Yaşam 26 Haziran 2021 - 11:11:39

Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılır? Çeşitleri ve Fiyatı Nedir?

Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılır? Çeşitleri ve Fiyatı Nedir?

Makyaj süngeri, makyajın kolay yapılmasını, yüz bölgesinde eşit dağılmasını sağlayan sünger çeşitleridir.

Makyaj Süngeri Nedir? Ne İşe Yarar?

Makyaj uygulama aracı olan likit fondöten, allık, kapatıcı ve aydınlatıcı bu sünger ile yüze uygulanabilir. Makyaj sünger aracılığıyla eşit dağılma gösterir. Süngeri ilk kez kullanacak olan kişilerin ıslatması tavsiye edilmektedir. Sünger ıslatıldığı zaman şişer ve doku olarak yumuşak bir hale gelir. Sünger ıslak olduğu için makyaj kolay bir şekilde uygulanmakta ve yüz bölgesi daha aydınlık görünmektedir.

Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılır?

Fondöten uygulaması için süngerin geniş olan yüzeyi kullanılmalıdır. Bu sayede fondöten iyi ve kolay bir şekilde yayılır. Süngerin köşe alanları ile de bölgesel uygulamalar yapılabilmektedir. Ten makyajına başlamadan önce fondöten cilt üzerine ufak noktalar şeklinde sürülmektedir. Sonrasında ıslak makyaj süngeri ile fondöten yayılır. Fondöten tampon hareketler ile yayılmalıdır. Krem allıklar, göz altı kapatıcıları ve aydınlatıcılar makyaj süngerinin uç kısımları ile düzgün bir biçimde yapılabilir. Sünger sayesinde allık normalden fazla uygulanmamış olur.

Makyaj Süngerinin Çeşitleri Nelerdir?

Süngeri almadan önce dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bunlardan biri süngerin kesik uçlu olmasıdır. Süngerin çok fazla sert olması cildi yıpratmaktadır. Yumurta büyüklüğünde olan sünger ise krem, BB, fondöten ve CC gibi ürünlerde tercih edilmelidir. Süngerin kesik uçlu olan kısmı göz altını kapatır, burun kenarlarında malzemenin kolay sürülmesini sağlar. Bunların yanı sıra süngerin yumuşak olması önemlidir. Sert süngerler cildi hırpalayarak yıpratmaktadır. Ayrıca sert sünger çeşitleri fondöten uygulamasında iz bırakmaktadır.

Makyaj Süngeri Nasıl Temizlenir?

Sünger iki ila üç defa kullanıldığı zaman yıkanması gerekir. Sünger beyaz sabunla yıkanabilir. Beyaz sabun dışında makyaj ürünlerinin kullanımı için üretilen spreylerle de yıkanabilir. Sonrasında ise sünger kağıt havluya sarılır ve kuruması sağlanır. Süngerin yıkanması cilt bakımı için önem teşkil etmektedir. Sünger veya fırça temizlenmediği zaman yüz bölgesinde sivilce ve akneler meydana gelebilir. Sünger haftada bir ya da iki defa temizlenmelidir. Sünger veya fırçalar başka bir kişiyle paylaşılmamalıdır. Fakat paylaşılması halinde süngerin hijyenin sağlanmadan kullanılması cilt açısında sakıncalı bir durumdur. Sünger uzun süre kullanıldığı zaman bakteri toplar. Cilt sağlığının korunması için süngerin iki ila üç ayda bir yenilenmesi tavsiye edilir. Satın alınan sünger kutusu atılmamalıdır. Sünger makyaj çantasına kap olmadan atılmamalı, mutlaka dışına bir kap geçirilmelidir.

Makyaj Süngeri Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kişi ten makyajı uygulamasını tercih edebilmektedir. Fondöten uygulamasından sonra transparan pudra süngerle cilde yayılmamalı tampon hareketler aracılığı ile uygulama yapılmalıdır. Makyajın mat olması için kuru makyaj süngerinin kullanılması gerekmektedir. Makyaj süngeri, pudra, aydınlatıcı ve fondöten süngeri mutlaka bulundurulmalıdır. Bu sayede kullanılan ürünler birbirine karışmamaktadır. Süngerin güncel fiyatları marka ve mağazaya göre değişiklik göstermektedir.

  • makyaj süngeri
  • makyaj süngeri nedir
  • makyaj süngeri nasıl kullanılır
  • makyaj süngerinin çeşitleri
Yorumlar
Sevgi hışım Makyaj süngeri fiyatları ne kadar? Çeşit çeşit süngerler görüyorum ve hangisi nasıl kullanılmalı tam bilmiyorum. bu süngerlerin temizliği nasıl yapılmalı? Cildim çok hassas olduğu için sivilce problemi yaşayabiliyorum. cevapla
Ayşe Mana Oyalı Makyaj süngeri artık vazgeçilmez oldu. Makyaja doğal bir görüntü sağlıyor topaklanma ya da biryerde toplanma gibi durumla olmuyor düzgün kullanıldığında. Ben sabun ya da şampuan ile yıkıyorum hatta ağırlıkla şampuan kullanıyorum yıkarken fazla köpürünce daha kolay yıkanıyor daha kolay temizleniyor. cevapla
yorum yaz
Karmin Böceği Nedir? Nerelerde Kullanılır? Karmin Hangi Gıdalarda Bulunur?