Anne karnındaki bebeğin günden güne büyümesi, çeşitli evrelere geçmesi ve aldığı gram değeridir.
Hamilelikte Bebek Her Hafta Kaç Gram Alır?
Hamilelik döneminde birçok anne adayı bebeğin kaç gram olduğunu merak etmektedir. Fakat annenin karnında yer alan bebeğin gelişiminin hesaplanması mümkün değildir. Bebeğin kaç gram olduğu ile ilgili çeşitli istatiksel veriler kullanılmaktadır. Kullanılan değerler aracılığı ile yaklaşık tahminler ifade edilir. Fakat bu istatiksel verilerin uzman hekim tarafından hesaplanması, bu konu hakkında hekime danışmak en doğru olan yöntemdir.
Gebelikte Bebeğin Kilosu Nasıl Hesaplanır?
Bebeğin ağırlığının ne kadar geliştiği ve ne kadar olduğu ile ilgili hesaplama tablosu bulunmaktadır. Hesaplamayı yapmak için birinci haftadan 42. Haftaya kadar tahmini olarak ağırlık ölçüleri gram cinsi ile anne adaylarına sunulmaktadır. Fakat bahsedilen ağırlık sabit değildir, anneden anneye değişen bu durum kesin bir sonuç vermez. Bebeğin sağlıklı olup olmadığını bilen ve anlayan kişi sadece uzman hekimdir. Herhangi problem içeren bir durumu doktor fark edebilir ve net bir şey söyleyebilir. Fakat kişinin kendi başına izlediği yol ve takip ettiği yöntemler kesin sonuçlar içermez. Bebeğin sağlık durumunun anlaşılması için hekime danışmak garanti yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bebek Gelişimi Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Gebelik döneminin ilk hastasından itibaren yumurtlama durumu gerçekleşmektedir. 3. Haftanın bitmesi ile beraber implantasyonun tamamlanması beklenmektedir. Bebeğin ağırlığının bir nebzede olsa anlaşılabilmesi için gebeliğin yedi haftası bitmiş olmalıdır. Hamileliğin 3. Ayının başlamasından itibaren doğum esnasına kadar süren evrede anne karnındaki canlının adı fetüs olarak tanımlanır. Fetüs ağırlığının hesaplanması için hekimle görüşülmesi tavsiye edilir.
Hamilelikte Bebeğin Gelişim Süreci Nasıl Olur?
Bebeğin 32. Haftada kemikleri tam anlamıyla oluşmuş fakat yumuşak dokusu devam etmektedir. Tekme atmalarının güçlendiği bir dönemdir. Gözlerini açıp kapadığı ve ışığa karşı duyarlı olduğu söylenebilir. Bu dönemde akciğerlerinin tam olarak gelişmediği ifade edilebilir. Kalsiyum ve demir minerallerini depolama dönemidir. Hızlı bir şekilde kilo almaya başlar. Bebeğin vücudu yağ depolamaktadır. Gün içinde on beş ila otuz gram almaktadır. Bebek otuz altıncı haftada bir muayene olmak zorundadır. Anne karnındaki bebeğin sağlık durumunun anlaşılması için test yapılması gereklidir. Akciğer gelişimi bu haftada tamamlanır. Bu durum anne karnının dışında bebeğin yaşayabileceğini göstergesidir. Anne karnındaki bebek son duruş şeklini alır. İlk hamileliklerde bebek pozisyonunu pek değiştirmez. Kilosu ise ortalama olarak iki bin ye yüz gramdır. Bebeğin hareketleri güçlenerek kilosu artış göstermektedir.
Bebeğin Gelişimi Kaçıncı Haftada Tamamlanır?
Otuz yedinci hafta tamamlandığı zaman bebeğin gelişiminin tamamlandığı da söylenebilir. Doğum olmadan önce türüne karar verilir ve hekimle doğum öncesi detaylı bir görüşme yapılması tavsiye edilir. Önerilen doğum şeklinin normal doğum olduğu söylenebilir. Fakat doktor sezeryanı uygun gördüğü zaman normal doğum geçersiz olur. Gebelikte bebeğin kaç gram alır sorusu ile ilgili doktorla görüşülmelidir.