma Hastalığı Nedir?

Desmoplastik hastalığı, küçük yuvarlak hücrelere sahip tümörlerin oluşmasıyla ortaya çıkmaktadır. Özellikle kişilerde çocukluk ve gençlik dönemlerinde ortaya çıkmaktadır. Ve en nadir görülen hastalıklardan biri olarak bilinmektedir. Uzmanlar, erkeklerde kadınlara kıyasla bu hastalığa rastlamanın daha yüksek olduğunu söylemektedir. Tümörlerin yok edilmesi için hastalara yoğun bir kemoterapi tedavisi uygulanmaktadır. Uzmanların belirttiğine göre tömörleri yok etmek için ne kadar ağır bir kemoterapi tedavisi uygulansa da, vücut hastalığa karşı olumlu bir reaksiyon göstermemektedir. Dünyada çok ender olarak rastlanan bu hastalığın giderilmesi için uygulanan ilaç ve kemoterapi tedavisinin olumlu sonuç vermemesiyle hastalık ölümcül olabilmektedir.

Desmoplastik Stroma Hastalığı Kimlerde Görülür?

Günümüzde teknoloji ve tıp alanındaki çalışmalar her ne kadar ilerlese de, farklı hastalıkların nüksetmesiyle birlikte tedaviye cevap bulmak uzun bir zaman alabilmektedir. Henüz kesin ve iyileştirici bir tedavisi bulunmayan desmoplastik stroma hastalığı da tedavisi bulunmayan hastalıklar arasında yer almaktadır. Bu hastalığın daha küçük yaştaki çocuklarda ve gençlik dönemlerinde görüldüğü bilinmektedir. Dünyada çok nadir olarak 60 yaş üzeri kişilerde rastlandığı söylenmektedir. Tümörlerin yok edilmesi için hastalara kemoterapi tedavisinin uygulandığı bilgiler arasında yer almaktadır. Ekstra uygulanan ilaç tedavilerinin hastalarının ağrılarını hafifletmenin dışında iyileştirici bir etkisi bulunmadığı söylenmektedir. Kadınlarda erkeklere kıyasla daha az rastlanmaktadır.

Desmoplastik Hastalığının Tedavisi Var Mıdır?

En çok merak edilen sorulardan birisi de desmoplastik hastalığının tedavisinin olup olmadığı konusudur. Kişilerde dünya genelinde çok ender olarak rastlanan bu hastalık, yuvarlak hücrelere sahip tümörlerin oluşmasıyla meydana gelmektedir. Hastalık sonucunda kişilerde çok şiddetli ağrılar oluştuğu söylenmektedir. Tıp dünyasında bu hastalığın henüz kesin olumlu bir sonuca ulaştıracak tedavisi bulunmasa da, hastaların ağrılarını hafifletecek ilaçlar kullanıldığı bilinmektedir. Hastalığın ağırlaşmasına neden olan tümörlerin zararlı etkilerini gidermek için kemoterapi tedavisi uygulanmaktadır. Uygulanan tedavi ağrıların giderilmesinde etkili olmadığında ve kemoterapi de tümörler üzerinde yok edici etki göstermediğinde bu hastalık ölümcül olabilmektedir.

Desmoplastik Küçük Yuvarlak Hücreli Tümör Nedir? Ölümcül Müdür?

Desmoplastik küçük yuvarlak hücreli tümör ilk defa 1959 yılında Rosai ve Gerald tarafından tanımlanmıştır. Bu tümör genellikle çocuklarda ve genç erişkinlerde görülmektedir. Yapılan araştırmalarda bu hastalığı taşıyan en genç olgunun 5 yaşında, en yaşlı olgunun da 76 yaşında olduğu görülmektedir. Bu hastalığın görüldüğü ortalama yaş seviyesi de 25 olarak tespit edilmiştir. Bu hastalığa yakalanan kişilerin daha çok erkekler olduğu da belgeler arasında yer almaktadır. Şiddetli ağrılar hastalığın en çok görülen belirtileri arasında yer almaktadır. Ağrıların giderilmesi için ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Kemoterapi de bu tedavi yöntemlerinden biridir. Desmoplastik stroma hastalığı günümüzde tedavisi olmayan bir hastalık olarak bilinmesi yönüyle ölüme sebep olabilmektedir.

  • desmoplastik stroma hastalığı
  • desmoplastik stroma hastalığı nedir
  • desmoplastik hastalığının tedavisi
  • desmoplastik stroma hastalığı kimlerde görülür
  • desmoplastik küçük yuvarlak hücreli tümör
Yorumlar
Yağmur Filiz Desmoplastik stromalı tümörler ciddi bir hastalığa yol açabiliyor ve tedavisi için kemoterapi yapılıyor diye biliyorum. Bu hastalık son zamanlarda çok görülmeye başladı. Öncesinde buna dair pek birşey duymuyorduk. Kesin tedavi yönteminin olup olmaması da insanı endişeye sokuyor. cevapla
yorum yaz
Anne Karnında Bebeğin Çok Fazla Hareket Etmesi Normal mi? Zararlı mı?