Sağlık 27 Ocak 2021 - 08:26:30

Kanı Temizleyen Bitkiler, Kürler, Yöntemler, Çaylar, Sebze ve Meyveler

Kanı Temizleyen Bitkiler, Kürler, Yöntemler, Çaylar, Sebze ve Meyveler

Kan atardamar ve toplar damarlarda dolaşan, yuvar ve plazmalardan meydana gelen, kırmızı rengi olan yaşamsal sıvıya denir.

Kan Nasıl Temizlenir? Nasıl Olur?

Deriden alınan kirler öncelikle kana geçmekte, kan aracılığı ile de karaciğer ve diğer organlara yönlenmektedirler. Vücudun dış temizliğine dikkat edilmesinin önemli olması gibi iç temizlik de bir o kadar önem teşkil eder. Vücudu mikrop ve enfeksiyonlar karşısında korumak gerekir. Vücut koruma mekanizması aracılığı ile kendini korumasına rağmen bedenin olumsuz koşullara maruz kalması vücudun koruma mekanizmasının iflasına yol açabilmektedir.

Kanın Temizlenmesi İçin Ne Yapmalıyız?

Kanın temizlenebilmesi vücudun sağlığı için gereklidir. Kanın temiz olması öteki organların temiz olmasını ve sağlıklı bir şekilde kan akışını sağlamaktadır. Bu durum toplamda sağlıklı bir vücuda sahip olmayı da beraberinde getirmektedir. Kanın temizlenmesi için çeşitli yöntemler bulunur. Bu yollar arasında kanın temizlenmesine destek olan mucizevi bitkiler ve kürleri mevcuttur. Hali hazırdaki kürler kanın temiz olmasını ve sağlıklı bir şeklide akışını sağlamaktadır. Kanı temizleme yeteneği olan çeşitli meyve, sebze ve bitkiler doğal yollardır. Ayrıca bu sıvıyı ozonla veya spor yaparak temizlemek de mümkündür.

Kanı Temizleyen Bitkiler ve Meyveler Nelerdir?

  • Kırmızı renkte olan bu sıvıyı temizleyen şifalı bitkiler içerisinde dulavrat otu ismindeki bitki türü vardır. Bu otun özelliği lenfatik sistemi ve bu sıvıyı temizlemesidir. Dolaşım sistemini arındıran bu bitki deride hapsolan toksikleri de temizlemektedir.
  • Isırgan otu isimli doğal bitki demir eksikliğini giderirken aynı zamanda kırmızı renkteki bu sıvıyı temizlemekte ve organizmayı uyarmaktadır.
  • Vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasına destek olan ahududu sıklıkla tüketilebilir.
Kanın Temizlenmesini Sağlayan Besinler

Sabah saatlerinde aç olarak elma tüketmek kırmızı sıvının temizlenmesi için muazzam bir besindir. Bunun yanı sıra toksinlerin etkili bir biçimde atılmasını sağlamaktadır. Kanı sulandırma özelliği bulunan kiraz temizleme görevini de üstlenir. Böbrek organında biriken zehirli maddeleri dışarı atmakta fayda sağlar. Tıpkı elma gibi aynı özelliklere sahip olan armut da sıklıkla tüketilmelidir. Kanı temizlemekte etkili olan zerdeçal önemli bir bitkidir. Zerdeçalın tozu yemeklere dahil edilerek tüketilebilirken çay olarak da kullanılabilir.

Kanı Temizleyen Kür ve Yöntemler Nelerdir?

Kırmızı renkteki sıvının temizlenmesi için etkili olan yöntemlerden birisi ozon ile temizlemedir. Ozon yöntemi zayıflamak için ve sağlık durumlarında tercih edilmektedir. Bu tedavi yöntemi yıllar içinde kırmızı sıvının temizlenmesi için meşhur bir uygulama halini almıştır. Diğer yöntem ise egzersiz veya spor yaparak temizleme işlemidir. En pratik uygulamalardan biri olan bu yöntem bu sıvının temizlenmesi için etkilidir. Yapılan araştırmalar dahilinde spor ve egzersiz yapmanın çeşitli hastalıklardan korunmak için güçlü bir yöntem olduğu belirtilmektedir. Son olarak önerdiğimiz kan temizleme kürü tarifi için gerekli olan malzemeler; bir tane küçük beyaz lahana, bir tane havuç, bir tane elma, limon, tuz ve bir iki tane ısırgan yaprağıdır. Havuç, lahana ve elma tepsi içerisinde fırına koyulur. On dakika kadar sıcak fırında bekletilir. Sonrasında malzemeler doğranarak geri kalan malzemeler içerisine ilave edilir ve bu şekilde salata hazırlanmaktadır.

  • Kanın temizlenmesi
  • kanı temizleme
  • kanı temizleyen bitkiler
  • kan temizleme kürü
Yorumlar
Bahar Erkılıç Kanın temizlenmesi ile görevli organ hangisidir? Temizlemek için ne yapmalıyız? Vücuttaki kanın temizlenmesi ne kadar sürer? Taze ve yeni kan sağlamak için neler yemeliyiz? Kan yapan yiyecekler ve bitkiler nelerdir? cevapla
Cemal Çalışkan Kanın temizlenmesini sağlamak için nasıl bir yöntem uygulamak gerekiyor diye düşünüyorum. Kan verdim daha önce birkaç kere vücutta yeni temiz kan üretimi gerçekleşsin diye. Beslenmeye de dikkat etmek gerekiyor sanırım. cevapla
yorum yaz
Rokanın Faydaları ve Zararları