Sağlık 04 Haziran 2021 - 17:40:36

İncir Sirkesi Faydaları Nelerdir? Neye Yarar? Nasıl Yapılır?

İncir Sirkesi Faydaları Nelerdir? Neye Yarar? Nasıl Yapılır?

İncir sirkesi; içerisinde zengin vitamin ve mineral barındıran, lif açısından zengin ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi konusunda etki bir karışımdır.

İncir Sirkesinin Faydaları Nelerdir?

Doğal bir şekilde üretilen ve içerisinde herhangi bir kimyasal barındırmayan incir sirkesinin faydaları oldukça fazladır. C vitamini açısından zengin olan bu sirke, aynı zamanda B2, B3, B6 ve K vitamini de içermektedir. Lif açısından zengin olan ve az miktarda yağ içeren incir meyvesinden yapılan incir sirkesinin yararlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yağ içermeyen incir sirkesinin 1 çorba kaşığı kadar miktarında 14 kalori bulunmaktadır. Bu etki sayesinde kalori alımını düşüren sirke aynı zamanda metabolizmanın hızlanması ve yağ yakımının gerçekleşmesi gibi etkiler meydana getirmektedir. İştahın bastırılmasını ve dengelenmesini sağlayan bu karışım beraberinde tokluk hissi de oluşturmaktadır.
  • Sindirim sisteminin düzenlenmesini, aktif hale gelmesini ve dengelenmesini sağlayan incir sirkesi, hazımsızlık ve kabızlık gibi problemlerin önlenmesi, giderilmesi konusunda etkilidir. Karın kramplarını ve şişkinliği azaltma alanında etkileri bulunmaktadır. Ayrıca bağırsakların vitamin ve mineral emilimini de arttırır.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan bu doğal içerikli sirke, içerisinde yer alan antioksidanlar ve polifenoller sayesinde vücuttaki serbest radikallerin giderilmesine yardımcı olur.

İçerisinde yer alan incirin tüm faydaları aynı şekilde sirkesinde de bulunmaktadır. Sağlık açısından pek çok olumlu içerik ve etkiye sahip olan incir, sirke olarak tüketildiğinde de birçok fayda sağlamaktadır.

İncir Sirkesi Neye Yarar?

Kolesterolün dengelenmesine yardımcı olan incir sirkesi, kötü kolesterolün düşürülmesi, iyi kolesterolün ise yükselmesine destek olur. Bu etki, arterlerin tıkanmasını ve sertleşmesini önlemektedir. Yapılan bazı araştırmalara göre bu karışımın kan basıncını düzenleyici etkisi de bulunmaktadır. Bu etkisi hipertansiyon hastalığının engellenmesine ve bununla birlikte kalp krizi, felç gibi hastaların giderilmesine katkı sağlar.

Kanser hücrelerinin büyümesini ve gelişmesini önleyen incir sirkesi, içerisinde bulunan güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle savaşır. Kötü hücrelerin onarılmasını sağlarken, sağlıklı hücrelerin zarar görmesini önler. Kan şekerinin dengelenmesine destek olan bu doğal karışım aynı zamanda düşük glisemik indekse sahiptir. Böylece ani yükselme ve düşüşleri önler. Kemikleri güçlendiren, yaraları tedavi eden incir sirkesi, yaşlanmayı geciktirir ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır. Tam anlamıyla şifalı bir karışımdır.

İncir Sirkesi Nasıl Yapılır?

İncir Sirkesi Nasıl Yapılır?

Dilerseniz evde basit yöntemlerle incir sirkesi tarifi uygulayabilirsiniz. Bu sirkeyi yapmak için gerekli olan malzemeler; yaklaşık olarak 5 kiloluk bir kavanoz, içme suyu, 2-3 kilo incir ve sirke anası, eğer yoksa fermente edilmiş doğal sirke ya da baldır. Tüm meyveleri yıkayıp kurulayın ve ardından minik parçalara ayırın. Kavanozun yarısına meyveleri koyun üzerine suyu ilave edin. Sonra üzerine sirke anasını koyunuz. Fermantasyon işleminde taşmaması için tamamen doldurmayınız. Kapağın 4-5 parmak altına gelecek şekilde su koyunuz. Ardında üzerini tülbentle örtün. 15-20 gün boyunca sabah akşam karıştırın. Bu süre sonrasında sirke anası dibe çöker. Bunun üzerinden de 15-20 gün bekleyiniz. Sonrasında sirkeyi süzünüz. Sirke ne kadar uzun zaman beklerse o kadar faydalı ve etkili olur.

İncir Sirkesinin Zararları Nelerdir? Yan Etkisi Var mı?

Vücuda olan faydaları ile kendinden söz ettiren incir sirkesi, aşırı tüketildiği zaman birtakım yan etkiler meydana getirebilmektedir. İncir sirkesinin zararlarını engellemek amacı ile dengeli tüketmeye özen gösteriniz.

  • incir sirkesi
  • incir sirkesinin faydaları
  • incir sirkesinin zararları
  • incir sirkesi tarifi
  • incir sirkesi nasıl yapılır
  • incir sirkesi neye yarar
  • incir sirkesinin yararları
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Saç Kırıklarına Ne İyi Gelir? Saç Kırıklarına İyi Gelen Maske, Serum ve Yağ Nedir?