Zayıflama 23 Ocak 2021 - 15:41:30

Nöropsikoloji ile Zayıflama Nasıl Olur? Zayıflama Psikolojisine Nasıl Girilir? Yorumları Nelerdir?

Nöropsikoloji ile Zayıflama Nasıl Olur? Zayıflama Psikolojisine Nasıl Girilir? Yorumları Nelerdir?

Nöropsikoloji ile zayıflama; herhangi bir yemek kısıtlaması meydana getirmeden ve ilaç kullanmadan kilo vermeye destek olan bir tür psikolojik kilo verme yöntemi olarak tanımlanmaktadır. İlk olarak 2018 yılında geliştirilmiş olan bu teknik zaman içerisinde pek çok ülkede uygulanmaya başlamıştır. Peki diyet yapmadan, ilaç kullanmadan sadece nöropsikoloji yöntemi ile zayıflamak mümkün mü? Bu soruyu sizlerle birlikte yanıtlayacağız.

Nöropsikoloji ile Zayıflama Nasıl Olur?

İnsanın bir tür kontrol mekanizmasını olan ve davranışlarının niteliğini belirleyen psikoloji, aynı zamanda kişinin yemek yeme alışkanlıklarındaki dürtüsel bozuklukların giderilmesi konusunda da işlevsel olmaktadır. Genel olarak obezite hastalarına baktığımızda yemek yeme dürtüsünün fazla olduğunuzda sık sık buzdolabına gitme ve bir şeyler yeme alışkanlığının olduğuna ve sık sık hareket edecek, egzersiz yapacak disiplinin olmaması dikkat çekmektedir. Nöropsikoloji ile zayıflama kişinin kilo vermeyi kendi kendine kabul ettirmesi ve bünyesini buna ikna etmesi anlamına gelir. Davranışsal ve bilişsel etkilerin teşhis edilmesi ve yönlendirmesi anlamına gelen bu durum kilo verme konusunda da etkili sonuçlar meydana getirmektedir.

Zayıflamanın temel kuramı alınan kalorinin yakılan kaloriden az olmasıdır. Teknik olarak aldığımızdan fazlasını yakarsak kilo vermiş oluruz. Bunun gerçekleşmesi için ise kişinin yemek yeme dürtülerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Oldukça basit bir tekniğe dayalı olmasına rağmen kilo verememizin nedeni tam olarak davranış ve düşünce kalıplarımızdır. Nöropsikoloji ile bu davranış ve düşünce kalıplarının değişmesi söz konusu olur.

Zayıflama Psikolojisine Nasıl Girilir?

Zayıflama Psikolojisine Nasıl Girilir?

Kilo vermedeki asıl detay kişinin bu konuda kararlı olmasıdır. Kararlı olmak motivasyon sağlar ve bu da kilo verme konusunda başarı elde etmenize yardımcı olur. Öncelikle yemek yeme konusunda düşünce kalıplarını ve davranışlarını değiştirmesi gerekmektedir. Asıl olarak kilo vermek için bir ilaç kullanmaya ya da kısıtlamalara gerek yoktur. Kişinin dengeli beslenmesi ve hareket etmesi fazlalıklarından kurtulması için yeterlidir. Kendinizi psikolojik olarak ikna etmek için şu yöntemleri uygulayabilirsiniz:

  • Yemek yerken daha küçük tabaklar kullanın. Böylece yemek tabakta sanki çokmuş gibi gözükür ve sizde fazla yemek yemiş gibi hissedersiniz. Bu şekilde gerektiği kadar besin tüketerek kalori yakımı sağlayabilirsiniz.
  • Eğer ki alışveriş yapacaksanız karnınız tokken gidiniz. Böylece midenizi değil beyninizi dinlemiş olursunuz. Aç olduğunuzda genel olarak hazır gıdalara yönelirsiniz ve buda kalori alımının artmasına neden olur.
  • Hipokalori diyetleri yapmaktan uzak durunuz. Yüksek kalorili yiyecekler kilo almaya neden olurken, düşük kalorisi olanlar ise aç hissetmenize sebebiyet verir. Tokluk hissetmediğiniz zaman büyük ihtimalle sonrasında daha yüksek kalorili yemek istersiniz. Bundan dolayı sağlıklı beslenmeye özen gösteriniz.
  • Olumsuz duygular ve beraberinde gelen mutsuzluk kişinin daha fazla yemek yemesine sebebiyet verir. Duygularınıza tolerans gösterin ve her mutsuz kaldığınızda besin tüketmeyin. Duygularınızı kucaklayın ve onları bir parçanız gibi görün.
  • Günde 3 öğün değil 6 öğün besin tüketin. Böylece sık sık ve az yemiş olursunuz. Açlık hissi meydana gelmez ve atıştırmalara gerek kalmaz.
  • Kendinize yasak koymayın. Hiçbir gıdayı yasaklamayın. Canınız her istediğinde değil, haftada bir iki defa aşırı olmayacak şekilde tüketin. Böylece psikolojik olarak o besin sizin için baştan çıkarıcı olmayacaktır.

