Sağlık 04 Mayıs 2021 - 17:59:26

Kolon Temizliği Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Kolon Temizliği Nedir? Nasıl Yapılır? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Bağışıklık sisteminin sağlıklı olarak çalışması için yapılan temizleme işlemine kolon temizliği denir.

Kolon Temizliği Nedir? Nasıl Olur?

Bağırsaklar temiz olmadığı zaman vücutta bazı rahatsızlıklar oluşabilmektedir. Kolon sindirim sisteminin parçasıdır. Kolon vitamin, tuz ve su gibi maddelerin sindirilemeyen besinlerden ayrılması ve vücuttaki katı atıkların dışarıya atılması ile görevlidir. Ayrıca ince bağırsakta bulunan sindirilemeyen gıdaların işlenmesini sağlamaktadır. Kolon sağlıklı bir şekilde çalışmadığında toksinleri emmeye başlamaktadır. Hal böyle olunca gaz, kabızlık, şişkinlik, baş ağrısı, kilo alımı, halsizlik, kronik hastalıkların meydana gelmesi ve enerjinin düşük olması gibi durumlar ortaya çıkar. Var olan bu rahatsızlıklar sindirilemeyen gıdalardan kaynaklı olabilmektedir.

Kolon Temizliği Faydaları Nelerdir?

Günümüz şartlarında üretilen gıdaların çoğunda katkı maddesi, çeşitli kimyasal ve koruyucular vardır. Bu gıdalar kolonda mukusların birikmesine yol açmaktadır. Mukus birikmesi halinde vücudu zehirlemeye yol açan zehirler üretilmektedir. Kolon temizleme ise zararlı toksinlerden kurtulmayı sağlar. Bu temizlik sayesinde enerji arttırılır, vücut besin maddelerini, vitaminleri emer. Bahsi geçen temizlik doğal yollar ile yapılabilmektedir.

Kolon Temizliği Nasıl Yapılır?

  • Temizlik yapılmadan önce mutlaka uzman bir hekimi rehber edinmek ve bu süreçte ondan yardım istenmesi gerekir.
  • Temizliğin yapılmasını sağlayan etken sudur. Gün içinde on ila on iki bardak su içilmesi gerekir. Düzenli olarak bol su tüketmek vücuttaki zararlı toksinleri doğal yollar ile atmaktadır.
  • Elma suyu doğal şifa yöntemlerinden biridir. Elma suyunun düzenli olarak tüketilmesi bağırsakların hareketini teşvik etmektedir. Ayrıca toksinleri yıkamaktadır. Günde 1 bardak taze elma suyu içilmesine 3 gün devam edilebilir.
  • Yüksek oranda C vitamini içeren limonda antioksidan özelliği bulunmaktadır. Sabah kahvaltı yapmadan aç bir şekilde ılık suyla karıştırılan limon suyu içilebilir.
  • Temizleme sürecinde (1-2 gün) işlenmiş gıdalardan uzak durulması önerilmektedir. Katı yiyecekleri tüketmek yerine gün içinde sebze suları tüketilebilir. Yeşil sebzeler içerisinde toksinleri uzaklaştıran klorofil içermektedir. Ispanak, pancar, havuç ve benzeri besinler mutfak robotu yardımıyla su haline getirilerek tüketilebilir.
Kolon Temizliği İçin Neler Yenmeli?

Lif olarak zengin olan besinleri tüketmek gerekir. Bu tür besinler bağırsakları hareketlendirmektedir. Zararlı toksinler vücuttan atılır. Elma, ahududu ve armut tüketilebilir. Sebze olarak ise bezelye, enginar, brokoli gibi besinler taze bir şekilde tüketilmelidir. Bu besinlerde yüksek oranda lif bulunur. Ayrıca tam tahıllar, çekirdekler, tahıllar, kabuklu yemiş türlerinde de yoğun oranda lif vardır. Kolonun sağlıklı olmasını sağlayan bir diğer besin yoğurttur. Yoğurdun içinde probiyotik vardır. Probiyotikler sindirime katkı sağlamaktadır. Yoğurtta bol miktarda kalsiyum bulunur. Bu sayede hazımsızlığı ve şişkinliği ortadan kaldırmaktadır. Mide problemlerine fayda sağlayan yoğurdun taze bir şekilde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca yoğurdun içine kolon temizliği yapan limon, armut, elma gibi meyvelerin eklenmesi tavsiye edilmektedir.

  • kolon temizliği
  • kolon temizliği nedir
  • kolon temizleme
  • kolon temizliği faydaları
  • kolon temizliği nasıl yapılır
Yorumlar
İlayda Korkmaz Bağırsak temizliği nasıl yapılır? Nasıl olur? kırmızı pancar tüketmek bağırsakların temizlenmesi için etkili olur mu? Bunun için bir kür tarifi var mı? Bağırsakların temizlenmesini saplamak kabızlık problemini ortadan kaldırır mı? cevapla
yorum yaz
Pembe Kuvars Taşı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Özellikleri ve Fiyatı