Zayıflama 11 Mayıs 2021 - 17:18:30

Oruç Tutmak Zayıflatır mı? Oruç Tutmak Kaç Kalori Yakar?

Oruç Tutmak Zayıflatır mı? Oruç Tutmak Kaç Kalori Yakar?

Her yıl ramazan ayının gelmesi ile beraber oruç tutarken zayıflanır mı soruları da gündeme gelmektedir. Öncelikle oruç tutmak uzun süre açlık hissinin olmasından dolayı vücudun bu değişime ayak uydurması gerektiği unutulmamalıdır. Oruç tutarken zayıflamak isteyenler beslenme alışkanlıklarını oruç zamanlarına göre belirlemelidir.

Oruç Tutmak Zayıflatır mı?

Uzun süren açlık sonrasında midenin yemek yeme isteği çok fazla artmaktadır. Vücudun susuz kalması da açlık ile beraber daha çok yemek yeme isteğinin oluşmasına neden olur. İftar menülerinin çok fazla ağır yemeklerden oluşması kişinin çok fazla yemek yemesine neden olduğu gibi alınan kalorinin de miktarını arttırmaktadır. Düzenli ve sağlıklı beslenerek kilo vermeyi amaçlayan kişilerin oruç tutarken de bu beslenme alışkanlığını sürdürmesi kilo alımına engel olacaktır. Bunun yanı sıra iftar sonrası kalori bakımından zengin olan gıdalarında tüketilmesi ramazan ayında çok fazla kilo alımına neden olacaktır.

Ramazanda Diyet Nasıl Yapılır?

Ramazan ayında oruç tutarken kilo alma durumunu yaşadığını söyleyen birçok kişi vardır. Ramazanda da diyet yapılarak kilo alımı engellenebilir. Fakat beslenmeye oldukça dikkat etmek gerekir. Çünkü gün boyu vücuda yiyecek alınmadığından ve susuz kalındığından vücut çok fazla kendini yorgun hisseder. İftar ile beraber birden bire yemek yemek vücudu ani bir şekilde uyarır. Uzun süre aç kalacağını düşünen vücut yenilen gıdaları depolamaya başlar. Ramazan ayında kilo almamak için düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlığına devam edilmelidir. Bol miktarda su tüketmek vücudun tüm gün susuz kalan yapısının çalışmasını sağlayacaktır. Vücuttaki hücrelerin her biri suya ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle sahura kadar olan sürede mutlaka günlük su ihtiyacının karşılanması gerekir. Su dışında kişinin tüketeceği gıdalara da dikkat etmesi gerekmektedir. İftar saatinde ağır ve yağlı yemekler yerine daha hafif ve doyurucu gıdalar tercih edilmelidir. Çorba gibi sıvı gıdaların tüketilmesi midenin yorulmasına da engel olacaktır.

Ramazanda Nasıl Beslenmek Gerekir?

Ramazanda iftar saatinde çok ağır yemekler ile beslenmek hem midenin çalışmasını etkileyecektir hem de kişiyi ruhsal olarak rahatsız edecektir. Bu yüzden hafif ve kalorisi düşük gıdaların tercih edilmesi gerekir. Ayrıca sahurda genel olarak kahvaltı menüsünün tercih edilmesi gerekir. Uzun süre tokluk hissi veren süt ve süt ürünleri sahur saatinde daha fazla tüketilmelidir. Gün içerisinde açlık hissinin bastırılması için protein kaynaklı gıdalar daha rahat oruç tutulmasına yardımcı olacaktır.

Ramazanda Su Tüketimi Nasıl Olmalı?

Oruç tutarken zayıflayacağını düşünen kişilerin düzensiz ve sağlıksız beslenmesi kilo alımına sebep olur. Böylece kilo vermek yerine alınan kilolar yüzünden kişi kendini psikolojik olarak da rahatsız hissedecektir. Ramazanda su tüketimi vücudun sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar. İftar ve sahurda tüketilen su miktarı kişinin gün boyu vücudunun kalori yakmasına yardımcı olur. Böylece fazla kilo alımına da engel olunmaktadır. Su tüketimi kişinin tüm vücut hücrelerinin de düzenli çalışmasını sağlayacaktır.

  • oruç tutmak
  • oruç tutmak zayıflatır mı
  • oruç tutarken zayıflamak
  • oruç tutarken zayıflanırmı
Yorumlar
Özlem doğan Oruç tutmak kilo yapar mı? Gece sahur yapıp yatmak kiloya neden olur mu? Oruç tutarken zayıflamak için nasıl beslenmek gerekiyor? Ramazanda kilo verebilmek için iftarda sahurda ne yemek gerekiyor? Hangi besinler sağlıklı olur? cevapla
yorum yaz
Monolit Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Oluşur?