Genel olarak damak ve beyin için en güzel gıdalar zararlı olanlardır. Besinleri sağlıklı ve sağlıksız olarak kafanızda ayırın. Yemek yeme konusunda daha mantıklı olun. Akılcı bir iç diyalog ortaya çıkartın ve böylece yemek yeme konusunda kendinizi dizginleyin. Kilo verdiğinizi görmek motivasyonunuzu artırır. Bu da zayıflama psikolojisinin gerçekleşmesini ve daha iyi hissetmenizi sağlar.

Psikolojik Zayıflama Teknikleri

Psikolojik Zayıflama Teknikleri Nelerdir?

Bilinçaltı zayıflama teknikleri olarak da isimlendirebileceğimiz bu durum, beyinde yatan ve kilo almaya sebebiyet veren olumsuz durumların, davranışların tedavi edilmesi anlamına gelmektedir. Bu duygu ve düşüncelerin giderilmesi kişinin yeme alışkanlıklarını düzeltir. Bu da dengeli ve sağlıklı zayıflama destek olur. Kilo almak fizyolojik nedenlerden kaynaklanabileceği gibi aynı zamanda psikolojik sebeplere de dayanmaktadır.

İdeal kiloya psikolojik zayıflama teknikleri ile ulaşmak için öncelikle kişiyi baskılayan durumların giderilmesi gerekir. Diyet kelimesi bile aslında kişide baskı oluşturur ve yemek yeme isteği meydana getirebilir. Sağlığınız için kilo vermeniz gerektiğini unutmayınız. Vücudunuz yeteri kadar besinle daha rahat ve fonksiyonel çalışmaktadır. Kendinizi özgür hissederek bir beslenme programı meydana getiriniz.

Kilo Verememenin Psikolojik Nedenleri

Kilo Verememenin Psikolojik Nedenleri Nelerdir?

Birçok kişi pek çok yöntem uygulamasına rağmen zayıflayamamaktadır. Çocukken kazanılan yeme alışkanlıkları, midenin sürekli boş olduğunu hissetme, yeme bozukluklarının olması, kişinin vücudunu beğenmemesi, mutsuz ve kaygılı olma, stres gibi durumlar kilo verememenin nedenleri arasındadır. Nöropsikoloji ile kilo verme yöntemi de tam olarak bu psikolojik nedenlerin giderilmesine yönelik terapileri içermektedir.

Nöropsikolojik Zayıflama Yorumları Nelerdir?

2018 yılından bu yana pek çok ülkede uygulana ve etkili sonuçlar elde edilen nöropsikolojik zayıflama yorumlarına baktığımızda aslında birçok kişinin psikolojik sebeplerden dolayı kilo aldığını ve veremediğini görmekteyiz. Olumlu yorumların olması bu yöntemi etkili olduğunu göstermektedir. Sizler de bu konuda uzman bir hekimden destek alarak ideal kilonuza kavuşmak için gerekli motivasyonu kendinize sağlayabilirsiniz.

  • nöropsikoloji ile zayıfalama
  • nöropsikoloji ile zayıfalama nasıl olur
  • zayıflama psikolojisi
  • zayıflama psikolojisine nasıl girilir
  • psikolojik zayıflama teknikleri
  • bilinçaltı zayıflama teknikleri
  • kilo verememenin psikolojik nedenleri
  • nöropsikoloji ile kilo verme
  • nöropsikolojik zayıfalama yorumları
Yorumlar
Henüz yorum yazılmadı. İlk yorumu sen yaz!
yorum yaz
Muz Diyeti Zayıflatırmı? Nasıl Yapılır? Sağlıklı mı?