Sağlık 10 Ağustos 2021 - 20:27:09

Kilo Aldıran Diyet Nedir? Listesi ve Örnekleri

Kilo Aldıran Diyet Nedir? Listesi ve Örnekleri

Kilo aldıran diyet; kalori alımının artmasını sağlayarak kişinin vücudundaki kas kitlesinin artmasını destekleyen ve buna bağlı olarak kilo alımının gerçekleşmesini sağlayan beslenme programı olarak nitelendirilmektedir.

Kilo Aldıran Diyet Nedir?

Aşırı kilolu olmak kadar zayıf olmak da aynı şekilde vücut için sağlıklı bir durum değildir. Kilo alabilmek için vücuda olması gerekenden daha fazla kalori alınması gerekmektedir. Bir vücudun formda olması ve fit kalması için çok zayıf olmaması gerekiyor. Vücut kitle indeksinin normal düzeyde olması kişinin formda olduğunu göstermektedir. Kilo aldıran diyet programları ile sağlıklı kilo alımı sağlarken aynı zamanda vücudun ihtiyacı olan enerji miktarının karşılanmasını da sağlayabilirsiniz.

Vücudumuzda yer alan her organın çalışmak için belli bir enerjiye ihtiyacı vardır. Tüketmiş olduğumuz besinlerin bir kısmı vücut tarafından enerji olarak harcanmaktadır. Geri kalanı ise yağ olarak depolanmaktadır. Sağlıklı bir şekilde kilo alımı sağlamak için vücudun yakmış olduğu kaloriden daha fazla kalori alımı sağlamanız gerekmektedir. Gerekli orandan daha az kalori almak kilo vermeyi sağlarken tam tersi durum ise kilo alımının gerçekleşmesini sağlamaktadır.

Kilo aldıran diyet öncelikle sağlıklı besinlerden oluşan bir beslenme programı olmalıdır. Abur cubur tüketerek kilo almak karın bölgesinde yağlanma meydana getirmektedir. Bu da kötü bir fiziksel görünüm meydana getirmektedir. Bu nedenle kilo alımı aşamalı bir şekilde gerçekleştirilmelidir ve yağ değil kas kütlesinin arttırılması ile gerçekleştirilmelidir.

Kilo Aldıran Diyet Listesi Nasıl Olur?

Gazlı içecekler, işlenmiş gıdalar ve hamur işleri sağlıksız kilo almaya neden olan kalorisi çok yüksek besinlerdir. Öncelikle güne kahvaltı yaparak başlamanız gerekmektedir. Kahvaltı en sağlıklı öğündür ve atlanmaması gerekir. Kahvaltı yaparken tahin pekmez tüketimi sağlayabilirsiniz. Vücuda enerji veren tahin pekmez aynı zamanda iştah açar ve daha fazla tüketmenize yardımcı olur. Besin içeriği ve değeri yüksek olan tahin pekmez ile potasyum, magnezyum ve demir gibi mineralleri de vücuduna alabilirsiniz.

Sağlıklı bir şekilde kilo almak için ara öğünleri es geçmemeniz gerekmektedir. Vücudun enerji alımını arttırmak için ana öğünler arasında incir, süt ve kuruyemiş gibi besinler tüketebilirsiniz. Yüksek kalorili olan bu besinler ile metabolizmanız için gerekli olan enerjiyi karşılayabilirsiniz.

Kilo aldıran diyette ana öğünlerde karbonhidrat ve protein birlikte alınmalıdır. Karbonhidrat bakımından zengin olan yiyecekler bulgur, siyah pirinç ve kepekli makarna gibi lifli gıdalar sayılabilmektedir. Protein açısından zengin olan yiyecekler ise süt ve süt ürünleri, et ve balık gibi yiyeceklerdir. Bu diyet listesinin içerisinde besin değeri yüksek olan gıdaları yer verilmelidir.

Kilo Aldıran Diyet Örneği

Genel olarak normal bir diyet 3 ana öğünden oluşmaktadır. Kilo aldıran diyet örneğine baktığımızda 5-6 küçük öğün şeklinde olmaktadır. Hatta gece uyumadan önce 3 ara öğün de tüketilebilmektedir. Bununla birlikte günlük hayat içerisinde omega 3 alımına özen gösteriniz. Omega 3 sağlıklı bir şekilde kilo alımını sağlamak için gereklidir. Haftada iki kere balık yemek bunun için yeterli olacaktır. Ayrıca tokluk sağlayan yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Yemek öncesinde sıvı alımı, çorba ve salata gibi besinler yemeyiniz. Genel olarak iştah açıcı yiyecekler tüketiniz.

Kilo Almak İçin Yöntemler

Kilo vermek için spor yapıldığı gibi kilo almak için yöntemler arasında da bu detay bulunmaktadır. Spor ve egzersiz günlük hayatta iştahın açılmasına ve daha fazla besin tüketilmesini sağlamaktadır. Besin değeri yüksek olan yiyeceklerin tüketilmesi gerekmektedir. Aç kalmamaya ve devamlı olarak sağlıklı atıştırmalıklar tüketmeye dikkat ediniz.

  • kilo aldıran diyet
  • kilo aldıran diyet nedir
  • kilo aldıran diyet listesi
  • kilo aldıran diyet örneği
  • kilo almak için yöntemler
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Badem Göz Estetiği Nedir? Ne Kadar? Kalıcı mı?